יצרני שמן הזית של קיבוץ יגור העלו לרשת אתר חדש, המציג בפני הגולשים את מרבית סוגי שמן הזית שניתן להשיג בארץ. לא פחות מ-11 סוגים שונים של שמן זית, בטעמים שונים, מיוצרים כיום בקיבוץ יגור, וזהו המקום היחידי בארץ בו ניתן למצוא מגוון כה רחב של זנים וטעמי שמן! השמנים מבוססים על זיתים מזנים שונים, המגודלים כולם על אדמות יגור, בגבעות שי'ח אבריק וחרתייה, על גבול עמק יזרעאל.
בבית שמן הזית ניתן לטעום, לא דרך האינטרנט בינתיים, את השמנים הבאים: פרנטויו ולצי'נו- האיטלקיים, פיקודו, ארבקווינה ופיקואל הספרדים, פישולן לנדו הצרפתי, פישולן-מרוקו המרוקני, שמן סורי וכמובן שמן ברנע הישראלי. כל השמנים הם בדרגת איכות "כתית מעולה", ולכל אחד מהם תכונות אופיניות לו בטעם, בארומה, במרירות ובמרכיבים הכימיים. ניתן כמובן להתאים כל אחד משמני הזית לסוג מזון שונה.
באתר ניתן ללמוד על כל אחד מהזנים, ולקרוא על שימושיו השונים. עוד באתר פירוט על תכונות הבריאות של שמן הזית ומילון מונחים.
כתובת האתר:
www.yagur.com/olives