טיפים לתכנון ושדרוג המטבח
הטיפים באדיבות נירית שמעוני מנהלת אדריכלות מטבחי "טופז".
מסתבר שלעיצוב המטבח יש השפעה ישירה על איכות הבישול במטבח, עיצוב מוצלח מקנה למטבח את המסגרת האופטימלית ואת ההשראה הטובה ביותר כדי לרקום את הטעמים הטובים .
אז על מה צריך לשים דגש בבואנו לתכנן או לשדרג מטבח נתייחס ל – 5 אזורי עבודה עיקריים: 1. אזור אחסון המזון 2. אזור אחסון הכלים 3. אזור הניקיון 4. אזור ההכנה 5. אזור הבישול והאפייה ארגון יעיל של פנים המטבח ושל אזורי העבודה חוסך זמן ומקל על הפעילות היומיומית.
הגדרות צרכים ורצונות אישיים הם נקודת פתיחה לכל תכנון נכון, והם עומדים בבסיס ההחלטה של עיצוב המטבח השלבים לתכנון הם: רישום המוצרים במטבח שלנו, הגדרת דרישות אישיות בהתאם לצרכי האחסון, חלוקת המוצרים לפי 5 אזורי העבודה במטבח, קביעת סדר החשיבות של המוצרים, תכנון פנים המגירות בהתאם לתכולתן בתכנון יעיל ונכון של פנים המטבח ניתן להכפיל את מקום האחסון.
עיצוב מטבח טוב יבטיח לכם את כל מה שיכול לתרום לאופי הבישול במטבח. חשוב מאוד שבזמן הבישול, המבשל יוכל לנוע באופן חופשי לכן כדי להרחיב עד כמה שיותר את המרחב.
משטחי העבודה העיקריים יתוכננו כך שכלי הבישול יהיו בהישג יד ולא מרוחקים בקצה השני של המטבח. אם רוצים ליעל את העבודה מומלץ להוסיף מדפים נשלפים, ובכך לאפשר ביתר קלות לכל המוצרים המאוחסנים. רצוי למקם את הארונות העליונים כ – 50 ס”מ מעל המשטח וזאת על-מנת שתיהיה גישה נוחה לארונות ללא טיפוס.
את הפריטים הנמצאים בשימוש בתכיפות גבוהה נמקם במגירות הנגישות ביותר, הממוקמות מתחת למשטח העבודה. מעליהם ומתחתיהם נשים את הפריטים הנמצאים בשימוש בתכיפות בינונית. מיקום הפריטים בהם אנו משתמשים כמה שפחות נמקם בחלק התחתון של הארונות התחתונים ובחלק העליון ביותר של הארונות העליונים.