חברת "עוף טוב" מציעה מתכונים מיוחדים, מפתיעים וקלים להכנה בשילוב פסטרמות:
סלט מעושנים ואבוקדו במעטפת פסטרמה:
כ-15 גלילות מעטפת פסטרמה היא רעיון נפלא לכל סלט קר שרוצים להגיש בתור מתאבן מיוחד. השילוב שלה עם סלט האבוקדו המעושן יוצר מעדן מושלם, והכל בדקות ספורות של עבודה!
למעטפת:
5 פרוסות פסטרמה רומנית או פסטרמה בדבש טהור של "הוד לבן"
לסלט:
1 אבוקדו גדול ומוצק חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות קטנות
2 בצלים ירוקים שלמים, קצוצים
1/2 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
3 פרוסות פסטרמה מקסיקנית של "עוף טוב" חתוכות לקוביות
2\1 כוס צנוברים קלויים
2 כפות חמוציות
2 כפות שמן זית או קנולה
1 כף מיץ לימון
1 כף סילאן
1 כף חרדל
קורט מלח
קורט פלפל שחור
לבסיס (אופציונאלי):
8 פרוסות לחם
או 1 טורטיה
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים בעדינות את כל רכיבי הסלט.
את פרוסות הפסטרמה פורסים ל-3 רצועות שוות.
מגלגלים כל אחת מן הרצועות לגלילה, ממלאים בסלט ונועצים קיסם במרכז הגלילה על-מנת לשמור על צורתה.
מפרוסות הלחם או הטורטיה קורצים עיגולים בקוטר של 4-5 ס"מ, מניחים את הגלילה מעל ומגישים. נהנים מהטעם ומהמראה וסוחטים קריאות התפעלות.
לחמניות במילוי פסטרמות וירקות: (כ-50 לחמניות קטנות)
לחמניות נהדרות ואהובות בעלי מראה וטעם בלתי נשכחים. המילוי הפיקנטי והלא שיגרתי מעולה וקל מאוד להכנה.
מנה שתסחוף קריאות התפעלות מכל מי שיטעם...
לבצק לחמניות:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים
1/2 3 כוסות מים
3 כפות סוכר
2 כפיות מלח
1/2 כוס שמן
1 ביצה
למילוי:
1 בצל סגול קטן קצוץ
1 זוקיני או קישוא חתוך לקוביות קטנות
2\1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
2\1 פלפל כתום חתוך לקוביות קטנות
2 פרוסות פסטרמה מקסיקנית של "עוף טוב" חתוכות לקוביות קטנות
2 פרוסות פסטרמה רומנית בטעם של פעם של "עוף טוב" חתוכות לקוביות קטנות
2 כפות רוטב פסטו או צרור עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות רסק עגבניות
1 כף שמן זית
הכנת הבצק:
בקערת המיקסר מפוררים את השמרים. מוסיפים את הסוכר וחצי כוס מים חמים ומשהים לתסיסה כרבע שעה. מוסיפים את שאר רכיבי הבצק ולשים כ-10 דקות לקבלת בצק גמיש. מתפיחים שעה וחצי.
הכנת המלית:
מערבבים את כל חומרי המלית בקערה קטנה
הכנת הלחמניות:
יוצרים מהבצק כדורים קטנים, מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-5 דקות בתנור שחומם מראש
ל-°c180. מוציאים את הלחמניות מהתנור. בעזרת אצבע יוצרים גומה במרכזה של כל לחמנייה ותוחבים בתוכה מעט מהמלית. מחזירים את הלחמניות לתנור ואופים עד השחמה עוד כרבע שעה.
טיפ: למראה מהוקצע ומושלם של הלחמניות, ניתן לאפות בתבנית שקעים עגולים או מלבניים ובמקום ליצור את הגומה באצבע, מכינים כדורי נייר אלומיניום קטנים ותוחבים אותם לתוך הבצק לפני האפייה הראשונה. לאחר 10 דקות מוציאים את כדורי נייר האלומיניום ולגומה שנוצרה מכניסים את המלית.
נתחי עוף צרובים עם פסטרמות וירקות מוקפצים:
6 מנות את התוספת הצבעונית והטעימה של פסטרמות מוקפצות ניתן להגיש על נתחי פרגית, עוף או אפילו שניצל ולשדרגם במינימום עבודה - למנת גורמה מרשימה.
דל קלוריות ובעל מראה וטעם מנצחים.
6 נתחי פרגית או חזה עוף
2 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
2\1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית חרדל
1 כף רוטב סויה
1 כף דבש
צרור עשבי תיבול קצוצים-לבחירה
לפסטרמות וירקות מוקפצים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים ירוקים שלמים (כולל השורש) חתוכים לרצועות דקיקות
2\1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקיקות
2\1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקיקות
1 גזר חתוך לרצועות דקיקות
1 קולורבי קטן חתוך לרצועות דקיקות
2 פרוסות פסטרמה מקסיקנית של "עוף טוב" חתוכות לרצועות דקיקות
2 פרוסות פסטרמה רומנית בטעם של פעם של "עוף טוב" חתוכות לרצועות דקיקות
קורט מלח, קורט פלפל שחור
2\1 כפית חרדל משובח
הכנת הנתחים:
בקערה קטנה מערבבים את כל חמרי התיבול ומושחים היטב את הנתחים. במחבת פסים צורבים את הנתחים מ-2 הצדדים עד שהם מוכנים או לחלופין אופים בתנור על 200 מעלות כ-10 דקות.
הכנת המוקפצים:
מחממים שמן במחבת גדולה ומקפיצים יחד את הירקות, רצועות הפסטרמות והתבלינים כ-4 דקות.
להגשה:
מניחים בצלחת הגשה נתח עוף/פרגית ומעליו עורמים את הפסטרמות והירקות המוקפצים.
סלט חסה ופסטרמות מוקפצות בניחוח מעושן:
כ-6 מנות סלט נפלא וקליל המהווה ארוחה קטנה של ממש ומתאים מאד בתקופת דיאטה לשומרים על משקלם.
מקסים גם כשדרוג לסלט החסה הסטנדרטי.
את תערובת הפסטרמות ניתן להכין מראש ולהגיש אותה קרה.
לסלט:
2 ראשי חסה קרועה לחתיכות גסות או חבילת עלי בייבי
לרוטב:
4\1 כוס מיץ תפוזים
2 כפות דבש
2 כפות חומץ
1 כף חרדל
1 שן שום כתושה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
2 כפות שמן זית
4 כפות שמן קנולה
2 כפיות סוכר חום
לפסטרמות המוקפצות:
3 כפות שמן
2\1 בצל סגול קצוץ
2 פרוסות פסטרמה בשמן זית ועשבי תיבול של "עוף טוב" חתוכות לקוביות קטנות
2 פרוסות פסטרמה פולנית בטעם של פעם של "עוף טוב" חתוכות לקוביות קטנות
2\1 כוס חמוציות
4\1 כוס צנוברים
4\1 כוס קשיו קלוי קצוץ גס
צרור עירית או בצל ירוק קצוצים
1 כף דבש
1 כפית חרדל
4\1 כפית פלפל שחור
הכנת הפסטרמות המוקפצות:
במחבת קטנה מחממים את השמן, מוסיפים את כל החומרים ובעזרת 2 כפות מקפיצים כ-4-5 דקות.
הרכבת הסלט:
מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים מעל עלי החסה.
מניחים בצלחת הגשה נאה ועורמים מעל את הפסטרמות המוקפצות.