"אתניקה" היא מסעדה חדשה, המבקשת להשתלב בים המסעדות הגדול, המציף זה מכבר את אזור התעשיה של הרצליה פיתוח. הדברים אמורים במסעדה ים-תיכונית כשרה, המשרתת את לקוחותיה במרוצת ימי החול של השבוע.
"אתניקה" (רחוב שנקר 7) מוכיחה שכשמה היא:אכן מסעדה עממית, הפונה אל שכבות הציבור הרחב, ללא יומרנות יתרה של גורמה. עם זאת ראוי להודות שהיא בהחלט מסעדה מהודרת, מעוצבת היטב ומושקעת מאוד. הזדמנו אליה לארוחת-צהריים עסקית, עם תפריט רבגוני, המיועד לכל טעם.
מן המנות הראשונות נפלה בחירתנו על מרק-עדשים ריחני, שהיה בהחלט במיטבו. בת הזוג, לעומת זאת, התאכזבה קשות למראה הסלט הקצוץ שהוגש לה, ושאמור היה להכיל הן עגבניות והן מלפפונים. בפועל שלטו בו המלפפונים שלטון בלעדי, ורק פיסת-עגבנייה מסכנה ביצבצה בו לחדי-עין בלבד. למראה אכזבתה הגדולה, הומר מייד הסלט "המרומה" בחומוס טעים ועשוי כהלכה, על חשבון הבית, ושלווה בפיתת- אשתנור עירקית גזעית - מנה שחיפתה בהחלט על הפאשלה.
אכזבה חלקית
מבין שפע המנות העיקריות שהוצעו לנו, החלטנו להפיל את הפור על סיניית-טלה, שהוגשה עם טחינה חמה ועגבנייה על הגריל. הייתה זו מנה עסיסית לעניין, שלוותה בקוסקוס גזעי מהמם. לרוע-מזלה של בת הזוג בשנית, לא הצדיק סטייק האנטרקוט שלה את הפצרת המלצרית לבחור בו הפעם. הוא היה פשוט תפל, וגם מחית תפוחי האדמה שהתלוותה אליו, לא הצילה את המצב. לשתי המנות התלווה בקבוק של סודה צוננת.
בעטייה של האכזבה החלקית שנחלנו, החלטנו לוותר הפעם על קינוח, והסתפקנו באספרסו כפול מהביל. החשבון לשניים הסתכם ב-198 שקל, והוספנו עליו תשר של 15% לשרות שהיה אדיב וקשוב. את "אתניקה" זיכינו ב-7 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו.