|
"התרנגול הכחול". חוויה קולינארית לעילא ולעילא
|
|
|
|
|
כבר למעלה משני עשורים ששף הצמרת, שאול בן אדרת, מלעיט אותנו מכל טוב קולינארי. במרוצת השנים הטובות האלה הוא עושה זאת, בהצלחה יתרה, במסעדת המעדנים הכפרית שלו "קימל", הממוקמת מול כלבו שלום בתל אביב. אלא שאת ההצגה הקולינארית המוצלחת ביותר בעיר הוא עורך, מזה שנה, במסעדת "התרנגול הכחול" שלו, שבמתחם קניון ג'י. גולת הכותרת האטרקטיביות שלה היא הארוחה העסקית המפנקת, המוגשת בה מדי יום שישי בצהריים. עם יד על הלב צריך להודות שספתח קולינרי מוצלח שכזה, נוסח קבלת-שבת, לא ידעה תל אביב מזה עידן ועידנים.
התפריט עצמו כולל שפע של קולינאריה במיטבה. בחבילה העסקית של מנות הפתיחה יש פוקצ'ת-בית חמימה עם חמאת-זיתים מתובלת; סלט-עשבים רענן עם צנוברים וטחינה; סלט של דלעת טרייה, עם חמוציות וגורגונזולה; סלט של טרטר-סלמון, עם תפוחי סילאן ונענע; תרד מוקפץ בשמן-זית, עם לבנה-כבשים ואגוזי-מלך; ריזוטו של סוגי-פטריות ופרמזן; וכרובית טמפורה באיולי-צ'ילי. כל הסלטים שופעים בריאות ועשויים מחומרי-גלם טבעיים, כשהרטבים המתלווים אליהם הם פיקנטריה של שופרא דשופרא. את כל אלה שוטפת כוס גדושה של סנגריה, אף היא על חשבון הבית.
המגוון הגדול
בעקבות הכבודה הנכבדה כל-כך של מנות ראשונות מגיע תורה של המנה העיקרית, שרק עליה נגבה התשלום. מתוך המגוון הגדול שלה ניתן לבחור באינטיאס בפלפלים ועגבניות בסגנון חריימה; בלברק שלם וקריספי, עם צ'ילי, שום ונענע; בנתח-קצבים בקרם-חצילים וסלסת-עגבניות; בפסטה רחבה של פירות ים, הטובלת בציר-סרטנים, שמנת, פרמזן וכמהין; בפרגית-טנדורי וסלט-מלפפונים אסיאתי; בהמבורגר-קצבים ותפודים חמימים; בפסטה-פפרדלה וראגו של בקר; ובשניצל-עוף, עם מחית תפוחי-אדמה וברביקיו מעושן.
מתוך כל השפע הזה נפל הפור שלנו על נתח-קצבים צלוי בגריל, שהתגלה במיטבו. בת הזוג הלכה על לברק קריספי שלם, הנחשב בהחלט לדג מוביל ושהיה, לדבריה, מעדן של ממש.
גם הקינוח, הכלול אף הוא בעסקית, פשוט התעלה על עצמו. היו אלה שלושה כדורים של גלידת-סורבה, בטעמים שמימיים של משמש, פירות-יער וקוקוס. אספרסו מהביל ובקבוק של סודה מבעבעת הם אלה שהשלימו את הגורמה שבא לגרוננו.
על הארוחה לשניים שילמנו 285 שקל, כולל תשר של 15% לשירות יוצא מן הכלל ותמורה מלאה לכל אגורה. ואת "התרנגול הכחול" זיכינו במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינארי.