|
השף רפי כהן. נותן את נשמתו [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
חיכינו לה בכיליון-עיניים, אם לא בקוצר-רוח ממש. ועכשיו, לאחר שבועות ארוכים, שבהם נעלמה מן הנוף הקולינרי וכל כך חסרה לנו - חוזרת אלינו עכשיו, בגדול, מסעדת "רפאל" המיתולוגית, הממוקמת בקומת הקרקע של מלון "דן" התל אביבי (רחוב הירקון 87).
אם מצויות בארץ עשר מסעדות מובחרות - "רפאל" היא, ללא צל של ספק, אחת מהן, ומן הסתם הטובה מכולן. הכל בזכותו של בעליה, השף רפי כהן, שמעניק לאוכל שלה את מלוא נשמתו.
חזרנו אליה בשניים לארוחת-צהריים והסבנו לשולחן ב"חמארה", הלא היא פינת החמד שלה, הגדושה כורסאות ומלצריות מפנקות, עם מבט אל הים שממול. הצצה בתפריט העשיר מבטיחה ארוחה של גורמה, בסכום של 130 שקל בלבד, הכוללת שפע מנות ראשונות, עיקרית לבחירה וסלסלת-לחמים עם פוקאצ'ה ביתית.
משובח ומפתה
המנות הראשונות, שמילאו את שולחננו, היו ארוחה בפני עצמה. הן כללו סיגרים מרוקאיים, תוצרת ביתית, ממולאים בחלקי-פנים של עגל-חלב; סלט של חיטה, מחמם את הלב; וסלט- שעועית לבנה, עם עגבניות, בצל לבן, מיץ לימון ופטרוזיליה; סלט אנדיב של חסה וארוגולה בוויניגט, שמן וחרדל; זיתי סאנטה קלמנטה עם לימון חי, עלי-מרווה וזעתר; טחינה וחומוס, גבינה צפתית ולאקס.
מן המנות העיקריות נפל הפור על שיפוד של נתח-קצבים עשוי בגריל, עם מוח-עצם, יין אדום ומחית תפוחי-אדמה. הבשר שהוגש היה משובח ביותר והדיף טעמים וריחות משכרים. כמוהו היה במיטבו גם כבד עגל החלב, עם פטריות וירקות מאודים. שתי המנות הוכנו במידת-צלייה בינונית ואת אלה ליווה בקבוק גדול של סודה צוננת.
למרות ששבענו, תפריט הקינוחים היה מפתה עד כדי כך שלא היינו מוכנים לוותר עליו. בחרנו בנשיקות קצפיות של מרנג, עטופות פירות-יער וגלידת-סורבה - קינוח מוביל, שהיה אלוהי.
הארוחה לשניים הסתכמה ב-360 שקל והוספנו עוד תשר של 40 שקלים למלצרית חמודה ואדיבה עד למאוד. את "רפאל" זיכינו - איך לא - במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי.