|   15:07:40
  רוני אמיד  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
הקשר בין טסט שנתי לרכב ותקלות ברכבים ישנים
כתיבת המומחים
עלויות יישור שיניים: כל מה שצריך לדעת

יין לבן - מכתים שיניים

גם שתית יין לבן ולא רק אדום, עשויה להקנות לשיניים מראה כהה ולא אסתטי מזונות עתירי סיבים, עשויים לסייע בשמירה על צבען הטבעי של השיניים
04/10/2009  |   רוני אמיד   |   מאמרים   |   תגובות
גם מכתים את השיניים [צילום: AP]

במחקר אשר בוצע על-ידי חוקרים בתחום רפואת השיניים מאוניברסיטת ניו-יורק ופורסם לאחרונה ב-Science D aily Apr. 3, 2009 נמצא, שגם שתית יין לבן ולא רק אדום עשויה לתרום להכתמת זגוגית השן (שכבת האמייל החיצונית) ולהקנות לשיניים מראה כהה ולא אסתטי.

המחקר נערך על שיני פרות - ששכבת האמייל החיצונית המצפה את שיניהן, זהה לשכבת האמייל בשיני אדם. בניסוי נמצא, שקבוצת שיניים אשר הושרתה במשך שעה ביין לבן, ולאחר-מכן נטבלה בתה כהה - הוחתמה בגוון שחור, להבדיל משיניים שנטבלו במשך שעה במים ולאחר-מכן בתה כהה. לדברי החוקרים, שתיית יין לבן במהלך ארוחה (הזהה לטבילת השיניים ביין לבן במהלך הניסוי) גורמת לצביעת/הכתמת השיניים בגוון כהה.

הסיבה הינה רמת החומציות הגבוהה ביין הלבן התוקפת את אמייל השן, בדומה לחומצה הנוצרת על-ידי חיידקי העששת ומשנה את שכבת האמייל. החומציות הופכת את המשטח החיצוני של השן למחוספס, מחורץ ובלתי אחיד וכתוצאה מכך חודרים הפיגמנטים (חומרי הצבע) שמקורם במזון ובמשקאות (תה, קפה, מיץ תפוזים, מיץ גזר) אל עומק אמייל השן ויוצרים כתמים עיקשים, על-פני השן.

כאשר חזרו החוקרים על הניסוי באמצעות יין אדום - הכתמים היו כהים ועיקשים יותר. לדברי החוקרים, יין אדום, שלא כמו הלבן, מכיל כבר בתוכו פיגמנט צבע באחוז ניכר הצובע את השיניים וזאת מעבר לפעולה החומצית כפי שמתרחשת בעת שתיית יין לבן.

המחקר אשר הוצג בכנס השנתי של הארגון הבינלאומי בתחום מחקר בריאות השן במיאמי השנה, לא נועד למנוע או להקטין את צריכת היין דווקא, אלא הינו אחד מסדרת מחקרים אודות השפעת המזון אותו אנו צורכים על תחום האסתטיקה הדנטלית.

למרות שנראה כי השיניים מצופות בשכבת אמייל חלקה ואטומה, הרי שדרך שכבת האמייל יכולים לחדור אל השן צובעניים (פגמנטים) בכמות רבה הנשארים בשכבות השן הפנימיות ולמעשה משנים בעצם נוכחותם את צבען של השיניים.

הבהרת שיניים ניתן לבצע בעזרת מספר טכניקות

הפשוטה והזולה ביותר היא על-ידי רכישה עצמית של חומרי הלבנה בריכוז חומר פעיל נמוך בבתי המרקחת. חומרי הלבנת השיניים כנגזרות של מי חמצן (הידרוגן פרוקסיד או קארבאמיד פרוקסיד) חודרים אל תוך השיניים ומפרקים את הצובעניים וכך ניתן להחזיר את השיניים לצבע הקרוב לצבען הבהיר המקורי. מכיוון שבמקרה זה הטיפול אינו בהשגחת או בפיקוח רופא שיניים, החומר הפעיל הינו בריכוז נמוך, כך שהבהרת השיניים תתבצע בתהליך ארוך יחסית ואיטי.

ניתן לבצע הלבנה מהירה של השיניים במרפאת השיניים, כאשר רופא השיניים מורח חומר הבהרה בריכוז חומר פעיל גבוה מאוד על-גבי השיניים לאחר הגנה מתאימה על רקמת החניכיים, פעולת החומר הפעיל על השיניים יכולה להיות מואצת על-ידי מאיצים שונים כמו: חימום, אור בעצמה חזקה, לייזר או האצה כימית. התהליך במקרה זה הינו מהיר (פגישה אחת בדרך-כלל) ויכול לתרום לאפקט ראשוני של הבהרה.

יש המסתפקים בתוצאה ואם התוצאה אינה מספקת, ניתן לעבור לתהליך ההלבנה המסורתי האיטי יותר המבוצע בעזרת תבניות, לאחר לקיחת מידות השיניים מותאמות תבניות אישית מדויקות אותם מקבל המתרפא יחד עם חומרי הלבנה, את חומרי ההלבנה מניחים בתוך התבניות ומרכיבים על השיניים במהלך שנת הלילה או למשך מספר שעות במשך היום, לאחר מספר ימים רואים ברוב המקרים תוצאות אפקטיביות של הבהרה.

עשה ואל תעשה לשמירה על לובן השן

  • צריכת משקאות בעלי פיגמנט צבע חזק כקפה, תה, משקאות המכילים צבעי מאכל כקוקטילים צבעוניים, מיצים ממותקים, מיצים טבעיים שאינם שקופים או לבנים או יין, הינה אחת הסיבות המובהקות להכתמת גוון השן והצהבתה. יש לזכור, שכל מה שמכתים או צובע חולצה לבנה, צובע גם את השיניים. למעוניינים לשמור על גוון השיניים, מומלץ להעדיף משקאות מעוררים או אלכוהוליים ללא פיגמנט או צבע (וודקה, ג'ין, מים, סודה, תה צמחים מעודן וכד') בכדי למנוע את האצת צביעת השיניים.

  • צביעת השיניים אינה הגורם היחידי המחייב שימת לב לכמות צריכת מיצי הדר. מיצים אלו (מיץ תפוזים, מיץ לימון, מיץ אשכוליות) מכילים גם הם חומצה, שתיה מרובה של מיצים אלו או צריכה מוגזמת של פרי הדר עלולה לגרום נזק בלתי הפיך לשכבת האמייל.

  • למעוניינים בכל זאת במשקאות המכילים פיגמנט צבע, מומלץ לשאת בתיק מברשת שיניים קטנה, בעזרתה ניתן לצחצח קלות את השיניים - בעיקר הקדמיות החשופות יותר למשקה (ניתן לצחצח עם או בלי משחת שיניים המיועדת להלבנת שיניים) הצחצוח יכול לסייע במניעת שינוי גוון השיניים לצד שמירה על שיניים בריאות וחיוך נקי.

  • אכילת תפוח בדבש יכולה לעזור באבחון ולהצביע על מוקדי עששת בפה, הדבש המתוק עלול לגרות רגישות עד לרמת כאב בשן בה יש עששת. יש לזכור, שהדבש הינו מאגר סוכר המשמש מזון מעולה לחיידקים ומעצם היותו דביק נצמד הדבש לשיניים - סיבה נוספת לצחצח את השיניים מייד בסיום הארוחה.

  • מזונות עתירי סיבים, המומלצים גם לצורך שמירה על הבריאות ולתפקוד מערכת העיכול, מסייעים בשמירה על צבען הטבעי של השיניים ומונעים הכתמה על-ידי הסרת משקעים שהצטברו על השיניים ובכך תורמים לניקיון שכבת האמייל החיצונית בעת הלעיסה ולמניעת הצטברות כתמי הצבע. במידה והשתתפת בארוחת חג "עתירת צבעים", מומלץ להעדיף קינוח הכולל פרי (בהיר כתפוח, אפרסק וכד) או מאפה עתיר סיבים, אשר יסייע "לליטוש" השיניים והסרת צובענים.

  • גם שימוש בגומי לעיסה ללא סוכר לאחר הארוחה יכול לתרום להסרת שכבת הצבע המצטברת על השיניים. גומי לעיסה גורם גם להגברת הפרשת רוק וזה שוטף את השיניים ומונע הדבקות צובענים ממזון ומשתיה.

  • במידה ושינייך אינם צחורות או מוכתמות, העדיפי תמיד להשתמש בגוון שפתון כהה המדגיש את צבען הבהיר של השיניים ביחס לצבע השפתון הכהה ובכך מתקבלת אשליה של מראה צחור ונקי. זו הסיבה שבגללה נראות שיניהם של אנשים כהי עור כל-כך צחורות - בשל הניגוד בין גוון העור השחום לגוון השן המקורי.

  • בתהליך הלבנת שיניים באמצעות תכשירים הנרכשים למטרה זו או אצל רופא השיניים, עלולה להיווצר כתוצאה מחומרי ההלבנה רגישות זמנית למשקאות קרים או חמים. על-מנת לצמצם את התופעה או למנוע את הרגישות, מומלץ לשטוף את הפה או לצחצח את השיניים כשבוע ימים לפני תחילת הטיפול, בתכשירים המיועדים לטיפול בשיניים וחניכיים רגישות - תהליך אשר ימנע את הרגישות לאחר הטיפול.

  • לא מומלץ לצחצח את השיניים עם חומרים שוחקים כדוגמת סודה לשתיה או חלקיקי מלח שונים ומשונים הנמכרים למטרה זו, אומנם צחצוח עם חלקיקים שוחקים יכול להסיר את השכבה החיצונית של משקעים הנצמדים על אמייל השן יחד עם שכבת אמייל, אך בה בעת גם יחספס וישרוט את שכבת האמייל ועל-ידי כך יתרום להצטברות מהירה יותר של צבענים וזאת מעבר לפגיעה באמייל.

מחבר המאמר הינו רופא שיניים העוסק באסתטיקה דנטלית ושיקום הפה, חבר נספח באקדמיה האירופאית לאסתטיקה דנטלית וחבר באקדמיה האמריקנית לקוסמטיקה דנטלית
תאריך:  04/10/2009   |   עודכן:  05/10/2009
ד"ר רוני אמיד
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
בנק מגיש תביעה כנגד לקוחותיו. הלקוחות מבקשים רשות להתגונן. בית המשפט קובע כי יקבלו רשות כזו אם יפקידו ערובה על סך כ-150,000 שקלים. הם כושלים בהפקדת הערובה. והם לא מערערים. נחסמת דרכם להעלות טענות כנגד הבנק. בשלב מאוחר יותר הם מגישים תביעה כנגד הבנק. נאמר להם כי טענותיהם אינן יכולות להישמע, וזאת מדוע? כי חל עיקרון "מעשה בית דין" ולפיו כל טענה שהועלתה פעם אחת בבתי המשפט, לא תועלה שוב, ומי שיעלה אותה "מושתק" מלהעלותה. הטעם - שבתי המשפט לא יוטרדו פעם אחר פעם בטענות זהות.
04/10/2009  |  ענבל בר-און  |   מאמרים
כבר מעל 1,196 ימים מלאו לנפילתו בשבי של החייל גלעד שליט.
04/10/2009  |  אורי אבנרי  |   מאמרים
לפני שנה וחצי יצא לאור "זעקי ארץ מושחתת" של אריה אבנרי. הספר מציג את מערכת המשפט ככלי ריק ככל שהדברים נוגעים לאכיפת שלטון החוק על פוליטיקאים ועל ברוני הכסף. אם סדק הספר את תדמיתו של אהרן ברק כ"מר שלטון החוק", בא ספרו של יורם שדה: "התחתונים" ולא מותיר בה אבן על אבן.
04/10/2009  |  ספי סגל  |   מאמרים
בקידומון ברדיו לאלבום חדש בניצוחו של זובין מהֶטה במלאת 40 שנה לקשריו עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית, פותח מֶהטה במילים: שלום, כאן זובין מהֶטה. מכאן הוא עובר לאנגלית שוטפת בשבחי האלבום בהוצאת "הליקון" וקשריו בני עשרות השנים עם הפילהרמונית. ארבעים שנה בארץ, גם אם לא דרך קבע, לפחות לעתים קרובות מאוד ולשהיות ממושכות, היו צריכים להניע את מאסטרו מֶהֶטה לדבר בשפת הארץ. לפתוח מֶסֶר בעברית ולעבור לשפה זרה, זה לא גימיק, זאת תעודת עניות למהטה, ולא פחות למי שאחראים לפרסומת מטעם "הליקון" שמוציאה את האלבום.
04/10/2009  |  צבי גיל  |   מאמרים
כולנו רוצים לשמור על משקל בריא ורוב הזמן רובנו עסוקים בבדיקת ובספירת קלוריות הנחשבת קריטית עבור אנשים שמנסים לשמור על משקל בריא. הבעיה היא, שרובנו לא מצליחים להתגבר על החשק "לנשנש" בין הארוחות. זה תופס אותנו כאשר אנחנו עובדים, לומדים או סתם יושבים מול הטלוויזיה. בעיקר עכשיו בתקופת החגים, אנו נוטים להרבות באכילה לא מבוקרת.
04/10/2009  |  ענבל קרקו  |   מאמרים
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
יצחק בריק
יצחק בריק
הרצי הלוי הוא אחד מהרמטכ"לים המאכזבים ביותר מאז קום המדינה. כישלונו של כרמטכ"ל ניכר הן בהכנת הצבא למלחמה, הן בניהול המלחמה והן בפגיעה אנושה בערכיות ובמוסר ובקוד האתי של הצבא שעליו ...
דרור אידר
דרור אידר
חמאס דורש הפסקת אש קבועה ללא אפשרות לחדש את הלחימה לאחר מכן    ישראל דורשת כמובן לחדש את הלחימה לאחר הפסקת האש    אי-אפשר לגשר על העניין אלא באמצעות ההולכה בכחש של המציאות "ללכת עם ו...
נכס של החברה בדרזדן [צילום: ארגו פרופרטיז]
תומר קורנפלד
ארגו פועלת בתחום הנדל"ן למגורים לגרמניה וכבר רכשה כ-4,000 יחידות דיור במודל ייחודי והרבה פוטנציאל השבחה    ארגו נסחרת כיום לפי שווי של כ-1.3 מיליארד שקל - מעט מתחת להון העצמי החשבונ...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il