בין מגרשי הטניס של שדרות רוקח בתל אביב חבויה, בפסטורליה מושלמת, מסעדת-עילית, שאני יכול רק להצר על שלא עלה בידי לחשוף אותה קודם לכן. "רוקח 73", המתמחה בייצוגו של מטבח ביסטרו-פרובאנסי מן המעלה הראשונה, היא פרי-יצירתו המופלאה של בעליה ושף הצמרת שלה,
אייל לביא, שהצליח להעלות אותה למרומי פסגת הקולינריה בארץ.
כרטיס הביקור של "רוקח 73" הן מנותיה המשובחות, העשירות והמפתיעות, לצד יצירתיות אנינת-טעם. אבל העונג כשלעצמו מתחיל כבר בעיצוב המסעדה, עם הכניסה לחלל אלגנטי בצבעי-אדמה וירוק-זית רגוע. הסועדים בה יכולים להתרווח, אל מול הבר, על כורסאות מרופדות, לצד חלונות גדולים הצופים למגרשי הטניס, או במרפסת פנימית מקסימה.
התפריט העסקי, המוגש בימי החול, הוא אטרקטיבי במיוחד ומאפשר בחירה של ארוחה ב-88 שקל, ב-98 או ב-118 שקל. הוא מבוסס, בעיקר, על דגים ופירות-ים, שהם התמחותו ואהבתו הגדולה של לביא עוד מימיו כשף של "בר פירות-ים" בהרצליה ומסעדת "פסטיס" התל אביבית שזכורה לטוב.
מומלצת בחום אף ש"רוקח 73" נחשבת, בצדק, למסעדת הדגים ופירות הים הטובה בארץ - גם מעדני הבשר והפסטות שלה הם "גורמה" לשמו. היינו חמישה, ומנות הפתיחה שהוצעו לנו היו תאווה לעיניים ולחיך: ביסק-סרטנים בשמנת וברנדי, שקצר את מירב ההצלחה; נקניקיות-מרגז חריפות בגריל, עם סלט-עגבניות בשמן-זית, כוסברה ונענע; קלמרי קריספי, עם פלפלים קלויים ורוטב-רוי; סלט-מוצרלה, עגבניות ומלפפונים, עם שמן-זית, בצל, לימון ופטרוזיליה; וטרין-חצילים, במילוי גבינת-פטה, פסטו, בזיליקום ופלפלים קלויים.
מן המנות העיקריות זכתה לתשבחות רבות מנת הפריטו-מסטו של פירות-ים עם עלים ירוקים, בצל סגול ורוטב-בלסמי. מנות שלא הכזיבו היו גם הריגטוני-ביקס - פסטה דשנה ומהממת עם חזה-עוף קצוץ ורוטב-עגבניות, ודג הדניס האפוי ביוגורט, זעתר, צנוברים וסומק.
האקורד האחרון של החגיגה הקולינרית שלנו היו הקינוחים המתוקים שהוכנו ביד אמן על-ידי קונדיטור המסעדה: טירמיסו עשיר ונימוח, עשוי מגבינת-מסקרפונה, עם בישקוטים טבולים באספרסו וליקר-תפוזים; פנה-קוטה שמיימי, וטארט-טאטן-תפוחים, אפוי בקרמל, עם קציפת-וניל. את "רוקח 73" זיכינו, פה אחד, במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי והיא, כמובן, מומלצת בחום!