|
אמנות הפסטה [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
"לקחת מהר ולאכול לאט" - זהו המוטו שמנחה את מעבדת הפסטה התל אביבית, ברחוב החשמונאים 91-פינת קרליבך, שבעליה, דיאמנטה ושרון רונן, מקפידים לייבא אליה, היישר מאיטליה, את שפע מוצרי הבצק הטריים שהיא מציעה לסועדיה.
מאחורי סודם הקולינרי של המוצרים הטריים האלה מסתתרת תערובת מופלאה של קמחי דורום, עם ביצים טריות ומפוסטרות, תחת תקני איכות ובקרה גבוהים. כל הבצקים מיוצרים על-פי מתכונים מסורתיים, בטכנולוגיה מתקדמת, כשבגמר תהליך הייצור הם עוברים הקפאה מזורזת, המבטיחים שמירה על ערכים תזונתיים גבוהים וטעמים טריים ואיכותיים.
חסד עשתה עימנו "לאבורטוריו די פסטה" (שמה האיטלקי של המסעדה) על שמוצרי הבצק המעולים שלה אינם מכילים חומרים משמרים, צבעי-מאכל, או כל תוספת מלאכותית שהיא. הם ממולאים במיטב הגבינות האיטלקיות הקלאסיות, בעיקר של צפון ארץ המגף, כמו פרמז'ן, רגאנו, ריקוטה וגורגונזולה. מתווספים אליהן ירקות טריים ואיכותיים, כמו פטריות, תרד, דלעת, ארטישוק וערמונים.
בטעם משובח
המסעדה התל אביבית, הבוהקת בנקיונה, מעוצבת בפונקציונליות מרשימה וממותגת. שפע סוגי הפסטה המוצעים בה מכילים כולם הצע מגוון של רטבים פיקנטיים, המשבחים מאוד את טעמם.
הארוחות עצמן מבושלות כהרף עין והתשלום עבורן מתבצע מראש. הן מוגשות בכלי-אוכל וסכו"ם חד-פעמיים, עשויים קרטון ופלסטיק, כיאה למסעדה המבוססת על אוכל מהיר.
היינו בשניים ומן התפריט המפתה בחרנו במנה הגונה של ניוקי, עם חצילים, פלפלים וקישואים, בתוספת של גבינת פטה, צנוברים, פטרוזיליה, פרמזן ורוטב-עגבניות משגע בטעמו. גם מנת הרביולי לא טמנה ידה בצלחת. הפסטה, במילוי ארטישוק טרי וגבינות, ברוטב אליו-אוליו, פלפל, פטרוזיליה ופרמזן, הייתה משובחת בטעמה הפיקנטי.
הקינוח, פרופיטרולים בשוקולד, הוגש לנו על חשבון הבית, יחד עם אספרסו כפול וסודה. השירות היה ממש מעולה והתשלום שנגבה מאיתנו עמד על 97 שקל - תמורה מלאה לכל אגורה ששילמנו. לא נותר לנו אלא לזכות את "לאבורטוריו די פסטה" במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי, ורק לייחל שירבו עוד מסעדות איטלקיות כמותה.