ההיסטוריה של ה
פיצה ארוכה כמעט כמו של אירופה. אחרי שהומצאה באיטליה, היגרה לארצות הברית ולאחר-מכן התפשטה למזרח ולמערב, גברים ונשים בכל הגילאים התאהבו בפיצה, בין היתר, בגלל האפשרות לשדך אליה תוספות מיוחדות.
למעשה, זו גם הסיבה שבגללה פיצה מקבלת טוויסט מרענן בכל מקום שאליו היא מגיעה. מצד שני, התוצאה היא תוספות מיוחדות שרובנו בכלל לא מודעים לקיומן. הינה למשל כמה תוספות לפיצה שקיימות היום ואולי לא חשבתם עליהן:
1. נאצ'וס
נאצ'וס החלו את דרכם בענף הקולינריה בתור חטיף שמגיע מצפון מקסיקו. מאז הספיקו הנאצ'וס להצטרף למטבחים אמריקנים ואירופיים, אך עדיין מפתיע לגלות שיש כאלה שאוהבים אותם עם פיצה. השילוב בין נאצ'וס לפיצה מעניין כי מדובר על סתירה בין טעמים, אבל מי שאוהב מלוח בהחלט יכול להתחבר.
2. פקאן
השימוש בפקאנים על-גבי פיצה עולה בקנה אחד עם עלייה במודעות לתזונה בריאה. נקודת ההנחה היא שבמקום להסתפק בזיתים משומרים או פטריות מקופסא, אפשר לשלב על-גבי הפיצה סוגים מסוימים של פיצוחים ואגוזים. מבין כל האפשרויות הקיימות, אין ספק שהפקאן הוא האטרקטיבי ביותר.
3. שזיפים מיובשים
שזיפים מיובשים ממשיכים בצורה ישירה את הניסיון להוסיף לפיצות מרכיבים תזונתיים עם ערך מוסף. הבעיה היחידה היא שגם חובבי הפירות לא תמיד אוהבים שזיפים, בעיקר בתצורה המיובשת שלהם. הפתרון שמצאו בחלק מהפיצריות בעולם הוא להגיש את המאכל האיטלקי הקלאסי גם עם שזיפים מיובשים וגם עם תאנים, צימוקים ותמרים. כך הטעם הדומיננטי הוא מתקתק, הערך הקולינרי נשמר והבצק של הפיצה מאחד הכל.
4. ביצים
תוספת של ביצה שכיחה יותר מכפי שנהוג לחשוב. אומנם ברוב הרשתות הגדולות לא ניתן להזמין פיצות עם ביצים קשות, אך בפיצריות שכונתיות זה מקובל מאוד. מעבר לכך, התוספת של הביצה על הפיצה מתבקשת כי בסופו של דבר מדובר על מאכל שכולל בתוכו מלבד בצק גם רוטב עגבניות וגבינה צהובה. במילים אחרות, אם הביצה היא אורח מבוקש בכל ארוחת ערב שכוללת את אותם מרכיבים - אין סיבה לוותר עליה בפיצות.
5. אבוקדו
אנשים שאוהבים אבוקדו מתקשים לחשוב עליו בהקשר של פיצה. זה קורה כי את האבוקדו קשה להשיג לאורך השנה וגם המחיר שלו גבוה בהשוואה לתוספות אחרות. כמו-כן, בפיצריות עצמן מתקשים לשמור על אבוקדו רך וטרי בהישג יד ומעדיפים לוותר מראש על התענוג. זה יוצר מצב שבו האבוקדו כתוספת על פיצה קיים רק במסעדות, או לחלופין בדוכני מזון שבהם האבוקדו הוא חומר הגלם העיקרי לכל המנות.