מיתוס 1 - ישנו זן ענבים אחד שמתאים לייצור שמפנייה
האם ידעתם כי שמפניה מיוצרת בשיטה ייחודית, שמבוססת על התססה כפולה של ענבים? כן, זה אחד הסודות של ייצרני היינות המבעבעים. מלבד זאת, רבים סבורים כי ישנו זן ספציפי של ענבים שמשמש לייצור יין מסוג זה. למעשה, ישנן רמות איכות שונות של יינות מבעבעים, אך גם האיכותיים שבהם יכולים להכיל כמה סוגים שונים של זני ענבים. שלושת זני הענבים אשר משמשים בדרך כלל לייצור יין מבעבע הם שרדונה, פינו מוניה ופינו נואר. אבל, כדאי לדעת שעל-פי התקן ניתן להוסיף גם סוגים נוספים על ענבים בתהליך הייצור וההתססה.
מיתוס 2: בועות גדולות מאפיינות שמפנייה יוקרתית
גודל הבועות ביינות המבעבעים איננו מצביע כלל על איכות השמפניה שאתם לוגמים. איכות השמפניה נובעת אך ורק משיטת הייצור וההיצמדות לתקנים מחמירים ולשיטות מסורתיות. הטובים ביותר דווקא מצטיינים בבועות קטנות ונהדרות. איכות השמפניה נובעת בין היתר מאופן הבציר, שחייב להיות ידני ולא ממוכן. התסיסה השנייה נעשית בתוך הבקבוק לאחר הוספת ליקר מיוחד,
עשיר בסוכר ובשמרים (מבוסס על יין בוגר). התסיסה השנייה נעשית תחת בקרה ובאיטיות. כאשר זה נעשה נכון, הבועות הנוצרות הן למעשה עדינות וקטנות.
מיתוס 3: להגיש את השמפניה כמה שיותר קרה
ידוע לכל כי את השמפניה צריך להרגיש קרה. ועוד עובדה די ידועה היא, שנהוג להגיש את הבקבוק בתוך כלי עמוס בקרח. אבל סקר גילה כי מרבית האנשים נוהגים למעשה לשתות יינות מבעבעים בטמפרטורה קרה יתר על המידה. כאשר שותים שמפניה קרה מדי, זה פוגם בהנאה ומפחית את הארומה ואת הטעם. בפעם הבאה כאשר אתם שולפים בקבוק מהמקרר, השאירו אותו מספר דקות בטמפרטורת החדר לפני שאתם לוגמים. תופתעו לגלות כיצד הטעם משתפר ואיתו גם הניחוח האופייני.
מיתוס 4: שמפניה גורמת להנגאובר חזק
האמת היא שאין שום דבר שהופך את השמפניה למשכרת יותר. רמת ההנגאובר (חמרמורת) שצפויה לאחר שתיית יין מבעבע או כל משקה אלכוהולי אחר נובעת מכמה גורמים. הראשון הוא כמובן כמות האלכוהול ששתיתם. גורם שני הוא עד כמה אתם רגילים לשתות. ויש עוד אלמנטים שמשפיעים, כמו האם שתיתם על קיבה ריקה (פחות מומלץ).
לרוב אנשים גדולי גוף מושפעים פחות מאשר אחרים, אבל לא בהכרח רק המשקל שלנו משפיע על הנטייה להשתכר. אצל כל אדם, תהליך פירוק האלכוהול בכבד שונה.
על כל פנים, שתו בהנאה אך בלי להגזים.