מה יש בפרוטאין (חלבון) ששולט ברעב? התשובה מונחת במעי הדק שבמערכת העיכול, מסבירים מדענים צרפתים ב"Cell Metabolism".
פרוטאין מפחית את הרעב, וגורם לאנשים ולבעלי חיים לאכול פחות, כתבו. אך כיצד?
בשאלה זו עסק המחקר הצרפתי. המחקר נעשה בחולדות אך הוא עשוי להסביר כיצד פרוטאין 'נוטל את העוקץ' גם מהרעב שלנו.
העזרה הנוספת מהפרוטאין
חלק מהחולדות במחקר קיבלו תזונה עשירה בעמילנים. אחרות אכלו מזון שהועשר במידה מתונה בפרוטאין נוסף. החולדות לא היו "אנינות טעם" ולא העדיפו סוגים שונים של מזון. הן אכלו כל מזון שניתן להן.
לאחר שעיכלו את המזון, החולדות בקבוצה של המזון העשיר בפרוטאין ייצרו גלוקוז (הסוכר שבדם) במעי הדק.
המעי הדק הוא חלק ממערכת העיכול. המזון עובר תחילה דרכו לאחר שהוא עוזב את הקיבה לצורך פירוק נוסף לשימוש הגוף.
תגובת שרשרת
גלוקוז זה לא השתחרר מהמזון. הוא נוצר על-ידי תאים מיוחדים במעי הדק. גלוקוז זה שנכנס למחזור הדם, שולח מסר בנוסח "אני שבע", שלבסוף מגיע למוח.
המוח, בתגובה, אומר למעשה "אין צורך במזון נוסף כרגע. עזבו את האוכל ורוצו בכלוב מעט, או עשו משהו אחר אבל הפסיקו את האכילה עכשיו.
החולדות מצייתות לכך, אך אנשים שונים מעט. בני אדם מתמהמהים זמן נוסף ליד הצלחת גם כאשר אינם ממש רעבים.
לא ידוע האם המעי הדק בבני אדם מייצר גלוקוז לאחר ארוחה עשירה בפרוטאין, אך כדאי לחקור זאת, כתבו החוקרים. לטענתם, במידה וגוף האדם מטפל בפרוטאין כמו אצל החולדות, הממצאים יובילו לגישה חדשה לטיפול בהפרעות אכילה, מצב בו אותות הרעב והשובע לא קיימים.