כל מי שארגן אירוע או התארח בו, מכיר את השאלה: מה עושים עם השאריות? בישראל התארגנו כמה וכמה גופי חסד, האוספים ומחלקים אותן לנזקקים. באולימפיאדת ריו החליטו לעשות את אותו הדבר, בניצוחו של השף האיטלקי הנודע מסימו בוטורה, שניהל פרויקט דומה אשתקד ביריד העולמי במילאנו.
קחו לדוגמה את פנגר דוס-סנטוס, שארוחתו הקודמת הייתה שתי פרוסות של לחם קשה וקפה. ארוחתו הבאה כללה שלוש מנות גורמה, שמרכזן אוסובוקו. והוא לא לבד. 70 חסרי בית השתתפו בארוחה הזאת, שכמותה מוגשות מזה שבוע בבית התמחוי הייחודי של בוטורה, המעוצב בהידור ובו עובדים בהתנדבות שורה של שפים מהשורה הראשונה. חומרי הגלם מגיעים מהכפר האולימפי ומשותפים נוספים בעיר ריו.
בוטורה מבקש להראות שלאולימפיאדה יש גם פן חברתי, לצד תג המחיר האדיר שלה - 12 מיליארד דולר. מדי יום משתמשים ב-230 טון כדי להכין 60,000 ארוחות לספורטאים, למאמנים ולמלווים, כך שיש הרבה שאריות. בוטורה אומר, שהוא הושפע גם מקריאותיו של האפיפיור פרנציקוס - הארגנטינאי הידוע בצניעותו - לסייע לעניים. וחוץ מזה, בוטורה מעביר מסר לעמיתיו במסעדות הברזילאיות, במיוחד לנוכח המיתון העמוק בו שרויה המדינה - כאשר מצד אחד מצבם של חסרי הבית מחמיר, ומצד שני קשיים תקציביים הביאו לסגירת 16 בתי תמחוי בעיר בשנה האחרונה.
חסרי הבית שייהנו מהארוחות של בוטורה נבחרים בידי ארגוני מתנדבים הפועלים כל ימות השנה בקרב עניי ריו. עובדי המטבח הם בוגרי בית הספר לבישול "גסטרומוטיבה" - מלכ"ר שכבר הכשיר כטבחים מאות ברזילאים משכונות עוני. ואילו הסועדים מצידם מציינים לא רק את האוכל המשובח, אלא גם ובעיקר את היחס הנהדר הניתן להם. "עצם הישיבה פה, כאשר מתייחסים אלי בכבוד ועל בסיס שוויוני, גורמת לי לחשוב שיש לי סיכוי", אומר ולדימיר פאריה, אדם משכיל אשר התדרדר לרחוב ולאלכוהול.