|   15:07:40
דלג
  עידן יוסף  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
מה חשוב לדעת על שיעורים פרטיים בישראל
קבוצת ירדן
למה לעשות תואר שני במנהל עסקים?

סערת המנגנון לפיצוי ביטול ערי עולים

גפני דורש ממשרדי האוצר והפנים להציג מתווה מדויק בנושא הקרן לצמצום הפערים בין הרשויות המקומיות וביטול מעמד 'עיר עולים', בטרם אישור הקמת הקרן בחוק ההסדרים "הוועדה חייבת לקבל תמונה מה תהיה הפגיעה בפועל בכל רשות ורשות ומה יהא הפיצוי" ראשי רשויות הסתייגו מהמנגנון שמציעה הממשלה כפיצוי לרשויות שיבוטל מעמדן כ'עיר עולים'
08/12/2016  |   עידן יוסף   |   חדשות   |   כנסת 20   |   תגובות
לוד [צילום: איתמר לוין]

דיון סוער התקיים (יום ה', 8.12.16) בוועדת הכספים בנוגע לחוק להקמת הקרן הממשלתית לצמצום פערים בין רשויות מקומיות. החוק שנכלל בחוק ההסדרים, נועד מחד-גיסא, על-מנת לתת מענה למצוקתן של כ-61 רשויות מקומיות שייפגעו בעקבות החלטת בג"ץ לבטל את 'מעמד עיר עולים', המקנה לרשויות שהוגדרו כך עוד בשנות ה- 50', יתרון בקבלת מלוא כספיי הארנונה הממשלתית (100%) עבור מתקנים ממשלתיים בתחומיהן, לעומת ערים שלא הוגדרו כך, אף שחלקן קולטות עלייה בפועל בשיעורים גבוהים, אך יכולות לגבות לכל היותר עד 55% ארנונה על מתקנים ממשלתיים. מאידך-גיסא, נועד החוק על-מנת להקים קרן שהכספים שיצטברו בה ישמשו לחלוקה צודקת יותר של כלל כספי הארנונה הממשלתית בכל הארץ בין הרשויות השונות לפי קריטריונים מוגדרים ושיתווספו לה, כך על-פי האוצר, עוד 200 מיליון ש"ח.

הדיון היה סוער מאוד וראשי רשויות העלו טענות קשות כנגד משרדי האוצר והפנים על-כך שלדבריהם, "הם מקדמים את החוק, לכאורה מתוך רצון לעזור לחלשים, אך בפועל דווקא ייפגעו בחלשים ויחזקו ערים חזקות". במהלך הדיון התפתח עימות בין חברי כנסת לראשי רשויות ואף בין חברי הכנסת ויו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, אף נאלץ להרחיק את ח"כ אורלי לוי-אבקסיס (ישראל ביתנו)לאחר עימות בינה לבין ראש עיריית רמת השרון ולאחר-מכן עם חבר הכנסת יעקב אשר (יהדות התורה) וגפני עצמו. בתחילת הישיבה אישרה הוועדה את מיזוג החוק הממשלתי, עם הצעת חוק פרטית של חברי הכנסת יוסי יונה (המחנה הציוני) ואורלי לוי-אבקסיס, שמטרתה להוסיף לרשימת הקריטריונים לחלוקת המשאבים בין הרשויות הגדרה 'עיר קולטת עליה' מאז שנת 1989, אז החל הגל הגדול של העלייה ממדינות בריה"מ לשעבר, וזאת כמענה לביטול מעמד עיר עולים משנות ה- 50'. הצעת החוק קובעת, כי רשות קולטת עלייה, הארנונה שתוכל לקבל תחושב בהתאם לאמות מידה של אחוז העולים זה, המדד החברתי-כלכלי שלה ומספר התושבים שבה. זאת במטרה להכניס שיפורים בהצעת החוק הממשלתית.

גפני הדגיש כי "נקודת המוצא לדיון צריכה להיות שאנחנו מבינים שב-28 לדצמבר בעקבות פסיקת בג"ץ מבוטל מעמד עיר עולים וזה מחייב משהו בכל מקרה ועל-כן, אני שוקל לא לפצל את החוק הזה, אף שמדובר בנושא מורכב שמצריך עבודה יסודית ובחינת ההשלכות על הרשויות". ח"כ אורלי לוי-אבקסיס (ישראל ביתנו): "המטרה לצמצם פערים ולשפות רשויות רחוקות ממרכז הארץ. אבל אם בחוק הזה נמצא שפוגעים בלוד, בבית- שאן, בנצרת עילית, בדימונה, לא עשינו דבר. חייבים קריטריונים קשיחים אחרת יקבע שיקול דעתו של השר וזה פתח לפוליטיקה. לפני שפוגעים בעיר שמבטלים לה את מעמד עיר עולים, יש לבדוק לגביה כמה אחוזים מהאוכלוסייה שלה זוכה לפטור מארנונה. בנצרת עילית 48% בדימונה 45% ובלוד גם, מאיפה יאזנו את תקציביהן?! לא רוצים לייצור מצב בעייתי שלא נדע להתמודד איתו בהמשך". ח"כ יוסי יונה (המחנה הציוני): "חייבים לשנות הסדר הקיים, זה מתחייב על-פי בג"ץ. יש כיום יישובים שאינם מוגדרים ערי עולים ונחסך מהם כסף שמגיע להם. יישובים פריפריאליים שסובלים מנחיתות. ולכן הדאגה שלנו בהחזרת המשאבים ולכך נדרשים קריטריונים די קשיחים וכמעט ללא שיקול דעת לשרים. על-כן צריך שזה יעבור בחוק בכנסת. קריטריונים קשיחים מאוד עם משקולות 1-5. ואם לא יהיו קריטריונים קשיחים שנפצל מחוק ההסדרים". ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו): "זו הצעת חוק דרמטית עבור הרשויות אז שיתכבדו ויביאו מצגת עם שקפים מה הולך לקרות ב-1.1.17 עם כל רשות. מה שיכול לקרות שבתקציב 2019 יבוא האוצר וייתן אפס תקציב כי אין. ולכן יש לעגן בחקיקה אחוז הארנונה שהממשלה משלמת שלדעתי צריכים להיות 100% שיילכו לקרן ולא פחות. אם לא יהיה בחוק הזה משהו שמבטיח את התקציב שלו בחקיקה, מבחינתי זה לא עובר. הממשלה צריכה לדעת מה היא משלמת. כמו שהחוק כרגע אני מתנגד וקורא לשלטון המקומי להגיש בג"ץ נגד המדינה שתשלם 100% ארנונה". ח"כ איתן ברושי (המחנה הציוני): "זה ייגמר בתוכניות הבראה לשלטון המקומי, באו לברך והפכו מקללים. חסרים נתונים והתשובות חלקיות. להוציא מחוק ההסדרים, צריך לתת ודאות לראשי רשויות. הרשויות זה זרוע של הממשלה שנותנות שירותים שבעבר המדינה הייתה נותנת. לכן הבעיה היא לא תרגיל במתמטיקה לקחת ולהחזיר. זה חלם ולכן מציע לקבוע קודם כל מהו סל השירותים לאזרח ולפי זה תתקצבו רשויות". ח"כ יעקב אשר (יהדות התורה): "הבעיה שלא יודעים מה ההשלכות על כל יישוב, אין סימולציה ולכן לא יכולים לדעת איך ייפגעו. קודם כל לקבוע שרשויות חלשות 1-5 לא ייפגעו. יש להחריג אותן, להשאירן בארנונה הממשלתית שקיבלו עד היום. ולרשויות מ-5-9 גם יש הבדל גדול בין ת"א לרמת השרון, גדולות יותר יכולות לספוג מכה וערים פחות גדולות נפגעות קשה. נדרש מנגנון הדרגה בשים לב לחוזק וגודלן של הרשויות"". ח"כ מיקי לוי (יש עתיד): "יש רשויות שייפגעו ואיש לא יסייע להן. שיהיו קריטריונים מדויקים נקובים באחוזים. אני מבקש סימולציה על-פי יישובים וגם דוח כספי מדויק של הרשויות, אם לא אתנגד". ח"כ רועי פולקמן (כולנו): "יש כאן התלהמות מיותרת והמטרה לצמצם פערים. הדיבור על 100% ארנונה זה בסוף כסף שהולך לרשויות עם אינטרסים מסוימים. יש כאן אתגר לחלק אחרת את משאבי המדינה".

ראש עיריית לוד, יאיר רביבו: "אומרים 'צמצום פערים', בפועל זה העמקת הפערים. רוב מוחלט מתוך 61 הרשויות שיבוטל להן מעמד עיר עולים הן רשויות חלשות ממעמד סוציו-אקונומי 1-5, המיעוט ממעמד 6-9. ייקחו מהחלשים ויעבירו לחזקים. בעקבות ביטול המעמד, ניתן היה פשוט לקרוא לזה בשם אחר ולהמשיך לאפשר לאותן ערים שרובן חלשות לקבל את אותם משאבים. לוקחים מבית-שאן ומעניקים לחיפה. חוששים מנושא הקרן. הממשלה כבר הוכיחה שהיא מקימה קרנות שמתמלאות אך לא יודעות איך להוציא את הכסף, כמו קרן ההטמנה. אז מצד אחד, ארנונה לא מאפשרים להעלות כי זה לא פופולרי ומצד שני לוקחים עכשיו מקור הכנסה חשוב של הרשויות עם הבטחה שלכאורה הכסף יחזור במנגנון הפוך. באר שבע, לוד, רמלה, אילת, דימונה, כל הערים בפריפריה ייפגעו".

נציג עיריית נצרת עילית, אלכס גדנקין: "נצרת עילית עלתה על סטטוס 6 כי כל מי שהגיע, 50% מהעולים כולם פרופסורים ומהנדסים, אבל 40% זכאים להנחות ארנונה, 45% מוכרים ברווחה. המשמעות של ביטול עיר עולים היא של הפחתה של 8 מיליון ש"ח בשנה וזה למוטט את העיר. העיר היא מקום שני בארץ בגמלאים שזכאים להפחתה בארנונה". ראש עיריית דימונה, בני ביטון: "משרדי האוצר והפנים מטעים את חברי ועדת הכספים. מחזירים אותנו לדימונה של שנות ה- 80 וה- 70. אילת יורדת ב-12 מיליון, לוד ב-10 מיליון. דווקא החזקים לא ייפגעו. או שמפצלים את החוק מחוק ההסדרים ומאפשרים לכנסת להוביל חקיקה יסודית רגילה או שנגיש בג"ץ. חייב להיות קריטריון שבמעמד סוציו-אקונומי 1-5 יהיה צילום מצב ללא פגיעה ולו בשקל אחד. ראש מועצה אזורית מרחבים, שי חג'ג': "המדינה צריכה לשלם 100% ארנונה כמו כל אחד אחר, לא ייתכן שבבניין אחד קומה אחת משרד עורכי דין משלם 100% וקומה אחרת משרד הביטחון לא משלם או ארנונה מופחתת. אי-אפשר להוריד 14 מיליון מרשות עם תקציב של 100 מיליון בבת אחת. הקרן הזו תחלק פירורים לרשויות ויש לקחת בחישוב גם את גודל השטח שמועצות אזוריות אחראיות עליו. אנחנו מוציאים 22 מיליון ש"ח בשנה רק על הסעות ילדים לבתי ספר, זה צריך להילקח בחשבון".

ראש עיריית רמת השרון, אבי גרובר: "מביטול עיר עולים תיפגע ב-24 מיליון ש"ח. יש לנו מעט אזורי תעסוקה ומתקני המדינה זה נתח משמעותי מההכנסות. קשה להכין ככה תקציב לשנה הבאה אם מורידים לי מיליוני שקלים. אני לא יכול ולא רוצה לפטר עובדים, ארנונה אני לא יכול להעלות אז מה שנותר זה לפגוע בסעיפים גמישים כמו שירותי רווחה וכד'. גם ברמת השרון יש שכונות חלשות ממעמד סוציו-אקונומי חלש, כשכונת מורשה. אני אאלץ לפגוע דווקא באותם חלשים ברמת השרון". ח"כ לוי-אבקסיס הגיבה בזעם על דבריו: "זו חוצפה. עיר ממעמד סוציו-אקונומי 9". יו"ר הוועדה גפני ניסה לגונן על גרובר באומרו, כי "גם ברמת השרון יש אוכלוסייה חלשה" ולוי-אבקסיס האשימה אותו בהכנסת "שיקולים פוליטיים, מכיוון שבאותה שכונה חלשה יש בוחרי יהדות התורה". הדברים הובילו לעימות בינה לבין חברי הכנסת גפני ויעקב אשר, שאמרו על דבריה: "זו חוצפה, איך את מעיזה?!" וגפני הוסיף: "אם היית אומרת שאני דואג כאן לבני-ברק, מודיעין עילית או ביתר עילית אז אולי ניתן היה לחשוד בי, אבל בגלל שיש לי בוחרים גם ברמת השרון את מאשימה אותי בשיקולים פוליטיים, זו חוצפה". העימות ביניהם גבר ובסופו של דבר, נאלץ היו"ר גפני להרחיקה מן הדיון.

יו"ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס: "כפי שרוצים לעשות את זה היום זה פיגוע ברשויות המקומיות. יש 61 רשויות ורובן בפריפריה. הרשויות החזקות לא רלוונטיות לדבר הזה. האוצר בא לפתור בעיה שנולדה בחטא. רשויות ממעמד 1-5 לא צריכות להיפגע בכלל ו- 6-10 במדרג של 8 עד 10 שנים ולא לפגוע בבת אחת, כי זה לחסל אותה. מבחינת האוצר, רק רצה לפתור את בעיית בג"ץ".

סגן ראש אגף התקציבים, ערן ניצן: "עיר עולים זה מושג שבית המשפט פסל. החקיקה כדי למנוע פגיעה. קודם מוסיפים עוד 200 מיליון ש"ח שמזרימים לשלטון המקומי נוסף על הקרן עם 500 מיליוני ש"ח. יהיה 'מנגנון החזרה' של 200 מיליון ש"ח שממנו יחלקו תקציבים ליישובים שבוטלה להם הגדרת עיר עולים בהתאם למצב סוציו-אקונומי. נוסף על זה 'מנגנון הקצאה' מכספי הקרן מכלל הארנונה הממשלתית שתחולק על-פי קריטריונים". נציג מנהל שלטון מקומי משרד הפנים, סיון להבי: "יש טבלה מי עשוי להיפגע ומי יכול להתמודד טוב יותר עם ההפחתה הזו. רשויות חלשות 1-5 וחזקות מ-6-10. רשויות שהאוכלוסייה בהן חזקה יוחזר להן הסכום שיופחת במשך 4 שנים בסדר אחוזי יורד עד שבסוף יקבלו רק ממנגנון ההקצאה ואילו רשויות חלשות במשך 6 שנים, כך שבשנים הראשונות כמעט לא ירגישו את הפגיעה ובשנה השביעית יקבלו רק מנוסחת ההקצאה וככל ששיעור ההפחתה גבוה יותר תקבל החזרה גדולה יותר". מנכ"ל משרד הפנים, מרדכי כהן: "אם יש לרשות תלות כבדה בסכום הזה ונשענה עליו יהיה תהליך 'גמילה'. רשויות חלשות ביותר 'הגמילה' תהיה 6 שנים. בתום 6 שנים יקבלו תקציבים לפי קריטריונים מהקרן שיהיו בה 500 מיליון ש"ח. יש סט שלם של פרמטרים ותבחינים להקצות כספים לרשויות. השר התחייב שאחד הקריטריונים יהיה 'קליטת עלייה' והלמ"ס הולך לפרסם עוד ממד סוציו: 'ממד חברתי-כלכלי פר יישוב' בתוך מועצות אזוריות".

יו"ר הוועדה גפני דרש מניצן ומכהן להביא טבלה מסודרת של רמת הפגיעה בכל רשות בעקבות השינויים ורמת השיפוי שיינתן בהתאם לפגיעה על-מנת שהוועדה תוכל להכריע בעניין. "לא נוכל להעביר חוק שלא תהיה בו תמונה, תמונת מצב אמיתית" אמר. כהן השיב: "תהיה טבל המסודרת שברגע שהחוק יעבור כל גזבר יידע מה התקציב שייגרע ממנו בגלל ביטול עיר עולים. רשויות 1-5 אין חולק שהן חלשות ובמידה שהתלות בעיר עולים לפחות 15% מההכנסות העצמיות, יהיה מנגנון הדרגתי ושיפוי כנגד הירידה. לא רק שאין מניפולציה וישבנו עם ראשי רשויות כדי לחלץ עוד פרמטרים. תהיה רשימת קריטריונים שירכיבו את נוסחת ההקצאה בכל שנה. העיוות שהיה עם ערי עולים תם ונשלם וכל המהלך היה למונע קריסת רשויות ומועצות אזוריות".

גפני סיכם את הדיון וקרא לקבוע בחוק ש"יתאפשר מעט שיקול דעת לשרים, כולל בעניין רזרבות השר (שר הפנים), למקרים שיהיה צורך לעזור לחלשים. במידה שנקבל את כל הנתונים והקריטריונים בשבוע הבא וכשתהיה לנו תמונה ברורה, זה יאפשר לנו להביא את הדברים להכרעה כאן בוועדה".

תאריך:  08/12/2016   |   עודכן:  08/12/2016
עידן יוסף
+אורן חזן: אתלונן על מיקי רוזנטל
00:29 09/12/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
בירור התלונה בוועדת האתיקה עלול לחשוף אי-סדרים בעבודתה  ▪  ח"כ אמסלם על רוזנטל: "מלשן ומשת"פ קטן"
(מיקי רוזנטל ודפנה ליאל [צילום: מן הטלוויזיה])
+הוסדרה פרישת רשות מקומית מאשכול
16:14 08/12/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
ועדת הפנים אישרה את הפרק בהצעת חוק התוכנית הכלכלית המסדיר הקמת אשכולות בשלטון המקומי
(ביבס. יש תוצאות [צילום: מוקי שוורץ])
+ליברמן: 260 בג"צים הוגשו נגדנו בו-זמנית
15:43 08/12/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
שר הביטחון אומר כי מערכת הביטחון אינה ערוכה למתקפה המשפטית הבינלאומית, שמגיעה גם ממדינות אירופיות  ▪  איזנקוט: אעמוד על כך שאג'נדות פוליטיות יישארו מחוץ לשורות הצבא
(איזנקוט, דיכטר וליברמן [צילום: נועם ריבקין פנטון/דוברות הכנסת])
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman   אברהם נגוסה / Avraham Neguise   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אורי מקלב / Uri Maklev   אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אורן חזן / Oren Hazan   אחמד טיבי / Ahmad  Tibi   איוב קרא / Ayoob Kara   איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin   איילת שקד / Ayelet Shaked   איימן עודה / Eiman Ode   אילן גילאון / Ilan Gilon   איתן ברושי / Eitan Broshi   איתן כבל / Eitan Cabel   אכרם חסון / Akram Hasson   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי אלאלוף / Eli Alaluf   אלי כהן / Eli Cohen   אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan   אלעזר שטרן / Elazar Shtern   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אראל מרגלית / Erel Margalit   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   באסל גטאס / Basel  Ghattas   בני  ביטון / Benny Biton   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan   ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka   דני עטר / Danielle Attar    דני בן יוסף דנון / Dani Danon   המחנה הציוני / Hamachane Hzioni   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin   זוהיר בהלול / Zohir Bahalul   ז'קי לוי / jackie Levy   חיים ביבס / Haim Bibs   חיים ילין / Haim Yalin   חיים כץ / Haim Katz   חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar   חמד עמאר / Hamad Amar   חנין זועבי / Haneen  Zoabi   טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יאיר רביבו   יגאל גואטה / Igal  Guetta   יהדות התורה והשבת   יהודה גליק / Yehuda Glick   יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב קיש / Yoav Kish   יואל חסון / Yoel Hason   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov   יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky   יוסי יונה / Yossi Yona   יוסף גריף / Yosef Garif   יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen    ינון מגל / Yinon  Magal   יעל גרמן / Yael  German   יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran   יעקב אשר / Yakov  Asher   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יעקב מרגי / yaakov Margi   יעקב פרי / Yaakov  Perry   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   יצחק כהן / Yitzhak  Cohen   יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli   ירון מזוז / Yaron Mazuz   יריב לוין / Yariv Levin   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   ישראל ביתנו   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מייקל אורן / Michael Oren   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכל בירן / Michal Biran   מיכל רוזין / Michal Rozin   מיקי לוי / Mickey  Levy   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev   משה גפני / Moshe Gafni   משה כחלון / Moshe Kahlon   משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon    משולם נהרי / Meshulam Nahari   נאוה בוקר / Nava Boker   נורית קורן / Nurit Koren   נחמן שי   ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סילבן שלום / Silvan  Shalom   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   סתיו שפיר / Stav Shafir   עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman   עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya   עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf   עודד פורר / Oded Forer   עיסאווי פריג' / Issawi Frej   עליזה לביא / Aliza Lavi   עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz   עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev   עפר שלח / Ofer  Shelah   פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete   ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely   ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni   קארין אלהרר / Karin  Elharar   קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova   רוברט אילטוב / Robert Ilatov   רויטל סויד / Revital Swid   רועי פולקמן / Roei Folkman   רחל עזריה / Rachel  Azaria   שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli    שי  פירון / Shai  Piron   שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich   שרון גל / Sharon Gal   שרן השכל / Sharren Haskel   תמר זנדברג / Tamar Zandberg 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
סערת המנגנון לפיצוי ביטול ערי עולים
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 20
ועדת הפנים אישרה לקריאה שנייה ושלישית את פרק ג' של הצ"ח התוכנית הכלכלית העוסק בהקמת אשכולות של רשויות מקומיות, במטרה לעודד פיתוח אזורי. לאחר שהוועדה שמעה את חששות השלטון המקומי, הגיעה הממשלה והשלטון המקומי להסכמות על נוסח הצעת החוק לפיהן: ההצטרפות לאשכול תהיה לפי בקשתה של הרשות המקומית. אם אשכול יסרב לקבל רשות מקומית המעוניינת בכך, יוכל שר הפנים להחליט על צירוף הרשות לאשכול חרף רצון האשכול.
08/12/2016  |  עידן יוסף  |   חדשות
הוועדה המשותפת לתקציב הביטחון המשיכה (יום ה', 8.12.16) את דיוניה בתקציב הביטחון לשנתיים הבאות, עם דיון בהשתתפות שר הביטחון, אביגדור ליברמן והרמטכ"ל, רב-אלוף גדי איזנקוט.
08/12/2016  |  עידן יוסף  |   חדשות
חילופי דברים קשים במליאת הכנסת במהלך הצעות לסדר-היום (יום ד', 7.12.16) שהגישו חברי כנסת מהאופוזיציה שהגדירו את ההחלטה להפסיק את הכריזה בשפה הערבית המטרידה נוסעי התחבורה הציבורית בבאר שבע.
08/12/2016  |  עידן יוסף  |   חדשות
שר הביטחון, אביגדור ליברמן, הצהיר (יום ה', 8.12.16) כי מדינת ישראל לא רוצה להתערב במלחמת האזרחים המתנהלת בסוריה כבר כמה שנים. הדברים נאמרו בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת על-רקע טענות סוריות בדבר ירי טילים ישראלים לעבר שדה התעופה הצבאי בדמשק.
08/12/2016  |  איציק וולף  |   חדשות
שר התחבורה ישראל כ"ץ אומר (יום ד', 7.12.16) כי מועד הגשת ההצעות למכרז מועד הגשת ההצעות למכרז ההפעלה והאחזקה של הקו האדום גוש-דן נדחה עקב שינויים שיזמה חברת נת"ע בתנאי המכרז, כדי להבטיח רמה נאותה של תחרות במכרז, וכי השינויים המוצעים נבחנו על-ידי חברת הבקרה הבינלאומית, אשר המליצה למשרדי ולמשרד האוצר לאשר שינויים אלה.
08/12/2016  |  עידן יוסף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
רבקה שפק-ליסק
רבקה שפק-ליסק
יש מחלוקת בקרב החוקרים בנוגע לגודל האוכלוסייה במאה ה-19 ולגבי המספר המדויק של כל קבוצה דתית, אבל, הריבוי הטבעי המוסלמי היה אטי בהשוואה לגידול האוכלוסייה היהודית והנוצרית
דן מרגלית
דן מרגלית
לאחר 170 ימי המלחמה, לא נסכים עוד שנכדינו ונכדותינו ישלמו בדמים אלה או בדמים אלה את מחיר הטפילות של החרדים
בצלאל סמוטריץ'
בצלאל סמוטריץ'
הרבה זמן כבר לא חוויתי פער גדול כל כך בין המציאות לסיקור המעוות שלה בתקשורת הישראלית    צר לי לקלקל למחרחרי הריב והמחלוקת, אבל מה לעשות, פשוט הייתי שם וזה היה הרבה פחות דרמטי...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il