|   15:07:40
דלג
  עידן יוסף  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
כיצד להכין בבית שייקים מיין
כתיבת המומחים
אפל ווטש: מהפכת הטכנולוגיה על פרק כף ידך

הגירה שלילית של עולי רוסיה? לא כצעקתה <br>

הלמ"ס: 1 מ-6 מילדי הרוסים שעלו בשנות התשעים ירד מהארץ משרד הקליטה: בקרב עולים ממדינות אחרות ההגירה השלילית גבוהה יותר. מצבנו טוב יחסית למדינות אחרות"
07/06/2017  |   עידן יוסף   |   חדשות   |   כנסת 20   |   תגובות
[צילום: פלאש 90]

ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות בכנסת דנה (יום ד', 7.6.17) בנושא התמודדות הממשלה עם עזיבתם הגדולה של בני "דור 1.5" מקרב עולים ממדינות ברית המועצות לשעבר. הדיון נערך לבקשתו של ח"כ יואל רזבוזוב (יש עתיד), עולה בעצמו, בעקבות נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו לאחרונה, מהם עולה כי אחד מכל שישה ילדים שעלו מברית המועצות בתחילת שנות ה-90, עזב את ישראל.

בני דור 1.5 מוגדרים כעולים שהגיעו לישראל כילדים בגילים 12-6, אולם ההגדרה הסוציולוגית הרחבה מדברת על כלל הילדים שהגיעו בגיל בית ספר, עד גיל 17. על-פי נתונים שהציג המדען הראשי של משרד העלייה והקליטה בדיון, ישנם כיום בישראל 1,064,689 עולים ממדינות חבר העמים, 236 אלף מתוכם מוגדרים כבני דור ה-1.5.

בפתח הדיון התייחס יו"ר הוועדה ח"כ אברהם נגוסה לבני דור 1.5 מכל העליות, ואמר: "מדובר בצעירים שהגיעו לישראל בגיל צעיר של גיבוש הזהות, קבוצה שמתמודדת גם היום עם סטריאוטיפים. מתייחסים אליהם כרוסים, צרפתים ואתיופים. הם לא מרגישים כאן מקובלים ויש להם קשיים, למרות שגדלו כאן ושירתו בצה"ל. בדיון היום ננסה להבין איך אנחנו יכולים לפעול כדי להפחית את שיעור העזיבה שלהם".

רזבוזוב אמר: "אני בעצמי בן דור 1.5 והרבה מחבריי וקרובי משפחתי קמו ועזבו. מדובר בילדים שבאו מלאי תקווה וחלומות, נכנסו למערכת החינוך הישראלית, שירתו בצבא, שילמו מיסים ותרמו לחברה, אבל ישנה מגמה של אנשים שקמים והולכים לחפש להם עתיד טוב יותר. החיים המורכבים שהמציאות הישראלית זימנה להם, המצב הביטחוני, השפה, יוקר המחיה והתיוג המיידי שהודבק להם מתוקף היותם מהגרים, היקשו מאוד על חייהם. בסופו של דבר מדינת ישראל מפסידה אזרחים טובים ופטריוטים. אנחנו חייבים להכיר בבעיה שמוצגת כאן, כדי שנוכל לעשות את השינוי ולשים לה סוף".

הנתונים שהציג ח"כ רזבוזוב בדיון: (למ"ס)

  • בין 1990 ל-2014 עזבו את ישראל מבלי לחזור סה"כ 290,300 ישראלים. כ-38% מתוכם הם עולים ממדינות חבר העמים.
  • אחד מכל שישה ילדים שעלו מברית המועצות בשנים 1996-1990 - עזב את ישראל: 18% מתוך העולים ממדינות חבר העמים שהיו בעת העלייה ילדים ונערים עד גיל 19 לא נמצאים היום בארץ.
  • במספרים: מדובר ב-185,814 עולים שהיו בני 19 ומטה בעת עלייתם בשנים האלה, ונכון לסוף שנת 2015 גרים בישראל 152,994 מתוכם.

כרבע מיליון לא יהודים

  • בשנת 2014 ההכנסה הממוצעות ברוטו לחודש למשק בית של עולים שעלו החל ב-1990 הייתה 14,074 שקל, לעומת במשקי בית של ותיקים - 20,945 שקל.
  • כ-80% מההכנסה במשקי בית של עולים מקורה בעבודה וכ-15% בקצבאות ובתמיכות.
  • רק 51.7% ממשקי הבית של העולים מתגוררים בדירות שבבעלותם, לעומת 73% בקרב משקי הבית של הוותיקים.
  • בסוף שנת 2014 נרשמו במרשם האוכלוסין למעלה מ-231 אלף עולים, כמי שאינם יהודים על-פי ההלכה.
  • בשנת 2013, 6,182 תושבים ותושבות ישראלים שעלו ממדינות חבר העמים נישאו בחו"ל.

פרופ' זאב חנין, המדען הראשי של משרד העלייה והקליטה, הביע הסתייגות מהנתונים ואמר: "התופעה של הגירה מהארץ קיימת מראשית דרכה של התנועה הציונית והאחוזים היום נמוכים מבעבר. על-פי הערכות כ-580 אלף בעלי דרכון ישראלי חיים כיום בחו"ל. בסה"כ יש בהחלט הבדל בין תופעת ההגירה של עולים וצברים. מקרב יוצאי ברה"מ, קצת יותר מ-10% עוזבים, אל מול עולים משאר המדינות - 17.5%. בקרב הצברים - עוזבים רק בין 1.5 ל-2.5 מהגרים על כל אלף תושבים וזה שם אותנו בין המדינות הטובות בעולם מבחינת הגירה שלילית, מקום 12-11 מכל המדינות [ח"כ נגוסה: "על-פי מה שידוע לי מדובר על כ-5%"].

"לפי כל הנתונים שיש ברשותנו, 30% מאלה שעוזבים חוזרים בתוך שנתיים ו-50% בתוך 5 שנים, כלומר מדובר בעזיבה לצורכי לימודים, טיולים ושליחויות. לא צריך להגדיר כל מי שעוזב לכמה שנים כיורד, לדבר על אפליה וכו'. נתונים נוספים שחוזרים על עצמם מ-2011 ועד היום, הם אלה לפיהם פחות מ-10% מעולי ברה"מ מצהירים כי הם מתכוונים לעזוב. בקרב בני 24-18 המספר עולה לכ-14%. 75% מקרב הקהילה ו-60% מבני דור 1.5 אומרים שכלל לא שוקלים לעזוב".

מנכ"ל משרד העלייה והקליטה, אלכס קושניר, אמר כי "הבעיה אכן קיימת, אני לא חושב שאנחנו צריכים להתווכח על אחוזים, אבל כן צריך לדון במה ההגדרה של אדם שעזב? העולם הוא גלובלי ואנשים מסתובבים. הרבה מבני דור 1.5 הם אנשים משכילים שמסתובבים בעולם, ולפעמים חוזרים. אנחנו כן מזהים מספר בעיות בקרה אוכלוסייה זו: סוגיית ההכנסה הפנויה - ההורים של אותם ילדים הולכים לצאת לפנסיה והנטל הזה הולך להיות על אותו דור 1.5, כי ההורים לא הספיקו לחסוך מספיק וזה דבר שישפיע גם על הדור הבא של הילדים. גם בעיית הדיור, שאנחנו מכירים גם מהאוכלוסייה הכללית, רק שכאן, לעומת הצברים, יכולת הסיוע של ההורים לזוגות הצעירים פחות גבוהה, שכן הם כאמור לא הספיקו לצבור הון ופנסיה וחלקם עדיין משלמים משכנתה של עצמם. על בעיית האפליה אני פחות רוצה לדבר, כי זה דבר מאוד סובייקטיבי וקשה למדידה.

"מבחינת הטבות שאפשר לתת לעולים, משרד הקליטה מטפל היום בעולים עד 10 שנים מיום העלייה אבל כאן אנחנו מנסים לחרוג וכן לקבל מנדט לטפל באותם ילדים דור 1.5 ובילדים שלהם. אנחנו מתכוונים לבצע מחקר עומק בקרב אוכלוסייה זו ולאחריו נפנה לגורמים הרלוונטיים בממשלה לראות איך נוכל להשתלב ולתת יד לאנשים האלה שנמצאים במצוקה".

ח"כ קסניה סבטלובה (המחנה הציוני) אמרה: "גם בעבר היו דיווחים בתקשורת על כך שהמוני עולים עוזבים וזה לא תאם את נתוני הלמ"ס. חשוב להבין האם המגמות שנדמה לנו שקיימות אכן קיימות ואם כן למה? קשה לי להסכים עם החשיבה הסקטוריאלית והדגש על הקבוצה הזאת שעוזבת יותר, אני מכירה גם עולים ותיקים וגם צברים שעזבו. רבים מהם רואים עצמם וחיים בחו"ל כישראלים ויחזרו כשאנחנו נוכל לתת מענה הולם לסוגיות שמטרידות צעירים כמו אפיקי תעסוקה, ביטחון אישי ועוד".

ח"כ טלי פלוסקוב (כולנו) אמרה כי "הרבה שנים שלא דאגו לדור 1.5 וככלל לדור הביניים שגדל כאן ואכן הרבה צעירים עוזבים מכל מיני סיבות. עם זאת, היום אנחנו יכולים להגיד שסוף-סוף נעשים צעדים לטובת הזוגות הצעירים. תוכנית מחיר למשתכן, תוכנית נטו משפחה שמופנית כל כולה לזוגות צעירים של שני הורים עובדים. כשאני קוראת ברשת תגובות כמו "אולי ככה תגרמו לי לחזור ארצה" אני מבינה שאנחנו בדרך הנכונה".

ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי) פנה למנכ"ל משרד העלייה והקליטה ואמר: "קבינט העלייה חייב להתכנס לפחות ארבע פעמים בשנה. אתם צריכים לקחת את המקל לידיים ולדאוג שיכונסו בכל כמה חודשים כל הגורמים הרלוונטיים, כולל משרד השיכון, משרד הדתות וכל מי שצריך. מציע שאנחנו נקבע כאן ישיבת מעקב עוד חודשיים שלושה לבדוק מה נעשה".

ענת כרמל קגן, מנהלת תיקי עולים בסוכנות היהודית אמרה "אנחנו עושים הכל כדי להביא את העולים, משקיעים המון מחשבה ויצירתיות ומנסים לעזור להם להתחיל כאן ברגל ימין מבחינה מקצועית כדי לתת להם בסיס כלכלי לזנק. מפה המדינה צריכה להמשיך לתת יד. יש תחרות הרבה יותר גדולה היום לעומת מה שהיה בשנות ה-70. מי שרואה את המערב הקסום כיעד מועדף להגשמה עצמית אין לנו מה לעשות עם זה, אבל באפליה דתית ורוחות בציבור אנחנו כן אשמים".

יהודית וינשטיין גורס, נציגת עמותת עתים התייחסה לנושא הגיור, גם הוא נושא משמעותי בחייהם של הרבה מהעולים ואמרה "בכל שנה מתגיירים במערכת הממלכתית 1,500-2,000 איש, כולל במערכת הצבאית. מנגד, כל שנה נולדים בישראל כ-3,500 ילדים שאינם מוגדרים יהודים על-פי ההלכה, כלומר המגמה היא שלילית. אוהבים להגיד שהציבור הרוסי לא מעוניין בגיור, אבל הוא לא מעוניין בגיור כפי שהוא מתנהל היום במערכת הממלכתית. אנחנו בית דין לגיור אורתודוקסי שלא מוכר על-ידי המדינה, אנחנו קיימים פחות משנתיים ועברו אצלנו יותר מ-400 איש. המשמעות היא משמעות הלכתית בלבד, אבל הרבה אנשים עדיין בוחרים לעשות את זה כי זה שיח בינם לבין הזהות שלהם, הם רוצים להיות יהודים בעיני עצמם. זה מראה שהציבור כן רוצה בגיור, במערכת שמכבדת אותו ורגישה לזהות שלו, שמבינה את הרגישות".

בהתייחס לדברים אמר ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי) כי "צריך למצוא את הדרך, יד ביד עם הרבנים הראשיים, עם ראש מערך הגיור, עם צה"ל וכל גורם רלוונטי נוסף, להציף את המספרים והבעיות ולקדם את הנושא. גם אם לא נפתור את זה לגמרי, אולי נעזור לעוד 1,000 איש".

בתום הדיון הוקראו מסקנות הוועדה, אשר יונחו על שולחן הכנסת.

תאריך:  07/06/2017   |   עודכן:  07/06/2017
עידן יוסף
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman   אברהם נגוסה / Avraham Neguise   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אורי מקלב / Uri Maklev   אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אורן חזן / Oren Hazan   אחמד טיבי / Ahmad  Tibi   איוב קרא / Ayoob Kara   איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin   איילת שקד / Ayelet Shaked   איימן עודה / Eiman Ode   אילן גילאון / Ilan Gilon   איתן ברושי / Eitan Broshi   איתן כבל / Eitan Cabel   אכרם חסון / Akram Hasson   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי אלאלוף / Eli Alaluf   אלי כהן / Eli Cohen   אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan   אלכס קושניר / Alex Kushnir   אלעזר שטרן / Elazar Shtern   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אראל מרגלית / Erel Margalit   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   באסל גטאס / Basel  Ghattas   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan   ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka   דני עטר / Danielle Attar    דני בן יוסף דנון / Dani Danon   הבית היהודי / Habayit Hayehudi Political Party   המחנה הציוני / Hamachane Hzioni   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin   זוהיר בהלול / Zohir Bahalul   ז'קי לוי / jackie Levy   חיים ילין / Haim Yalin   חיים כץ / Haim Katz   חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar   חמד עמאר / Hamad Amar   חנין זועבי / Haneen  Zoabi   טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יגאל גואטה / Igal  Guetta   יהודה גליק / Yehuda Glick   יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב קיש / Yoav Kish   יואל חסון / Yoel Hason   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov   יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky   יוסף גריף / Yosef Garif   יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen    ינון מגל / Yinon  Magal   יעל גרמן / Yael  German   יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יעקב מרגי / yaakov Margi   יעקב פרי / Yaakov  Perry   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   יצחק כהן / Yitzhak  Cohen   יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli   ירון מזוז / Yaron Mazuz   יריב לוין / Yariv Levin   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מייקל אורן / Michael Oren   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכל בירן / Michal Biran   מיכל רוזין / Michal Rozin   מיקי לוי / Mickey  Levy   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev   משה גפני / Moshe Gafni   משה כחלון / Moshe Kahlon   משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon    משולם נהרי / Meshulam Nahari   נאוה בוקר / Nava Boker   נורית קורן / Nurit Koren   נחמן שי   ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סילבן שלום / Silvan  Shalom   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   סתיו שפיר / Stav Shafir   עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman   עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya   עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf   עודד פורר / Oded Forer   עיסאווי פריג' / Issawi Frej   עליזה לביא / Aliza Lavi   עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz   עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev   עפר שלח / Ofer  Shelah   פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete   ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely   ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni   קארין אלהרר / Karin  Elharar   קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova   רוברט אילטוב / Robert Ilatov   רויטל סויד / Revital Swid   רועי פולקמן / Roei Folkman   רחל עזריה / Rachel  Azaria   שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli    שי  פירון / Shai  Piron   שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich   שרון גל / Sharon Gal   שרן השכל / Sharren Haskel   תמר זנדברג / Tamar Zandberg 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הגירה שלילית של עולי רוסיה? לא כצעקתה
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 20
"מישהו המציא את המושג 'הדרת נשים', ששיווקית זה נשמע טוב מאוד, והנושא צבר תאוצה עד שהיועץ המשפטי לממשלה (הקודם), נתן הנחייה והמשנה שלו, דינה זילבר, קבעה כללים, שמבקשים למנוע הפרדה בין נשים לגברים באירועים ציבוריים". כך פתח (יום ד', 7.6.17), יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, דיון בנושא התערבות היועץ המשפטי והמשטרה באירועים מיוחדים.
07/06/2017  |  עידן יוסף  |   חדשות
חייבים להפסיק את הסאגה הזאת שחוזרת על עצמה מדי שנה, כשמאות אלפי מבקרים המבקשים לפקוד את קבר רשב"י במירון בל"ג בעומר, נאלצים להתמודד עם קשיי הגעה וחוויית ביקור לא נעימה. מדובר באתר תיירותי מספר 2 אחרי הכותל המערבי, מבחינת היקף המבקרים בו בכל שנה". כך אמרו (יום ד', 7.6.17), חברי ועדת הכספים, בדיון מיוחד שעסק בצורך לשנות את הגישה של המדינה אל אתריה הקדושים, במיוחד קבר רשב"י, אותו פוקדים המוני מבקרים לאורך כל השנה ובמיוחד בל"ג בעומר.
07/06/2017  |  מירב ארד  |   חדשות
ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת עוקבת אחר התקדמות התוכנית לאומית לקידום תחום התחבורה החכמה. בפתיחת דיון שקיימה (יום ג', 6.6.17), אמר יו"ר הוועדה, ח"כ אורי מקלב: "אנחנו יודעים ומודעים להחלטת הממשלה בנושא, המצופה הוא מהתוכנית ומוביליה לראות צעד אחד קדימה, להוביל נושא של תחבורה חכמה, זה יתרום לבטיחות בדרכים, לעומסי התנועה הכבדים מאוד, להפסד הכספי הכבד, לאיכות הסביבה ועוד. אנחנו רוצים ומתכוונים להיות הגורם המפקח לא רק בדיעבד אלא גם בזמן אמת, מדובר בנושא אליו ניתן לרתום את הטכנולוגיה לשם ייעול יותר מכל נושא אחר, אני מקווה שנתקדם לתחבורה ציבורית חכמה שתוכל לשבור את משבר התחבורה".
07/06/2017  |  עידן יוסף  |   חדשות
ועדת החוקה חוק ומשפט אישרה לקריאה ראשונה את הצעת החוק לתיקון דיני הראיות (הגנת ילדים) (תיקון - הגנה על ילדים נפגעי עבירות מין או אלימות בעת מתן עדות בבתי המשפט), התשע"ו-2016, ביוזמת ח"כ יפעת שאשא ביטון ונוספים.
07/06/2017  |  מירב ארד  |   חדשות
שרת המשפטים איילת שקד והשר יריב לוין הודיעו בוועדת הכנסת כי ביקשו מכל השרים שהחל ב-1 ביוני תהיה התייחסות בכל הצעות החוק הממשלתיות גם לתושבי יהודה ושומרון. בבדיקה שערכו התברר שבשנתיים האחרונות, חוץ מחוק ההסדרה רק ארבעה חוקים התייחסו לתושבי יהודה ושומרון - חוק האומנה, חוק השירות האזרחי, חוק ההתייעלות הכלכלית וחוק איסור הפליה במוצרים. יועמ"ש הכנסת איל ינון עמד על כך שאין מקום להפלות את אזרחי ישראל המתגוררים ביהודה ושומרון, אך ציין שאי-אפשר להתעלם מהבעיות שנובעות מכך שיהודה והשומרון אינם חלק ממדינת ישראל הריבונית ולכן ככלל חקיקת הכנסת לא מוחלת ישירות על אותם אזורים. מנכ"ל פורום קהלת, רובין מאיר: "כשהמנדט הבריטי יצא מיו"ש ירדן כבשה אותו ללא כל אישור בינ"ל. היום אותם יועצים משפטיים שטוענים שהדין הירדני חל ביו"ש, טוענים בעצם שלירדנים כן הייתה זכות להחיל את הדין שלהם על האזור הכבוש ואילו למדינת ישראל אין".
06/06/2017  |  מחלקה ראשונה  |   חדשות
רשימות נוספות   /   כנסת 20  /  מי ומי  
האוצר נדרש לתוכנית מעשית להצלת התעשיה  /  עידן יוסף
"סייעות אינן פתרון לילדים אלרגיים"  /  עידן יוסף
בתוך כשנה: טכוגרף דיגיטלי באוטובוסים   /  עידן יוסף
לא משתנים  /  איתמר לוין
הבלוף של מיקי רוזנטל  /  איתמר לוין
ממאיסים את הדמוקרטיה  /  איתמר לוין
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
מנחם רהט
מנחם רהט
כבר יש חרדים מתפכחים אשר מודים בפה מלא שטענות כמו ערך לימוד התורה, תורה מגנא ומצלא, החשש מחילון בצבא וכדומה, אינן מוסריות ומנוגדות לדעת גדולי הדור הקודם, שחייבו גיוסו של כל מי שאינ...
יוסף אורן
יוסף אורן
אני בטוח ששופטי הפרס בחרו את הספרון "החזאית" כספר הטוב ביותר מאלה שהוגשו לעיונם בשנת 2022, אך גם הטוב מכולם באותה שנה לא היה כנראה מספיק טוב כדי להיבחר כראוי לפרס ברנר
טובה ספרא
טובה ספרא
תקופה מסוכנת עם פוטנציאל לעימותים, פעולות טרור ופתיחת חזית חדשה במלחמה. ייתכן אובדן חיים, בעיקר בפעולות הומניטריות. המערכה נמשכת והסכנה מתגברת. הרבה מילים חשובות לזמנים הקרובים שעי...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il