|   15:07:40
דלג
  עומר כרמון  
עיתונאי עיתונות זהב בע"מ
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
תכשיטים לקחת לחופשה בחו״ל בחג הפסח
כתיבת המומחים
הוט, בזק, סלקום, פרטנר סיבים - איזו חברה עדיפה לצרכן?
ראש לשכת עורכי הדין, אפי נווה [צילום: פלאש 90]
מתמחי עריכת הדין:

להקים ועדת חקירה לבחינת הלשכה

עו"ד אילן בומבך: "יש פה פגיעה קשה בטוהר הבחינות שאינן אנונימיות. היו כאן הטיות, מחיקות של עשרות בחינות" ראש לשכת עורכי הדין, אפי נווה: "האם יש מי שמעלה על דעתו שהוועדה מקבלת הוראות ממני? אף פעם לא ראיתי את הבחינות לפני שהתפרסמו"
16/01/2018  |   עומר כרמון   |   חדשות   |   כנסת 20   |   תגובות
איתמר לוין
רק 34% עברו בחינת עורכי הדין

ועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת דנה (יום ג', 16.1.18) בטענות הקשות הנוגעות למבחני ההסמכה לעורכי דין. לראשונה, קיימה השנה לשכת עורכי הדין בחינה במתכונת חדשה שכללה גם שאלות על סוגיות משפטיות מהותיות ולא רק על סדרי דין. רק 34 אחוזים מהנבחנים עברו את הבחינה.

עו"ד אילן בומבך, המייצג את מתמחי עריכת הדין במאבקם מול בחינות הלשכה, אמר בדיון: "לא הייתה כאן בחינה אלא מסע הטעיה שלא היה כמוהו. חברת בת של הלשכה מכינה את התלמידים ובפועל מתקבל משהו הפוך לחלוטין. מרצים שישבו בצוות ההכנה הודו שלא עברו את הבחינה ואמרו שהיא בלתי פתירה. אני בעד להקשות, אבל שיהיו בחינות פתירות והוגנות. יש פה פגיעה קשה בטוהר הבחינות שאינן אנונימיות. היו כאן הטיות, מחיקות של עשרות בחינות, יש לי כמאה טפסים של בחינות שאנשים היו אמורים לעבור ב-65 ופתאום יש מחיקה עם ציון 64. רואים בבירור הטיה כלפי מטה של המכללות זה מאוד מטריד. יש פה עניינים אולי לוועדת חקירה. לא זו הדרך להילחם בהצפת המקצוע. גזרת השליש היא עוד דבר גרוע - אדם יכול לקבל 70 או 80 ועדיין להיכשל כי עליו לעבור את השליש בכל חלק של הבחינה. ביטול של זה הוא אחד הפתרונות. פתרון נוסף הוא פקטור".

כל חברי הכנסת שנכחו בדיון מתחו ביקורת קשה על הבחינה. ח"כ יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת): "כעו"ד לשעבר ומרצה למשפטים עד כהונתי בכנסת, זה לא רק שיעור הנכשלים הגבוה ביותר אלא סגנון השאלות, סף ההצלחה של 65 ששונה מתחומים אחרים, מסמכים שהצביעו על תיקוני ציונים, חוות דעת שהוגשו על-ידי מומחים שהצביעו שהבחינה לא הייתה סבירה באיזון בין רמת הקושי לבין הזמן שניתן לנבחנים ועוד. לכל זה מצטרפים הקולות של לשכת עורכי הדין במגמה לצמצם את מספר העוברים. זה לא יעד לגיטימי. יש לבחון פקטור ולשקול להנמיך את הרף ל-60 ובכלל להקשיב למצוקת הנבחנים. אני מקווה שאחדות חברי הכנסת מכל סיעות הבית תביא לשינוי".

ח"כ רויטל סויד (המחנה הציוני): "אם יש תקופה חשוכה שאני זוכרת מחיי היא תקופת הלימודים לבחינות הלשכה. שינוי מבנה הבחינה היה מאוד מתבקש. צריך לבדוק מה קרה בבחינה הזו. אין ספק שיש להפיק לקחים מהותית לבחינות הבאות אבל גם לראות מה עושים עם 66 אחוזים נכשלים שזה לכל הדעות מספר מוגזם. מהפניות הרבות עולות טענות לתוספת של 2,000 מילים למבחן, פער גדול בין הכנת המתמחים למבחן שהיה שונה בפועל. צריך לבחון את נושא מעבר השליש ולהבא חייבים להכניס את המל"ג לכאן ולאפשר לכולם לצאת לדרך עם דרישות לימוד זהות".

חמד עמאר (ישראל ביתנו): "אנשים למדו 4-3 שנים ועשו התמחות של שנה ושילמו הרבה כסף כאשר לא מקבלים כסף על ההתמחות. תסתכלו על האנשים שלא עברו ויצטרכו להכין עצמם שוב למבחנים הבאים כשהסיכוי שלהם לעבור בהם אפסי סטטיסטית. אי-אפשר להחליט כלשכת עוה"ד באופן שרירותי שחוסמים את המקצוע. אתם אומרים לאנשים שלא ילכו ללמוד. אם פרופסורים לא מצליחים לעבור את המבחן זה אומר שמכשילים במכוון. צריכה לצאת מכאן אמירה ברורה שלא נאפשר פגיעה בחופש העיסוק במדינת ישראל".

ח"כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת): "בנושא הזה אין כמעט ח"כ שלא קיבל פניות נרגשות מאנשים עם כבוד פגוע שהתקבלו כדין למוסדות להשכלה גבוהה ומישהו החליט לשנות את כללי המשחק תוך כדי המשחק. זה לא מקובל. השאלה החשובה היא האם נתכנס כאן גם לאחר הבחינה הבאה ונעלה את אותן טענות. אני בעד שיהיו רופאים טובים, חשבונאים טובים ועו"ד טובים. אבל פקטור שטוב לחשבונאות לא טוב לעריכת דין? האם הכוונה היא לדלל ולסנן באמצעות המבחן? אם זו הכוונה אפשר לדלל כבר בשורש, בהתחלת הדרך ולא לתת לאנשים ללמוד שנים ולהשקיע כסף".

ח"כ ענת ברקו (הליכוד): "הדיון הזה לא דיון רגיל כי לא נרפה. אתה לא רואה הרבה דיונים שבהם יש אחדות כזו של קואליציה ואופוזיציה מעל סיעות הבית. אסור לעשות את הסינון בקצה התהליך. לא כולם הולכים להיות עו"ד ויש רבים שזו השכלה משלימה עבורם. קיבלתי טלפון מתא"ל בוגר מדעי המחשב עם ממוצע 97, שהתבייש לומר שלא עבר על המבחן. אם המבחן לא בודק ידע אלא רק מבחן של גילדה סגורה זה לא יעבור. לא צריך להגיע להליכים משפטיים מול לשכת עוה"ד, צריך ללכת יחד ולמצוא את הדרך לפתרון".

ח"כ מיכאל מלכיאלי (ש"ס): "בשנה האחרונה נפגשתי עם עשרות מתמחים שהעלו טענות קשות והוועדה צריכה להקים ועדה בלתי תלויה שלא קשורה ללשכת עוה"ד שתבחן ותביא מסקנות. אנשים חכמים מאוד לא מצליחים לעבור את הבחינה וזה אומר שיש כאן כשל. אנשים איבדו את פרנסתם ולא היו בבית. כמעט אין אדם שקם להגן על השיטה החדשה".

ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד): "אין כל ציפייה שתינתן רשימת כל פסקי הדין אבל איש לא יכול לעלות על זה אם מדובר בפס"ד מחוזיים אזוטריים. אם נפלה שגגה בבחינה יש לתקנה בהקדם האפשרי".

ח"כ אורן חזן (הליכוד): "אם כ"כ הרבה נכשלו יש פה בעיה בשיטה וצריך לשנות אותה. אולי הפעם ייקבע פקטור. הנושא כואב לכולם אבל בעיקר למתמחים. כואב לי לקבל עשרות שיחות של אנשים שבוכים בטלפון וחייבים לפתור את הבעיה בגמישות. גם אם לא כולם יעברו נביא את הפתרון. אני מוכן להיות מגשר".

ח"כ מרב מיכאלי (המחנה הציוני): "זו לא זכות יסוד להיות עו"ד ותמכתי בהארכת ההתמחות אבל כאן עולה תחושה של שיכרון כוח ושיבוש חמור בהתנהלות. אם הייתה בחינה לא אנונימית זו בהחלט סיבה לביטול הבחינה. אפילו אי-התאמה כה משמעותית במתכונת הבחינה זו הטעיה. צריך לשאול בנוסף להוצאת הבחינה מהלשכה, האם אין ניגוד עניינים בכך שאת הבחינה מכינה חברת בת של הלשכה".

ח"כ אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת): "תמכנו בלשכה מקיר לקיר בוועדת החוקה גם בשינוי מבנה הבחינה וגם בנושא המתמחים. אל תתנו לנו להצטער על כך שעמדנו לימינכם. אני פונה אליכם בלי התלהמות, כמו שעשיתי ישר אחרי הבחינה, בטענה שמדובר בבחינה מכשילה. אמרתם שנחכה לתוצאות והן מדברות בעד עצמן. אתם יכולים לתת פקטור משמעותי ומי שעבר מעל 60 אחוזים בשלושת החלקים יחד תעבירו אותו".

ח"כ עיסאווי פריג' (מרצ) פנה לראש לשכת עורכי הדין, אפי נווה: "מאוד לא נעים שאנחנו צריכים להתערב בקביעה מי יהיה עו"ד אבל השטח זועק. כשאני מסתכל על נתונים ושומע סיפורים אני מגיע למסקנה שמשהו לא בסדר. נבחרת על סיסמה שתילחם בהצפה אבל למה הסטודנטים צריכים להיות הקורבן? הלכת על האיש המסכן שחסך כל השנים ללימודים ותפסת אותו? ללכת על המתמחים המסכנים ולא לטפל בבעיה מהשורש? אני מבקש תוכנית עבודה של הלשכה לטיפול בהצפה, האם המל"ג לא צריך להיות כאן? האם קבלני התארים במכללות לא צריכים להיות כאן? אחד הפתרונות הוא ללכת על הפרדה בין עו"ד למשפטן שיוכל לתת ייעוץ משפטי".

ראש לשכת עורכי הדין, אפי נווה, הגיב לטענות: "אין ללשכת עורכי הדין שום אג'נדה נגד מתמחים. מעולם לא נפגשתי עם ועדת הבחינות, האם יש מי שמעלה על דעתו שהוועדה מקבלת הוראות ממני? אף פעם לא ראיתי את הבחינות לפני שהתפרסמו. הבחינה נבנתה בליווי משרד המשפטים והמרכז הארצי לבחינות והערכה. נתוני פילוח התוצאות צריכים לעמוד לפני כולם. יש מכללות מצוינות שהולידו עו"ד מצוינים אבל יש כאלו שתוצאותיהן עגומות כמו מכללה ששולחת 156 סטודנטים ואחוז המעבר עומד על שמונה אחוזים. מי שצריך לתת הסברים לתוצאות העגומות הם ראשי המכללות הללו והדיקנים שצריכים לתת תשובות איך הם מלמדים. אי-אפשר לטאטא את הנתונים. בחלק מהמכללות לא מקפידים על דברים מהותיים כמו נוכחות ואיכות החומר הנלמד. בקריית אונו ששולחת מאות סטודנטים, יש נוהל A4 שבבחינות בחומר סגור כל סטודנט יכול לבוא עם דף A4 ולכתוב עליו כל מה שהוא רוצה. בבחינות ההסמכה אין נוהל כזה".

בהתייחסו לטענות על אנונימיות הבחינה ועל הטיות אמר כי "כל טופס בחינה שמתמחה ניגש רשום עליו שמו עם מדבקה אבל הבוחנים קיבלו לבדיקה רק את הפרק הפתוח ולא את הפרקים האמריקנים. הבוחנים הם אנשי פרקליטות, עוזרים משפטיים שהוכשרו במיוחד לבדוק את הבחינה. הם קיבלו טפסים אנונימיים עם מספר מבחן בלבד. בנוסף, יש רק 187 בחינות שבפרק הרלוונטי נעשו תיקונים. 101 שונו כלפי מטה מתוך השיקול האקדמי של הבודק שבחן את הבחינה שהיא בעילום שם ו-86 שונו כלפי מעלה. התוצאה הייתה שרק ארבעה מקרים נכשלו כתוצאה מהתיקונים ושלושה עברו אז בואו נפוצץ את הבלון הזה של הזיופים ושל השמות הידועים. אף בוחן לא ידע את השמות. אתם שומעים סטודנטים שמדברים מדם לבם".

תאריך:  16/01/2018   |   עודכן:  16/01/2018
עומר כרמון
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman   אברהם נגוסה / Avraham Neguise   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אורי מקלב / Uri Maklev   אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אורן חזן / Oren Hazan   אחמד טיבי / Ahmad  Tibi   איוב קרא / Ayoob Kara   איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin   איילת שקד / Ayelet Shaked   איימן עודה / Eiman Ode   אילן בומבך / Ilan Bombach   אילן גילאון / Ilan Gilon   איתן ברושי / Eitan Broshi   איתן כבל / Eitan Cabel   אכרם חסון / Akram Hasson   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי אלאלוף / Eli Alaluf   אלי כהן / Eli Cohen   אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan   אלעזר שטרן / Elazar Shtern   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אראל מרגלית / Erel Margalit   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   באסל גטאס / Basel  Ghattas   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan   ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka   דני עטר / Danielle Attar    דני בן יוסף דנון / Dani Danon   המחנה הציוני / Hamachane Hzioni   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin   זוהיר בהלול / Zohir Bahalul   ז'קי לוי / jackie Levy   חיים ילין / Haim Yalin   חיים כץ / Haim Katz   חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar   חמד עמאר / Hamad Amar   חנין זועבי / Haneen  Zoabi   טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יגאל גואטה / Igal  Guetta   יהודה גליק / Yehuda Glick   יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב קיש / Yoav Kish   יואל חסון / Yoel Hason   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov   יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky   יוסף גריף / Yosef Garif   יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen    ינון מגל / Yinon  Magal   יעל גרמן / Yael  German   יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יעקב מרגי / yaakov Margi   יעקב פרי / Yaakov  Perry   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   יצחק כהן / Yitzhak  Cohen   יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli   ירון מזוז / Yaron Mazuz   יריב לוין / Yariv Levin   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   ישראל ביתנו   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מייקל אורן / Michael Oren   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכל בירן / Michal Biran   מיכל רוזין / Michal Rozin   מיקי לוי / Mickey  Levy   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev   משה גפני / Moshe Gafni   משה כחלון / Moshe Kahlon   משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon    משולם נהרי / Meshulam Nahari   נאוה בוקר / Nava Boker   נורית קורן / Nurit Koren   נחמן שי   ניגוד עניינים   ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סילבן שלום / Silvan  Shalom   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   סתיו שפיר / Stav Shafir   עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman   עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya   עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf   עודד פורר / Oded Forer   עיסאווי פריג' / Issawi Frej   עליזה לביא / Aliza Lavi   עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz   עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev   ענת ברקו   עפר שלח / Ofer  Shelah   פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete   ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely   ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni   קארין אלהרר / Karin  Elharar   קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova   רוברט אילטוב / Robert Ilatov   רויטל סויד / Revital Swid   רועי פולקמן / Roei Folkman   רחל עזריה / Rachel  Azaria   ש"ס   שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli    שי  פירון / Shai  Piron   שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich   שרון גל / Sharon Gal   שרן השכל / Sharren Haskel   תמר זנדברג / Tamar Zandberg 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
להקים ועדת חקירה לבחינת הלשכה
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
יאיר תיבון
17/01/18 08:50
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 20
ועדת הכלכלה דנה (יום ג', 16.1.18) בסיכום הקטל בדרכים לשנת 2017 החולפת. יו"ר הוועדה, ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני): "אמנם מספר ההרוגים ירד לעומת השנה שעברה, אבל עדיין מדובר ב-364 הרוגים כשהיעד היה לחזור אל מתחת לרף 300 ההרוגים. ח"כ כבל קרא לראש הממשלה, בנימין נתניהו, להקים ועדת שרים בראשותו שתטפל במלחמה בתאונות הדרכים: "אין בלוף יותר גדול מהקמת ועדת מנכ"לים. לא היה שר ביטחון או ראש ממשלה שהיה נשאר בתפקידו אם היה מוכן לספוג כל שנה למעלה מ-300 הרוגים באירועים ביטחוניים. לכן אנחנו קוראים לראש הממשלה לקחת את המושכות לידיים ולהתחיל להיאבק בקטל בדרכים".
16/01/2018  |  עומר כרמון  |   חדשות
מתקפת תגובות מצד ישראל ביתנו נגד המפלגות החרדיות, בעקבות פרסום ההקלטה של ח"כ משה גפני (יהדות התורה) על הכוונה לתגבר את פקחי העבודה של משרד הרווחה בפקחי משרד הפנים לצורך סגירת עסקים הפתוחים בשבת בניגוד לחוק. חברת הכנסת יוליה מלינובסקי אמרה (יום ד', 16.1.18) בראיון לרדיו דרום כי שוחחה עם גפני, ואמרה לו שחוק המרכולים גורם נזק אדיר.
16/01/2018  |  עידן יוסף  |   חדשות
בדיון שנערך (יום ג', 16.1.18) בוועדת הפנים בראשותו של חבר-הכנסת דודי אמסלם, מסר אלוף-משנה איציק גיא, ראש מחלקת תכנון בפיקוד העורף, כי תקציב התוכנית הרב שנתית למוכנות הרשויות המקומיות לחרום עומד כיום על 550 מיליון שקלים. הדיון בנושא נערך במסגרת יום הגנת העורך, ביוזמתו של חבר-הכנסת עמיר פרץ.
16/01/2018  |  אריאל י' לוין  |   חדשות
רשות שדות התעופה תחויב להעביר למדינה בשנה הבאה 1.2 מיליארד שקל - מחצית מעודפי הכנסותיה. על-פי תזכיר פרק התחבורה בחוק ההסדרים, הרשות תעביר מדי שנה למדינה מחצית מהרווח הנקי שלה. במקביל, יוענק לנמל התעופה בן-גוריון פטור מארנונה ומתשלומים מוניציפליים אחרים, מאחר שהוא אינו מצוי בתחומה של רשות מקומית כלשהי.
16/01/2018  |  איתמר לוין  |   חדשות
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק הקובעת כי לא תחול חובת מכרז על מינוי יועץ משפטי למשרד ממשלתי והמינוי יעשה על-ידי השר הממונה על המשרד, לפי הצעת ועדת איתור ובהסכמת היועץ המשפטי לממשלה. עוד מוצע, כי היועץ המשפטי ימונה לתקופת כהונה אחת של שבע שנים. כמו-כן מוצעות הוראות נוספות לגבי הרכב ועדת האיתור והנחייתה להעניק עדיפות למועמדים שהם עובדי המדינה.
15/01/2018  |  עומר כרמון  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דן מרגלית
דן מרגלית
אין עתה צורך בהתלהטות היצרים, בפאטה-מורגנה כאילו עוד מכה אחת ו"זבנג וגמרנו", והניצחון המוחלט בידינו    יותר מכל יש לישראל אינטרס אסטרטגי לבנות נדבך נוסף לברית ההגנה ההולכת ונרקמת בי...
רפאל בוכניק
רפאל בוכניק
גם בשעתה היפה של ישראל, כאשר העולם מוחא לה כפיים והתעשיות הביטחוניות הישראליות זוקפות קומה לנוכח ההצלחות הטכנולוגיות ללא אח ורע, יש בקרבנו כאלה המתעקשים "להשבית שמחות" ולגמד את ממד...
אלון קוחלני
אלון קוחלני
חוק חדש של ה-EU יחייב קציני הציות בחברות העושות שימוש ב-AI ולנהל סיכוני ציות העולים מרגולציה זו (The Artificial Intelligence Act)
איתן קלינסקי
איתן קלינסקי
מצער, שכבר מעל לחצי שנה שכחו השרים בממשלת ישראל את המחויבות הגדולה שיש לנו כעם יהודי למימוש המצווה של פדיון שבויים
אמיר רוזנבלום
אמיר רוזנבלום
שוק השכירות מאותת כבר היום על עליות מחירים, ובעיצומה של המלחמה, מהווה חיזוק משנה לתרחיש עליית המחירים הצפוי
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il