משרד הבריאות מקדם מהלך, לצריכת מזונות בריאים וזאת באמצעות סימון מזונות מומלצים בסמל ירוק. כך פועל המשרד לסייע לצרכנים בבחירת מזונות ההולמים את עקרונות התזונה הנכונה כפי שמומלצת בישראל. חשוב לזכור שבקרוב מאוד, בשנת 2020 יחל הסימון האדום.
סגן שר הבריאות, ח”כ
יעקב ליצמן, אומר כי מטרת מהלך סימון המזון נועדה לשנות את הרגלי התזונה של אזרחי ישראל על-ידי מתן מידע לציבור על ערכי המזון - באמצעות סימון גם אדום וגם ירוק. "אני מברך על שאנו מוציאים היום לפועל גם את הסימון הירוק. זכותם של צרכני המזון לדעת מה מומלץ וגם לא מומלץ. אנחנו בטוחים שהשילוב בין הסימונים יוביל לתוצאה הרצויה ואנו נחושים ליישום המהלך בפועל".
מנכ״ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב: "אנחנו ממשיכים לפעול בנחישות לשיפור התזונה של הציבור. לאחר הסימון האדום, שמנגיש לציבור את המידע על רכיבי מזון מזיקים, אנחנו משלימים את תהליך הסימון הירוק, למזונות מומלצים. אנו מאמינים שהשילוב בין הסימונים ייצור את התוצאה הרצויה מבחינת שינוי הרגלי התזונה של הציבור״.
הפרופסור סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות: ״הסימון הירוק והאדום מאפשר לכל צרכן לבחור באופן מושכל לרכוש מוצרי מזון בריאים ולהפחית צריכה של מזונות מזיקים וזאת בצורה פשוטה ומידית"״
הפרופסור
רונית אנדוולט, מנהלת אגף התזונה במשרד הבריאות ומרצה בבית הספר לבריאות הציבור: ״תפקיד הסימון הירוק לסייע לצרכנים בנקודת הרכישה לבצע קנייה של מזונות בריאים שהם חלק מההמלצות התזונתיות הלאומיות של ישראל. בין המזונות ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים ומוצרים מהחי כמוצרי חלב ותחליפיהם דגים עוף ומעט בשר בקר. הקפדה על הפחתת מזון אולטרה מעובד כמו שתייה מתוקה, חטיפים וממתקים. הזכות של כולנו היא למזון בריא לאורך כל מעגל החיים מההריון דרך הינקות, הילדות, הבגרות והזקנה״.
כדי לקבוע את המזונות שיתאמו לסמל ירוק, מונתה ועדה מדעית ייעודית בלתי תלויה שנתנה את המלצותיה.
משרד הבריאות פרסם מסמך להתייחסות בעלי עניין, גופים מקצועיים ומסחריים - כדי לבחון שתי חלופות לסימון בסמל ירוק:
חלופה א - מציגה את המזונות לסימון בסמל ירוק כפי שהמליצה הוועדה המדעית.
חלופה ב - מציגה את המזונות לסימון בסמל ירוק כשהיא מתבססת על המלצות הוועדה, אך מאפשרת מגוון רחב יותר של מוצרים המתאימים לסימון בסמל ירוק כתוצאה ממתן אפשרות להרכבים רבים יותר.
המשרד מבקש את התייחסות בעלי העניין עד ה 5.8.19. ההתייחסויות שיתקבלו בסבב הערות הציבור ידונו במשרד בשיתוף הוועדה המדעית.