בטקס חגיגי שנערך אתמול (יום ד', 11.9.19) בקריית שמונה, הוזנקה פעילות חממת הפודטק הצפונית Fresh Start. מדובר בחממת רשות החדשנות שהוקמה בשותפות תנובה, טמפו, OurCrowd וקרן טכנולוגיית המזן האמריקנית Finistere. החממה תתמקד בקידום טכנולוגיות המזון (פודטק) לכל אורך שרשרת הערך של מזון ומשקאות בתחומים כגון: חלבון וחלב אלטרנטיביים, שיפור ערך תזונתי ותזונה מותאמת אישית, חומרי גלם חדשניים, אריזות מזון חכמות, קנביס ותעשיה מתקדמת.
הקונסורציום גייס את ענקיות המזון הגלובליות ברייטפוד, פפסיקו והיינקן למעורבות פעילה בחממה, במטרה לרתום לטובת הסטארט-אפים את הידע והניסיון העשירים שלהן במחקר ופיתוח וחדשנות בתחומי הפודטק ואת הגישה שהן מבטיחות לשווקים גלובאליים. כמו-כן, תשתף החממה פעולה עם שורה של גורמי מחקר ואקדמיה בצפון הארץ וביניהם: מכון המחקר מיגל מקריית שמונה, מכללת תל חי, מו"פ צפון ועוד.
ראש עריית קריית שמונה, אביחי שטרן, אמר כי הוא גאה על בחירתה של קריית שמונה כעיר בה יוקם המיזם. "אנחנו צופים כי הוא יחולל שינוי ברמה הלאומית הן לקריית שמונה בפרט והן לגליל באופן כללי. החממה תציע עוד עשרות מקומות עבודה חדשים לתושבי העיר והאזור ותכניס תמריץ כלכלי משמעותי", אמר.
שטרן הוסיף כי אין לו ספק שעם כניסתן של ענקיות המזון לאזור ועם הסיוע ממשרד הכלכלה תהפוך קריית שמונה למרכז פודטק עולמי. "אנו קוראים ליזמים נוספים ולחברות הייטק נוספות להגיע ולהתמקם אצלנו באזור. אנו מקבלים בברכה את היזמים החדשים ואת משפחותיהם שצפויים להגיע בעקבות החממה ונסייע להם במגורים, בקבלת ילדיהם למוסדות החינוך והשתלבות בחיי הקהילה", הצהיר.