בישול ירקות בדרכים שונות יכול לצמצם את ריקבון השיניים, כך מדווחים היום מדענים.
שיטות מסויימות של בישול יכולות להפוך את הירקות לחומציים בדיוק כמו המשקאות התוססים, כך על-פי מחקר חדש. חוקרים מבית הספר 'Dundee' לרפואת שיניים גילו זאת כשערכו ניסויים עם תבשילי ירקות.
הם גילו כי, בהשוואה לבישול, צליה בתנור מעלה באופן משמעותי את חומציות הירקות כמו פלפל ירוק, חצילים וקישואים.
עורכי המחקר דיווחו כי רופאי השיניים יוכלו להשתמש בממצאים, כאשר הם מייעצים למטופלים שלהם על דרכים להלחם בריקבון השיניים.
הבעייה נגרמת ממגע ישיר של חומצה עם השיניים, ההורסת את רקמות השיניים - ומביאה בכך לצורך בטיפול שיניים יקר.
סיכון לצמחוניים
חומציות מנת הירקות שהוכנה בצלייה בתנור, הזהה לזו של מספר משקאות תוססים שנצרכו בהגזמה, תורמת להתפתחות ריקבון השיניים.
המחקר, שפורסם בעיתון האירופי 'Prosthodontics and Restorative Dentistry' מגיע בעקבות טענות כי הצמחוניים נמצאים בסיכון גבוה יותר לריקבון בשיניים בשל הכמויות הגדולות של פרות וירקות חומציים שהם אוכלים.
החוקרים גילו גם ,כי לשיטות הבישול אין כל השפעה על חומציות עגבניות או בצלים, אך צלייה בתנור משפיעה, כאמור, על חומציות החצילים, הפלפלים הירוקים והקישואים.
פלפל אדום, גילו החוקרים גם כן, חומצי יותר כאשר הוא מבושל.