הרעלת מזון לעיתים קרובות מתרחשת לאחר אכילה של ארוחה במפגש חברתי גדול כמו פיקניק, או במסעדה. המאכלים במקומות אלו לעיתים קרובות מוכנים מוקדם ונשארים לא בקירור למשך זמן ארוך, מאפשרים בכך לחיידקים להווצר על המזון.
תסמינים של הרעלת מזון מתחילים להופיע בתוך שעתיים עד שש שעות לאחר האכילה של המזון המזוהם. הסימנים הם לעיתים קרובות הקאה, חום, צמרמורות, כאבי ראש, שלשול דמי, חולשה והתכווצויות חמורות של הבטן.
טיפול של רופא נדרש לעיתים רחוקות, אלא אם ישנה בעיה של התייבשות. כדי למנוע התייבשות יש לשתות הרבה נוזלים אך להמנע מחלב או משקאות עם קפאין. יש להמנע גם ממזונות מוצקים כשסובלים מבחילה קשה. בדרך כלל אין צורך באנטיביוטיקה.