אכילה של מזון המזוהם בפטוגנים (גורמים למחלות) המתרבים במהירות, שמקורם במזון (כמו הסלמונלה או הקולי) , במיוחד במזג אוויר חם, יכולה לגרום להתכווצויות, בחילה, הקאה, שלשול וחום.
מה עושים
- תמיד שמרו על מזונות קרים - קרים, ועל מזונות חמים - חמים.
- בשלו ביסודיות כל סוג בשר שהוא, דגים ועוף.
- הציעו לילדים מים במקום חלב מחוץ לבית.
- הכניסו את שאריות המזון מיד למקרר (או במידה ואתם מטיילים מחוץ לבית קחו איתכם צידנית מלאה בקרח ושמרו עליה סגורה).
- כאשר מכינים אוכל יש לוודא כי כל מי ששותף להכנתו שטף את ידיו במים וסבון. שטפו את כל משטחי החיתוך וכלי המטבח במים חמים ובסבון גם כן.
- אפשרו לאורחים לשטוף ידיים לפני ואחרי האוכל.
- במידה ומישהו אכן סובל מהרעלת מזון ודאו כי הוא, או היא מגבילים את צריכת המזון ושותים הרבה נוזלים. שימו לב לסימנים של התייבשות (שפתיים יבשות, חוסר בדמעות, ירידה בהשתנה, ישנוניות וחוסר שקט) ודאגו לעזרה רפואית מיידית.