|
|
|
|
|
"והשקדים לעולם טובים; בין רטובים בין יבשים ואוכל מהם אדם כל צרכו. | |
|
|
|
|
|
חופן שקדים, מקור עשיר לפלבונואידים נוגדי חמצון, ויטמין E ומגנזיום, עשוי להגביר את תחושת השובע ולסייע לנו לשמור על משקל תקין, כך מגלה לנו מחקר חדש.
שובע היא מילת מפתח בתזונה ותחושת השובע היא מטרה עיקרית במאבק נגד ההשמנה, הגובה מחיר כבד בכל העולם.
מזונות המשווקים כמגבירים את תחושת השובע לאחר האכילה, פועלים כתמריץ לכוח הרצון ומסייעים להימנע מחזרה להרגלים ישנים במטרה להדוף את 'כאב' הרעב, או את 'החשקים' שבין הארוחות.
במחקר חדש, שהוצג בכינוס השנתי של האגודה להשמנה, נמצא כי חופן שקדים או יותר, בכל יום, עשוי להתאים לקטגוריה זו.
המחקר בחן את השפעות הוספת שתי מנות (300 קלוריות) שקדים בכל יום לתזונה של 20 נשים שסבלו מעודף משקל, למשך 10 שבועות. הנשים חולקו לשתי קבוצות, באחת אכלו הנשים שקדים במשך 10 שבועות ואז הפסיקו, בעוד באחרת אכלו הנשים אגוזים במשך 10 שבועות ולאחר מכן את השקדים.
בסיום המחקר, גילו החוקרים כי לא היו שינויים בצריכת האנרגיה או במשקל הגוף לאחר הוספת השקדים. לא נראו גם גם שינויים בשומן הגוף וב-BMI.