צריכת מלח בכמות מעטה יותר לא רק שתוריד את לחץ הדם שלכם, אלא היא גם עשויה להוריד את הסיכון למחלות לב, כך מבטיחים לנו חוקרים בסוף השבוע.
הם גילו כי אנשים עם יתר לחץ דם גבולי שהפחיתו את צריכת הנתרן ב-25%-35% הורידו את הסיכון שלהם למחלות לב וכלי דם ב-25%. וירידה זו בסיכון נמשכה למשך 10 עד 15 שנה.
המדענים, מבית הספר לרפואה הארוורד ובית החולים Brigham שבבוסטון, חקרו למעלה מ-3,000 משתתפים שלקחו חלק במחקר שעסק בתזונה דלת-מלח והשפעותיה על לחץ דם גבוה.
אלו שנבחרו להקפיד על תזונה דלה במלח הורידו את הסיכון שלהם לכל סוגי המחלות הקרדיווסקולריות (של הלב וכלי הדם) למשך 10-15 שנה מאוחר יותר. בנוסף, שיעור התמותה בקרב הקבוצה שהקפידה על תזונה דלה במלח היה נמוך יותר משל המשתתפים בקבוצה השנייה.
ממצאי המחקר פורסמו בגרסה המקוונת של עיתון הרפואה הבריטי.
המחקר, לטענת החוקרים, מספק ראיות ייחודיות לכך שירידה בצריכת הנתרן עשוייה למנוע מחלות לב וכלי דם וכי אין כל חשש - כפי שנהוג היה לחשוב בעבר - כי ירידה בצריכת הנתרן עלולה להזיק.
צריכת מלח ללא ספק קשורה ללחץ דם גבוה והמוסד הלאומי ללב, ריאות ודם - שמימן את המחקר - ממליץ להוריד את צריכת הנתרן.
יותר מ-65 מיליון אמריקנים - אחד מכל שלושה - סובלים מלחץ דם גבוה - מעל 90/140. 59 מיליון אמריקנים נוספים סובלים ממצב הקרוי prehypertension - המוגדר כלחץ דם של 80/120 או גבוה מכך.
צוות החוקרים הדגיש כי המלח עלול להשפיע על בריאות העורקים והלב גם בדרכים שאינן קשורות ללחץ הדם. נתרן משבש את יכולת כלי הדם להתרחב ולהתכווץ ועלול להקשות את תאי הלב.