|
|
|
|
"תועלות היין רבות מאד כאשר ילקח כפי מה שראוי, כי הוא אז סיבה גדולה בהתמדת הבריאות ורפואת חוליים רבים". | |
|
|
|
אלכוהול מעכב דימנציה?
|
יפעת גדות
|
חוקרים גילו כי אלו ששתו משקה אלכוהולי אחד בכל יום פיתחו דימנציה בשיעור שהיה איטי ב-85% לעומת אלו שסבלו מליקוי קוגנטיבי מתון ולא שתו אלכוהול כלל
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
צריכת אלכוהול עשויה להוריד את הסיכון לפתח את סרטן הכליה, כך עולה מדוח שפורסם בעיתון הבריטי לסרטן.
חוקרים מהמוסד קרולינסקה שבשטוקהולם חקרו את הקשר בין סוגים שונים של משקאות אלכוהוליים ואת הצריכה הכוללת של אלכוהול לבין הסיכון לסרטן הכליה, במסגרת מחקר שהתבסס על אוכלוסיה רחבה בשבדיה.
המחקר כלל 855 משתתפים חולי סרטן הכליה ו-1,204 משתתפים ששימשו כקבוצה ביקורת ולא סבלו מהמחלה. הם דיווחו על צריכת האלכוהול שלהם במונחים של מינונים סטנדרטיים - כוס בירה הכילה 200 מיליליטר, כוס יין 100 מ"ל וכוס של יין חזק או ליקר כלשהו היתה שוות ערך ל-40 מ"ל.
החוקרים דירגו את תכולת האלכוהול של המשקאות השונים: בירה בינונית-חזקה הכילה 2.8 גרם של אלכוהול ל-100 גרם, יין אדום הכיל 9.9 גרם אלכוהול ל-100 גרם, וליקר חזק הכיל 32 גרם אלכוהול ל-100 גרם.
צוות החוקרים גילה כי הסיכויים לפתח סרטן תאי הכליה היו נמוכים בכ-40% בקרב אלו שצרכו 620 גרם אתנול (כוהל) לחודש בהוושאה לאלו שלא שתו כלל.
שתייה של יותר משתי כוסות יין אדום לשבוע נמצאה קשורה לירידה של 40% בסיכון לסרטן הכליה בהשוואה לחוסר שתייה, ומגמה דומה נראתה לגבי שתייה של יותר משתי כוסות יין לבן או בירה חזקה בשבוע.
לעומת זאת, לא נמצא קשר בין הסיכון לסרטן תאי הכליה לבין שתיית בירה קלה, בירה בינונית חזקה או ליקר.
החוקרים משערים כי הירידה בסיכון הקשורה לצריכה של יין או בירה עשויה לנבוע מהפנולים שהם מכילים. לפנולים תכונות של חומרים נוגדי חמצון ונוגדי מוטציות גנטיות.
עם זאת ציינו החוקרים, הסיכון הנמוך שנראה במסגרת בחינה של שלושה משקאות אלכוהוליים שונים וסה"כ צריכת האתנול מראה כי האלכוהול עצמו, יותר מאשר סוג מסויים של משקה, הוא האחראי לירידה בסיכון.