תוספת מיצי הדר או ויטמין C לתה הירוק עשויה לשפר את יעילות החומרים נוגדי החמצון שבו, כך עולה ממחקר חדש.
ההשערה היא כי החומרים נוגדי החמצון בהם עסקו במחקר הנוכחי ושנקראים קטצ'ינים הם האחראים לחלק מהיתרונות הבריאותיים של התה הירוק, כמו הורדת הסיכון לסרטן, התקפי לב ושבץ.
למרות שמדובר בתוצאות מוקדמות, החוקרים אמרו כי חלק גדול מה'חידה' הוא בסופו של דבר כימיה פשוטה.
בעזרת שימוש במודל מעבדתי המדמה עיכול בקיבה ובמעי הדק, בדקו עורכי המחקר את התה הירוק עם מספר תוספות, כולל מיצים ושמנת.
מניעת הפחתת החומרים במעי
הם גילו כי מיץ פרי הדר העלה את רמות ספיגת הקטוצ'ינים פי חמישה, וויטמין C (חומצה אסקורבית) העלה את הרמות של שני הקטצ'ינים העשירים ביותר פי שישה ופי 13.
- ממצאי המחקר פורסמו בעיתון "Molecular Nutrition and Food Research".
מיצי הדר וויטמין C פועלים יחד עם הקטצ'ינים במניעת ירידה בספיגת החומרים במעי, הסבירו החוקרים ואמרו כי כדי להנות מיתרונות רבים יותר של התה הירוק, כדאי להוסיף מספר מיצי הדר לכוס התה לאחר החליטה או לבחור במוצרים לשתייה המכילים חומצה אסקורבית.