ילדים הצורכים רמות גבוהות של מוצרי חלב עלולים להיות בסיכון גבוה יותר לפתח סרטן המעי הגס בגיל הבגרות, אלו ממצאי מחקר חדש.
בקרב כ-5,000 אנשים שמעקב אחריהם נעשה לאורך 65 שנה, אלו שגדלו במשפחות שדיווחו על רמות גבוהות של צריכת מוצרי חלב - כמעט שתי כוסות ביום - היו בסיכון גבוה כמעט פי שלושה לסרטן המעי הגס בהשוואה לאלו ממשפחות שדיווחו על הצריכה הנמוכה ביותר.
רמת צריכת החלב בקבוצה עם הצריכה הגבוהה ביותר היתה דומה לממוצע צריכת החלב של ילדים בארצות הברית, ציינו החוקרים - מאוניברסיטת קווינסלנד שבבריסבן, אוסטרליה.
הקשר בין הסיכון לסרטן המעי הגס וחשיפה בשנות הילדות למוצרי חלב לא נבדק קודם לכן, לדברי החוקרים.
בעזרת נתונים ממחקר שבחן צריכת מזון שבועית בקרב משפחות שהתגוררו באנגליה וסקטולנד בין השנים 1937 ל-1939 העריכו החוקרים את הצריכה היומית של מוצרי חלב, שנעה מפחות מחצי כוס בקרב אלו שצרכו את הכמות הנמוכה ביותר ועד קרוב ל-2 כוסות אצל אלו שצרכו את הכמות הגבוהה ביותר. כמעט כל צריכת מוצרי החלב - 94% - היתה משתיית חלב.
- ממצאי המחקר פורסמו בעיתון האמריקני לרפואה תזונתית.
בקרב 4,374 אנשים שעדיין ניתן היה לעקוב אחריהם בין השנים 1948 ל-2005, זיהו החוקרים 35 מקרים של סרטן המעי הגס ו-41 מקרי מוות מהמחלה.
סיכון גבוה לסרטן המעי הגס בקרב אלו שצרכו את הכמויות הגבוהות ביותר של מוצרי חלב במהלך הילדות נראה גם לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון נתונים לגבי גורמים פוטנציאליים בעלי השפעה כמו צריכת בשר, פירות וירקות וכן מעמד סוציואקונומי.
יחד עם זאת, החוקרים הזהירו כי עדיין נדרשות הערכות לגבי כל תקופת החיים שישוו צריכת מוצרי חלב עם גורמים הקשורים לסגנון חיים ותזונה לפני שניתן יהיה להסיק מסקנות נחרצות לגבי צריכת מוצרי חלב בילדות.