בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
|
[צילום: פלאש 90]
|
|
|
תזונה נכונה ובטוחה בט"ו בשבט
|
מומחים שונים ממליצים לשטוף את הפירות היבשים לפני האכילה, להגביל את צריכתם עקב הרמה הגבוהה של סוכרים וקלוריות ● יש למנוע מילדים אכילת צימוקים ואגוזים וכל פרי וירק קשה ● [צילום: פלאש 90]
|
חג ט"ו בשבט מציע מגוון של פירות יבשים, אשר טומנים בחובם יתרונות בריאותיים רבים: כמות גדולה של מינרליים, סידן, ברזל, עשירים בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון המגנים מפני מחלות שונות, הם חסרי שומן וכולסטרול, דלי נתרן ועשירים באשלגן ובוויטמינים. מספר מומחים מעניקים סדרת טיפים לתזונה נכונה בט"ו בשבט. עדינה בן-אהרון קמחג'י, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בסורוקה - חלק מהפירות היבשים מכילים גלוטן ולכן, לחולי צליאק ולכאלה שאינם יכולים לאכול מזון המכיל גלוטן, מומלץ לקנות פירות יבשים ארוזים, המכילים תווית המציגה את המרכיבים והתכולה;
- יש לשטוף את הפירות היבשים, לפני אכילה;
- ניתן לשלב את הפירות בבישול, אפייה או לאכול אותם כחטיף;
- בגלל תהליך הייבוש של הפירות, הקפידו על שתייה מרובה על-מנת למנוע עצירות.
צחי כנען ודפנה נתן, דיאטנים קליניים מקופ"ח מכבי - למרות הפן הבריאותי החשוב, מומלץ להגביל את צריכת הפירות היבשים, מאחר שהם מכילים רמה גבוהה של סוכרים וקלוריות, העלולים לגרום לעלייה במשקל;
- יש לתת תשומת לב מיוחדת לכמויות אלו במיוחד בקרב סוכרתיים, חולים עם אי ספיקת כליות ואנשים הסובלים מרמות גבוהות של שומנים בדם;
- מומלץ לצרוך פיצוחים בצורתם הטבעית או לאחר קלייה מהירה, ללא תוספת מלח. שימו לב - אגוזי הקוקוס, הקשיו והמקדמיה, עשירים יחסית בשומן רווי, ולכן הקפידו על צריכה מאוזנת.
הדיאטנים ממכבי מספקים מידע חיוני לגבי הפירות המוצעים בחג: - תאנה: מומלצת לפעילות מערכת העיכול. היא עשירה באשלגן, סידן, וויטמין B. עלי התאנה מוכרים גם כצמח מרפא;
- תמרים: עשירים בסיבים תזונתיים ולכן מסייעים לפעילות מערכת העיכול. מכילים ריכוז גבוה של המינרל מגנזיום שידוע בהשפעתו המרגיעה. כמו-כן, הוא מקל על מי שסובל מאלרגיות;
- שזיפים מיובשים: מסייעים לסובלים מעצירות. מומלץ לאכול כל בוקר על קיבה ריקה 2-3 שזיפים שהושרו במשך הלילה;
- אגוזי מלך: מכילים כמות גדולה של חומצה פולית, מגנזיום, כרום, סיבים תזונתיים ואשלגן. סוג זה של אגוזים מכיל גם חומצת שומן מסוג אומגה 3 ועל-פי מחקרים שונים יש לה השפעה על מניעת מחלות לב וכלי דם;
- שקדים: מכילים סידן, אשלגן, חומצה פולית, מגנזיום, סיבים וחלבון ולכן מומלץ לצמחונים שלא אוכלים חלבון מהחי לצרוך אותם.
ערכם הקלורי: - 10 צימוקים שווים 60 קלוריות;
- 10 אגוזי פקאן מכילים 190 קלוריות;
- 10 שקדים מכילים 70 קלוריות.
|
|
[צילום: פלאש 90]
|
|
|
ארגון בטרם לבטיחות ילדים מספק מספר עצות שישמרו על הילדים בחג זה. בטרם ממליץ למנוע מילדים מתחת לגיל 5 אכילה של: - פיצוחים, בעיקר גרעינים ובוטנים, מאחר שהם ידועים בתכונתם לספוח נוזלים, לתפוח ולחסום את דרכי הנשימה ובכך עלולים לגרום לחנק;
- פירות יבשים כמו: צימוקים ואגוזים;
- תאנים מיובשות, תמרים ומשמשים יבשים, מאחר שמרקמם הדביק עלול לגרום לחנק.
- כדי למנוע חנק, רצוי לחתוך תפוח עץ וגזר וכל פרי/ירק קשה, רצוי לחתוך לחתיכות קטנות, או לרסק או לבשל עד שיהיו רכים, כך שהילד יוכל ללעוס אותם ללא קושי;
- יש לחצות את הענבים לשניים לפני האכילה ואם הם מכילים גרעינים, יש להוציאם;
- יש להקפיד שהילד ישב בזמן האוכל ליד השולחן ולא ירוץ וישחק בזמן שהאוכל נמצא בפיו.
|
|
תאריך:
|
22/01/2008
|
|
|
עודכן:
|
22/01/2008
|
|
גלית יצחק
|
תזונה נכונה ובטוחה בט"ו בשבט
|
|
הפרלמנט הקובני יקבע בנושא עתידו של מנהיג המדינה, פידל קסטרו, כשיקיים את פגישתו ב-24 בפברואר, כך אמר הנשיא הזמני, אחיו הצעיר של קסטרו, ראול קסטרו.
|
|
|
לכל ההורים המודאגים ששואלים את עצמם כיצד לטפל בהצטננות של הילדים, כעת לאחר שתרופות מסויימות התבררו כשנויות במחלוקת, התשובה עשויה להיות מנה של מי מלח.
|
|
|
זוג סינים צעירים התנשקו בתחנת הרכבת התחתית בבייג'ין, וצולמו במצלמות המעקב המוצבות במקום. הווידאו, בן כ-3 דקות, עלה לאוויר באתר YouTube ובאתרים אחרים והזוג החליט לתבוע את מפעיל הרכבת. קטע הווידאו משך אליו אלפי גולשים. כך מדווח הצ'יינה דיילי (ג', 22.01.08).
|
|
|
בית המשפט המלזי גזר את דינו של אדם שקבר תינוקת בחיים ל-5 שנות מאסר. רמלי בסרודין, בן 38, הודה ברצח לאחר שקבר תינוקת ב-8 בינואר בקבר שמאחורי הבית שבו גר עם חברתו. כך מדווח העיתון "New Straits Times" (ג', 22.01.08).
|
|
|
ט"ו בשבט הגיע, ובקיבוץ גשור השוכן בדרום רמת-הגולן, הפכו את מטעי הזיתים לתעשיה של ממש. את מקומו של מוסק הזיתים ה"טיפוסי", בעל כפות הידיים המסוקסות מעבודת כפיים וחובט בעץ הזית, מחליפה ה"בצרת". עם כל הכבוד לאווירה האותנטית שמשרה הפלאח המזוקן, בקיבוץ הקטן אשר שוכן מול נוף יפהפה בדרום רמת-הגולן, מגדלים זיתים, מוסקים ועוצרים שמן בדרך שונה לחלוטין, כמעט ללא מגע יד אדם.
|
|
|
|