מחסור בסידן בקרב נשים הרות, מעלה באופן משמעותי את הסיכון לרעלת הריון. כך עולה (ד', 06.02.08) ממחקר חדש שנערך באוניברסיטת פורט האר, ביוהנסבורג שבדרום אפריקה.
ממצאים אלה התבססו על איסוף נתונים מתוך 12 מחקרים קליניים בתחום הריון ולידה וכלל 15,528 נשים בהריון. במהלך המחקר, חולקו הנשים לשתי קבוצות: בקבוצה הראשונה נבדקו נשים בהריון אשר צרכו תוספי סידן ובקבוצה השנייה נבדקו נשים שניתנה להם תרופה דמה (פלצבו). המחקר פורסם לראשונה בכתב העת המדעי לגינקולוגיה ומיילדות היוצא באנגליה (British Journal of Obstetrics and Gynecology).
מנתוני המחקר עולה, כי בקרב נשים שנטלו תוספי סידן, נרשמה ירידה בלחץ הדם ואף ירידה של 50% בסיכון לפתח רעלת הריון. כמו-כן, בקרב נשים שהיו בהריון בסיכון גבוה וצרכו תוספי סידן, נרשמה ירידה של כ-78% בסיכון.
ד"ר חמוטל מאירי, ד"ר לנוירו-ביולוגיה, מנכ"ל חברת דיאוגנוסטיק טכנולוג'יס, מסרה: "מחקר זה מצביע על-כך שמחסור בסידן עלול להוות גורם המוביל לרעלת הריון והוא מצטרף לידע רפואי ההולך ומצטבר בידי עולם המדע המצביע על גורמים סביבתיים והתנהגותיים המגבירים את הסיכון לרעלת הריון".
לדברי ד"ר מאירי, "נכון להיום הדרך הטובה ביותר למניעה של רעלת הריון, היא באמצעות הגילוי המוקדם אשר מאפשר להעלות את סיכויי הריפוי והטיפול, על-ידי השגחה רפואית צמודה, הגברת מודעות של כל המערכת הסובבת, ושימוש בתוספי מזון או טיפול תרופתי במידה שהרופא מוצא לנחוץ".
במחקר נוסף שפורסם בכתב העת המדעי ליתר לחץ דם בהריון בארה"ב (Hypertension in Pregnancy) נמצא, כי נשים שפיתחו רעלת הריון סבלו ממחסור בסידן, כשממוצע צריכת הסידן היומי שלהן עמד על 0.75 גרם, לעומת נשים שבהן לא התפתחה התופעה ואשר הקפידו במהלך ההריון על צריכת סידן בכמות יומית מספקת שעמדה בממוצע על 1.075 גרם.
מסקנת החוקרים הינה, שצריכה קבועה של תוספי סידן במהלך ההריון, מורידה משמעותית את הסיכון לחלות ברעלת הריון.