התשובה לשאלה אם גבינות עם עובש בטוחות לאכילה תלויה בסוג הגבינה. עובש הוא אורגניזם מיקרוסקופי (יצור חי, במקרה ולא ידעתם) בעל שורשים דמוי חוטים הנחפרים בתוך המזון עליו הם גדלים. רוב סוגי העובש אינם מזיקים. עובש משמש אפילו לייצור סוגים מסוימים של גבינות, כמו גבינת רוקפור, גורגונזולה, ברי וקממבר. סוגי עובש אלו בטוחים לאכילה.
אך עובש על גבינה שאינו חלק מתהליך הייצור עלול גם לשמש מקלט לחיידקים מזיקים, כמו ליסטריה, ברוצלה, סלמונלה ואי.קולי. בגבינות קשות ורכות למחצה, אפשר לסלק את החלק עם העובש ולאכול את שאר הגבינה. אך גבינות רכות יש להשליך.
גבינות עם עובש - מה עושים?
סוג הגבינה - קשה: צ'דאר, קולבי, גבינה שווייצרית, פרמזן, רומנו, גרויר - בטוחות לאכילה אם העובש הוסר מהן. חתכו לפחות 2.5 ס"מ מסביב ומתחת לאזור העובש. הרחיקו את הסכין מהעובש עצמו כדי שלא יזהם חלקים אחרים של הגבינה. כסו את הגבינה בעטיפה חדשה.
סוג הגבינה - רכה למחצה: אמריקנית, אסיאגו, 'baby Swiss', מונטריי ג'ק, מוצרלה, מונסטר, גורגונזולה בטוחות לאכילה אם העובש הוסר מהן. חתכו לפחות 2.5 ס"מ מסביב ומתחת לאזור העובש. הרחיקו את הסכין מהעובש עצמו כדי שלא יזהם חלקים אחרים של הגבינה. כסו את הגבינה בעטיפה חדשה.
סוג הגבינה - רכות: ברי רכה, גבינה כחולה, קממבר, גבינת קוטג', פטה, ריקוטה, גבינות מגורדות ופרוסות.
זרקו את הגבינה! כדי למנוע צמיחה של עובש על גבינות, השתמשו בטיפים אלו, מטעם משרד החקלאות האמריקני:
- שמרו על גבינות ומאכלי גבינות כשהם מכוסים בעטיפת פלסטיק.
- שמרו על הגבינות תמיד במקרר. אל תשאירו גבינה בטמפרטורת החדר יותר משעתיים.
כמו כן, אל תאכלו גבינות מחלב לא מפוסטר. חלב וגבינות לא מפוסטרים עלולים להכיל חיידקים מזיקים ואינם בטוחים לאכילה, לשתייה או לבישול.