|
סלט לארוחת צהריים? [פלאש 90]
|
|
|
|
|
בשנים האחרונות נרשמה עלייה גדולה בהשמנה בקרב ישראלים. לכן, כדי לעזור לישראלים לאכול נכון ולשמור על המשקל, גם המסעדות נכנסו למשטר של תזונה נבונה ובריאה. נמצא, כי בכ-85% מהמסעדות המגישות ארוחות עסקיות בצהריים, יש מנות בחירה דיאטטיות/בריאותיות, הכוללות בר סלטים או תפריטי בריאות ודיאטה נפרדים. כך עולה (ב', 23.6.08) ממחקר שוק שערך אתר המסעדות 2eat.
הסקר נערך במהלך חמשת החודשים הראשונים של שנת 2008, בקרב מדגם מייצג של כ-100 בעלי מסעדות.
על-פי נתוני הסקר, בעלי המסעדות ציינו שכ-38% מהלקוחות בארוחות עסקיות מזמינים סלט ירקות או סלטים, כתוספת למנה העיקרית, לעומת רק כ-20% בשנה המקבילה אשתקד.
מהנתונים עוד עולה, כי כ-35% מבעלי המסעדות ציינו שיש דרישה מוגברת בקרב הלקוחות למנות בריאות, מנות דיאטטיות, סלטים ועוד.
לדברי נעם שקד, מנכ"ל 2eat, בכ-8% מכלל המסעדות ניתן למצוא תפריטי בריאות או תפריטים עם מנות דיאטטיות, כולל פירוט מספר הקלוריות - גם ברשתות כמו מקדונלד'ס, ארומה ועוד. קיים טרנד הגדל משמעותית של מסעדות אשר משקיעות בבריאות. ההשקעה מתבטאת בתהליך ארוך בו עוברים על התפריט והופכים אותו לבריא יותר, כולל מתן פתרונות לחולי מחלות כגון: סוכרת, צליאק וכו. תהליך זה מתבצע בשיתוף עם גופים כמו פוד קואוצינג וכדומה. ההשקעה בתפריט בריא עולה למסעדה בממוצע כ-5,000 שקלים, לרבות תדרוכים וחידושים. בנוסף, גם תחום חומרי הגלם משתנה בהתאם - יש שינוי מגמתי בשוק ועלייה של כ-20% במגוון המוצרים לשימוש.