|
השף סטפן. ייתן פרזנטציה [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
תערוכת ישראפוד, התערוכה המקצועית למזון ומשקאות, הנערכת זו השנה ה-25 ברציפות, על-ידי קבוצת שטיר, תיפתח ב-24 בנובמבר. התערוכה מיועדת לשוק המוסדי, למסעדנים, בתי מלון, צבא, משטרה, ענף ההיי-טק והקייטרינג. קניינים, מנהלי רכש, חברות מזון ורשתות שיווק.
כמו בכל שנה, התערוכה תשמש מקום מפגש בין היבואנים והיצרנים בתחום. התערוכה תתפרס על שלושה ביתנים, הכוללים את מיטב החידושים בתחום המזון והמשקאות וכן חידושים ואביזרים לדקוצריה, אחסנה, לוגיסטיקה ושינוע לרבות לבתי מלון, מסעדות, סופרמרקטים, חברות קייטרינג, הייטק ודומיהן.
עשרות מציגים, מהחברות המובילות בענף, בהן, קבוצת שטראוס-עלית, קפה לנדוור, בלדי בשר, וילי פוד, גלידות פלדמן, י.ד. עסקים, אופנהיימר, מזרח ומערב מזון ועוד, יציגו מוצרים חדשים, יבוא מותגים ידועים, שעד כה לא ניתן היה להשיגם בארץ וכן חידושים ותוספי מזון בכל מגוון המזון והמשקאות, הפונים הן לשוק המוסדי והן לשוק הקמעונאי, העומדים להתחרות על טעמו וכיסו של הישראלי.
טרנד הבריאות והמזון האורגני לא פוסח כמובן גם על ישראפוד. לצורך כך, נבנתה שדרה אורגנית, עם חידושים בתחום, בהם צבעי מאכל אורגנים, גלידות אורגניות,טעמים ופיתוחים חדשים, שהצרכן הישראלי טרם הכיר. חברות רבות העוסקות בתחום האורגני ומזון הבריאות, יציגו את מרכולתן, ביניהן: stuff&food, תבואות מזון אורגני, טבע עוז, נ.ש. דלישס, המובילות סקציה זו, ההולכת ומתרחבת וזוכה לביקוש רב ומודעות גדולה, בשנים האחרונות.
מנכ"ל קבוצת שטיר, גיל שטיר, מוסר, כי השנה התערוכה תארח שגרירי מדינות, שיציגו בתערוכה ויגיעו עם משלחות עסקים מארצותיהם, ביניהם סרי לנקה, פולין, הונגריה, איטליה ומרקוסור (מדינות דרום אמריקה). שגרירות סרי לנקה לדוגמא, תגיע, עם משלחת יבואנים מארצה, שיציגו עשרות סוגי תה בריחות, טעמים ולמטרות שונות, תה משובח הידוע כמוביל והראשון מסוגו בעולם.
1500 מובילי דעה ומקבלי החלטות בענף המזון, מקבלים בימים אלו כרטיס VIP, שיאפשר להם כניסה ללאונג' מיוחד שייבנה בתערוכה, בו יוכלו אנשים אלו לארח נציגים מהארץ ומחוץ לארץ, לקבוע פגישות, לצורך סגירת עסקות במקום.
ענף המסעדנות יזכה גם הוא להתייחסות עם כינוס ARRE, בן יומיים בנושא השילוב המנצח בין עיצוב, טרנדים ואוכל גורמה. השף סטפן יהיה אורח הכבוד ויגיע הישר מפריז להרצות בנושא: בישול מהנשמה והאווירה במסעדה. השילוב המנצח של מסעדה, אוכל משובח ותפריט מתאים לבין עיצוב פנים. האוכל המשפיע על האווירה והפוך. טנגו בין שני הדברים המשמעותיים ביותר להצלחת ושמירת מסעדה ברמה. בין המרצים הנוספים, השף יאיר פיינברג, ניר צוק, האדריכל ירון טל (מעצב מסעדות יוקרתיות).
במקביל, יתקיים מטבח פתוח להדגמה ומצגת בישולים. השף סטפן ייתן פרזנטציה ויבשל שני מתכונים. שפים נוספים שישתתפו במצגות: ניר צוק, אהרוני, מאיר אדוני, שאול אדרת ושפים מובילים נוספים. הכינוס המקצועי מיועד לשפים, מסעדנים, אדריכלים ומעצבי פנים.
הכניסה לתערוכה עם הזמנות בלבד.