חומצות שומן אומגה-3, הנמצאות בדגים שומניים, צימצמו את גודלם של גידולים סרטניים בעכברים, תרמו ליעילות התרופות הכימותרפיות ובמקביל הגבילו את ההשפעות המזיקות שלהן. אלו הממצאים עליהם מדווחים חוקרים ממצרים.
ממצאי המחקר שערכו, שפורסמו ב-"Cell Division" תומכים בראיות ממחקרים אחרים שהצביעו על מספר יתרונות בריאותיים מאכילת חומצות שומן, כמו אלו הנמצאות בדג הסלמון לדוגמא.
החוקרים, מאוניברסיטת מנסור שבמצרים, בדקו כיצד חומצת שומן אומגה-3 - הנקראת חומצה דוקוסהקסנואית, או בקיצור DHA - השפיעה על גידולים בעכברים, וכן בדקו את האינטרקציה שלה עם התרופה הכימותרפית ציספלטין.
החוקרים מאמינים כי לאור תוצאות המחקר, מדובר בשיטה תרופתית חדשה ויעילה לטיפול בגידולים, המבוססת על שילוב ציספלטין ואולי גם תרופות כימותרפיות אחרות עם DHA.
בחודש מרס, חוקרים אמריקנים הראו כי תזונה עשירה בחומצות שומן אומגה-3 - הסוג הנמצא בדגים כמו סלמון, מקרל, הרינג וסרדינים - מגינה מפני סרטן ערמונית מתקדם גם בקרב גברים הנמצאים בסיכון גבוה למחלה.
חומצות השומן, הנמצאות גם במזונות כמו אגוזי מלך וירקות בעלי עלים ירוקים, הן בעלות השפעות אנטי-דלקתיות וקשורות לירידה בסיכון למחלות לב.
במסגרת המחקר שערכו החוקרים המצרים, הם גילו כי ברמה המולקולרית, ה-DHA הפחית את הצטברות תאי הדם הלבנים, את הדלקתיות המערכתית ומספר מצבים המאופיינים בירידה ברמות החומרים האנטי-חמצוניים - כולם קשורים להתפתחות הגידול.
הניסוי שערכו הראה גם כי חומצות השומן הפחיתו את הרעילות והפגיעה ברקמת הכליות כתוצאה מהשימוש בתרופה הכימותרפית.