|
פצצת סוכרים לא מסוכנת [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
אכילת תמרים בכמות של 100 גרם ביום, אינה גורמת לעלייה ברמות הסוכר בדם ואף עשויה לשפר את איכותו של הכולסטרול בדם. כך עולה ממחקר שנערך בטכניון ובמרכז הרפואי רמב"ם.
פרופ' מיכאל אבירם, מהפקולטה לרפואה בטכניון ומהמרכז הרפואי רמב"ם, חוקר שנים רבות את ערכם הבריאותי של הפירות והירקות. לדבריו, "התעורר החשש כי מאחר שמדובר ב'פצצת סוכרים', תזונה עשירת תמרים עלולה להביא לעלייה ברמות הסוכר בדם. במחקר שנערך על נבדקים בריאים נמצא, כי אכילת 100 גרם תמרים ליום במשך כחודש, לא גרמה לעלייה ברמות הסוכר בדם. לא זו בלבד, אלא שרמות השומנים (טריגליצרידים) בדם ירדו באופן משמעותי, כמו גם מידת החמצון של השומנים בדם".
במחקר זה נחקרו זני החאלאווי והמדג'ול ונמצא כי זן החאלאווי הוא בעל תכונות בריאותיות עדיפות במעט על אלו של המדג'ול. בכך מצטרף התמר לרשימת הפירות המגנים מפני טרשת העורקים.
העובדה שלא רק רמתו, אלא גם איכותו של הכולסטרול בדם, קובעים את מידת הסיכון למחלות לב וכלי דם (התקף לב, שבץ מוחין), נעשה מאמץ מחקרי לאיתור פירות וירקות המכילים נוגדי חמצון פעילים במיוחד, העשויים לשפר את איכותו של הכולסטרול בדם, על-ידי עיכוב חמצונו.
לדברי פרופ' אבירם, "לחמצון הכולסטרול יש חשיבות מרכזית בשקיעתו בדופן העורק וגרימה אפשרית לחסימת אספקת הדם ללב ולמוח - תופעה הגורמת להתקף לב או לשבץ מוחי".
מהטכניון נמסר, כי בפרסומיו המדעיים, הוא היה הראשון להראות כי הפירות היעילים ביותר הם הרימון, היין האדום (הגפן) ושמן הזית.
מיץ המרולה - משפר את איכות הכולסטרול בדם
באחרונה פורסם מחקרה של ד"ר חמוטל בורוכוב-נאורי וקבוצתה ממו"פ ערבה דרומית, בשיתוף עם קבוצת המחקר של פרופ' אבירם, שהראה לראשונה כי לשתיית מיץ הפרי הדרום-אפריקני - המרולה (100 מ"ל ליום במשך שלושה שבועות), יש השפעות מיטיבות הן על כמות והן על איכות הכולסטרול בדם.