|
מה לשים בצלחת [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
בדיקה גנטית חדשה תוכל לעזור לכל מי שבחר להשיל מעל גופו קילוגרמים מיותרים, להחליט אם לבחור בדיאטה דלה בשומן, כזו שמגבילה את צריכת הפחמימות, או בגישה מאוזנת יותר. כך דיווחה אמש (יום ד', 3.3.10) החברה המפתחת - Interleukin Genetics Inc.
המחקר הקטן שערכה, שכלל כ-140 נשים שסבלו מעודף משקל או מהשמנה, הראה כי אלו ששמרו על דיאטה ש"התאימה" למבנה הגנטי שלהן הצליחו להיפטר ממספר גדול יותר של קילוגרמים עודפים בהשוואה לאלו שבחרו בדיאטות פחות מתאימות. התוצאות פורסמו בכינוס של איגוד הלב האמריקני.
החוקרים שלקחו חלק במחקר, מאוניברסיטת סטנפורד שבקליפורניה, הדגישו כי הפוטנציאל של שימוש במידע גנטי במטרה להשיג ירידה משמעותית במשקל ללא התערבות תרופתית חשוב ביותר כדרך לפתור את הבעיה ההולכת וגדלה של המשקל העודף בחברה של ימינו.
הבדיקה של חברת Interleukin ממסצ'וסטס מחפשת אחר מוטציות בשלושה גנים, הידועים כ-FABP2 ,PPARG ו-ADRB2.
לדברי החברה, ל-39% מהאמריקנים הלבנים יש גנוטיפ (המבנה הגנטי) המתאים לדיאטה דלה בשומן, ל-45% יש את הסוג המגיב לדיאטה דלה בפחמימות מעובדות ול-16% יש מוטציה בגן המסייעת להם להוריד במשקל בעזרת דיאטה מאוזנת.
החוקרים חילקו באופן אקראי כ-140 נשים לאחת מ-4 דיאטות - דיאטת אטקינס הדלה בפחמימות, דיאטת אורניש הדלה בשומן, דיאטת לרן הדלה בצורה קיצונית בשומן, או דיאטת זון שהיא מאוזנת יותר.
חברת Interleukin בדקה גם דנ"א של כ-100 מהנשים בעזרת דגימה מהלחי. הם רצו לגלות אם הנשים בדיאטות ה"נכונות" הורידו מספר רב יותר של קילוגרמים.