|
סיכון נוסף [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
אוהבי הבשר - סיבה נוספת להיזהר: מחקר חדש מגלה כי אכילת בשר אדום ובשר מעובד קשורה לעלייה בסיכון להתפתחות סרטן שלפוחית השתן.
המחקר, שבוצע על-ידי המוסד הלאומי לסרטן בארצות-הברית, עקב אחר יותר מ-300,000 גברים ונשים בגילאים 50 עד 71 במשך שמונה שנים.
החוקרים השתמשו במידע שנאסף דרך שאלונים כדי להעריך את סוגי הבשרים שנצרכו, כמו גם את דרכי הבישול וההכנה של הבשר.
לפחות 854 איש אובחנו עם סרטן שלפוחית השתן. אנשים שהתזונה שלהם הכילה את הכמות הגדולה ביותר של ניטריט תזונתי וניטריט מבשרים מעובדים, היו בסיכון גבוה ב-28% לפתח סרטן שלפוחית השתן, בהשוואה לאלו שצרכו את הכמות הקטנה ביותר של מרכיבים אלו.
החוקרים ציינו כי הממצאים מדגישים את החשיבות שיש לחקר מרכיבים הקשורים לבשר במטרה להבין טוב יותר את הקשר בין בשר לסיכון לסרטן. עוד הדגישו כי חסרים נתונים אפידמיולוגיים מקיפים על חשיפה לבשר הקשורה לסרטן שלפוחית השתן, ולכן יש לבצע מחקרים נוספים בנושא.