|
יחד עם האכילה [צילום: סיגל קולטן]
|
|
|
|
|
|
אם אתם מודאגים מריח רע מהפה רק בגלל שאכלתם מאכל עם שום, שתו כוס חלב. מדענים מבטיחים כי הריח ייעלם כלא היה.
במסגרת ניסויים בשיני שום טריות ומבושלות, החלב הפחית במידה משמעותית את רמות מרכיבי הגופרית, המעניקים לשום את טעמו ואת ריחו החריף.
לדברי החוקרים, שפרסמו את הממצאים ב-Journal of Food Science, אלו המים והשומן שבחלב המפיגים את הריח הרע שבנשימה. כדי לקבל את ההשפעה המירבית, רצוי לשתות החלב בזמן אכילת השום, הם ממליצים.
לערבוב החלב עם השום בפה לפני הבליעה הייתה השפעה חזקה יותר בנטרול ריחות בהשוואה לשתיית החלב לאחר אכילת השום.
חלב מלא הביא לתוצאות טובות יותר מאשר חלב רזה או מים בלבד, כך על סמך דגימות שנלקחו מהמתנדבים.
אחד המרכיבים שהחלב מנטרל הוא תרכובת גופרית נדיפה, או בקיצור AMS. חומר זה אינו מתפרק במעיים במהלך תהליך העיכול ולכן משתחרר מהגוף דרך הנשימה והזיעה.
למרות שהשום מועיל לבריאות - מכיל מספר ויטמינים ומינרלים - ברגע שהוא נאכל, הוא עלול לגרום לריח רע מהפה ומהגוף שיכול להימשך שעות או אפילו ימים. מים רגילים ומזונות מסוימים, כמו פטריות ובזיליקום, יכולים גם כן לעזור ולנטרל את ריחות השום, אך זוהי תערובת השומן והמים הפועלת בצורה הטובה ביותר.
תוצאות הניסוי שערכו הראו כי שתיית משקאות או אכילת מזונות עם כמות מים ו/או שומן רבה כמו החלב יכולה לעזור ולהפחית את הריח הרע של הנשימה לאחר אכילת השום ולטשטש את טעמו של השום בזמן האכילה.