מחקרים שונים כבר הוכיחו כי אכילת קינמון עשויה לשפר מדדים מטבוליים שונים בקרב חולי סוכרת. יחד עם זאת, מעט מחקרים בדקו את הקשר בין הקינמון ומדדים אלה במחקרים אקראיים עם קבוצת ביקורת.
ד"ר חוליו וינשטין, מנהל יחידת הסוכרת במרכז הרפואי וולפסון, ערך באחרונה מחקר בנושא, שמטרתו לבדוק את הקשר בין אכילת קינמון לבין מדדים מטבוליים בקרב חולי סוכרת מסוג 2 (שאינם מקבלים אינסולין).
תוצאות המחקר של ד"ר וינשטין הוכיחו כי הוספה של קינמון לדיאטה היומית עשויה לשפר את לחץ הדם הסיסטולי בקרב אנשים הסובלים מסוכרת מסוג 2. לדבריו: "בניגוד לציפיות ולדעה הרווחת בקרב רבים, כולל רוקחים ובעלי חנויות למוצרים טבעיים: קינמון לא הוכיח את עצמו כבעל יכולת להוריד את רמות הסוכר בדם, אלא בהורדת לחץ דם בלבד".
וינשטין מסביר כיצד ערך את המחקר: "פנינו למבוגרים מעל גיל 30 הסובלים מסוכרת מסוג 2. המשתתפים במחקר חולקו לשתי קבוצות באופן אקראי: קבוצה אחת קיבלה בכל יום כמות של 1,200 מ"ג קינמון ליום, והקבוצה השנייה קיבלה תרופת-דמה (פלצבו). כל המשתתפים עברו בדיקה פיזיקלית מקדימה על-ידי רופא. כעבור 12 שבועות המשתתפים נבדקו בשנית".
לדברי ד"ר וינשטין, המשתתפים עברו בדיקות לחץ הדם, המוגלובין מסוכרר (פרמטר המצביע על איזון הסוכרת במשך 3 החודשים שקדמו ליום הבדיקה), סוכר בצום, פרופיל שומנים (כולסטרול, טריגליצרידים), תפקודי כבד וכליות ובדיקת שתן.
והתוצאות: לחץ הדם הסיסטולי של המשתתפים בקבוצה שטופלה בקינמון ירד מהבדיקה הראשונה ב-3.4 מ"מ כספית, עם טווח של 11.4. לעומת זאת, בקבוצה שטופלה ב"פלצבו" לחץ הדם הסיסטולי עלה ב-1.9 מ"מ כספית.