מועצת הרבנות הראשית התכנסה (יום ד', 28.3.18) למרות ערב פסח ובהתראה קצרה על-מנת לאשר את תקנות ייבוא הבשר מחוץ לארץ, תקנות שיביאו להגדלת כמות הבשר הכשר, יגבירו את התחרות ויוזילו את עליות הבשר המיובא ארצה.
כזכור, לפני כשנתיים אושרה תוכנית מקיפה לארגון-מחדש בתחום ייבוא הבשר הכשר מחו"ל, והוגדרו נהלים לייבוא הבשר הכשר. במהלך השנתיים האחרונות התקיימה בחינה סדורה של הנהלים הקיימים, ובפרט אלו הנוגעים לסיווג רמות הכשרות והרכב חברי צוותי השחיטה. במסגרת בחינה מחודשת של הנהלים, התקיימו מפגשים במסגרת שולחנות עגולים עם יבואני הבשר, נערך סיור בראשות הרב הראשי לישראל ונשיא מועצת הרבנות הראשית הרב
דוד לאו, יחד עם הרב יעקב סבג ראש אגף הכשרות והרב חיים לסרי מנהל מחלקת שחיטת חו"ל ברבנות יחד עם יועצו הבכיר של הרב הראשי לענייני כשרות הרב אליהו מלול, במפעלי הבשר בחו"ל על-מנת לעמוד מקרוב אחר התנהלות השחיטה בחו"ל. בהליך זה עלה הצורך בהתאמות שונות הנדרשות בנהלי הרבנות הראשית המסדירים בין היתר את חלוקת התפקידים בצוותות השחיטה, ביטול רמת הכשרות "חלק ריאה" וכן הסדרת תהליכי העבודה מול גופי הכשרות נותני ההכשר הנוספים על הרבנות הראשית, כל זה בכדי להגביר את כמות הבשר הכשר ואשר יגרום להורדת מחירי הבשר הכשר.
במהלך ישיבת מועצת הרבנות הראשית, אמר הרב הראשי לאו כי הרפורמה יצרה שיפור אדיר בכל הקשור לייבוא הבשר: "בשנים האחרונות, מאז כניסת הנהלים החדשים, אנחנו מסייעים לעם ישראל להשיג בשר כשר במחיר השווה לכל נפש. הגדלנו את מאגר העוסקים בתחום כך שבשנה האחרונה יצאו 61 צוותים של שוחטים לחו"ל לשחיטה כשרה לעומת 20 צוותים שיצאו בשנים קודמות. כמות הבשר הכשר המגיע לארץ עלתה לאחר כניסת הנהלים החדשים מ-75 אלף טון ל כ-96 אלף טון בשנה, ועל-מנת להמשיך להקל על הצרכנים ועל יבואני הבשר הכשר נדרש לאשר את הנהלים החדשים.
מנכ"ל הרבנות הרב משה דגן אמר לאחר אישור הנהלים: "הרבנות קשובה לעם וליבואנים. כגוף האחראי על ייבוא של למעלה מ-96 אלף טון בשר כשר לארץ. אני מאמין שאישור הנהלים החדשים יביא להגדלת כמות הבשר הכשר, וכן יביאו להפחתת מחירי הבשר תוך שמירה על אמות מידה גבוהות בעניין הכשרות".
בהחלטת המועצה המאשרת את הנהלים נכתב: "המועצה החליטה לאשר את נהלי השחיטה המעודכנים, נהלים שנקבעו לאחר בחינת המציאות במשחטות, לאחר שנשמעו הערות היבואנים ראשי הצוות והעוסקים בתחום. מתוך מחשבה על שמירת הכשרות, הקלה על יוקר המחיה והרחבת אפשרויות לקהל שיקבל את מגוון דרגות הכשרות. נהלים אלו נתקבלו על דעת כל הגורמים שעוסקים בכשרות בשר לישראל".