לכבוד סוכות, הזמין צה"ל את השף והשריונר הגאה שגב משה להתארח במטבח גדוד 71 של חטיבה 188 במוצב צופים, ולפגוש את סמ״ר רם אלוס, לוחם שריון שסיכל פיגוע. יחד הם הכינו מנה מפנקת ומשפחתית ללוחמים בפלוגה של רם.
עוף עם ירקות ברוטב סויה סילאן וקפה
מצרכים:
ירקות:
בטטות
תפוחי אדמה
בצלים
עגבניות
פלפל חריף
חותכים את הבטטות לפרוסות.
חותכים את תפוחי האדמה והבצלים הקלופים לרבעים.
חותכים את העגבניות לחצאים.
חותכים את הפלפל החריף לחתיכות.
רוטב:
רוטב סויה
סילאן
קפה נמס
כוס מים
שופכים לקערה כוס של רוטב סויה, חצי כוס סילאן, כף קפה נמס וכוס מים ומערבבים הכל ביחד.
עוף:
10 כרעי עוף
צמחי תבלין טריים
מחלקים את הירקות לשתי תבניות, מחלקים את העופות בין התבניות.
חותכים את צמחי התבלין לחתיכות נרחבות, ושמים מתחת לכרעי העוף.
מפזרים את הרוטב על הירקות והעופות, ואופים באפייה ארוכה. סוגרים עם נייר אלומיניום ונייר אפייה, ואופים על 200-180 מעלות, למשך שעה-שעה וחצי, ולאחר מכן מורידים את נייר האלומיניום ונייר האפייה עד שהעוף משחים.
אורז הפתעות
מצרכים:
ק״ג אורז
2 ק״ג עדשים
פלפל חריף
פטרוזיליה
מלח ופלפל
אגוזים/שקדים (מומלץ)
מרתיחים סיר עם 3 ליטר מים, מוסיפים כף וחצי מלח. שופכים ק״ג אורז ו-2 ק״ג עדשים ושופכים למים הרותחים. מערבבים ומכסים. האורז אמור להתבשל בערך 17 דקות.
לאחר שהאורז מוכן מוסיפים פטרוזיליה, פלפל חריף וניתן גם אגוזים או שקדים.