אנשים הטוענים כי הם מכורים לשוקולד או לפיצה אינם מגזימים, כך לדברי מדענים אמריקנים.
ב-CNN מדווחים (יום ה', 22.4.04) כי במסגרת מחקר, בוצעה סריקה של מוחם של אנשים נורמלים ורעבים, ובמהלכה נתגלה כי מוחם "התעורר" כשראו והריחו את האוכל האהוב עליהם, בדיוק כפי שמוחם של מכורים לקוקאין מגיב כשהם חושבים על ה"מנה" הבאה.
"הצגת מזון מעלה באופן משמעותי את חילוף החומרים במוח (ב-24%) ושינויים אלו הם גדולים יותר במוח העליון, באונה הקדמית ובקליפת המוח", כתבו החוקרים. אזורים אלו קשורים להתמכרות.
כ-30% מהאמריקנים הם שמנים מאד, משמעות הדבר היא כי ה-BMI שלהם (נוסחא שימושית להערכה באשר למספר הקילוגרמים העודפים, בהתאם למשקל וגובה, י.ג.) הוא למעלה מ-30. משקל עודף מחושב בדרך כלל לגבי נשים אשר בעלות כ-13 קילוגרם מעל המשקל התקין, וכ-15-18 קילוגרמים מעל המשקל התקין אצל גברים.
החוקרים בדקו 12 גברים ונשים בגיל ממוצע של 28. המתנדבים צמו במשך יום אחד ואז עברו PET (טומוגרפיית פליטת פוזיטרונים ממוחשבת) שמדדה את חילוף החומרים במוח.
הם נתבקשו לתאר את האוכל האהוב עליהם וכיצד הם אוהבים לאכול אותו, כשחלק ממזונות אלו הוצגו לפניהם.
ספוגית כותנה, ספוגה במזון, הונחה על לשונם כדי שיוכלו לטעום אותו, דיווחו החוקרים.
"סוגי המזונות האהובים עליהם, דיווחו הנבדקים, היו לרוב סנדביץ' עם בייקון וביצים, עוגיית קינמון, פיצה, המבורגר עם גבינה, עוף בגריל, לזניה, ברביקיו, גלידה, עוגיות 'בראוניס' ועוגת שוקולד.
מספר מומחים מובילים בתחום ההתמכרות בחנו את הדוח, בינהם ד"ר נורה וולקוו, מנהלת המוסד הלאומי לשימוש בסמים.