51% מהישראלים אוכלים גבינות איכותיות צרפתיות - מדובר בגידול של 25% לעומת הרגלי הצריכה של גבינות בתקופה המקבילה אשתקד. כך עולה (יום ד', 19.5.04) מסקר שנערך על-ידי חברת 'סיימן' באמצעות מכון מותגים.
ממצאי הסקר הראו, כי כ-25% מהישראלים אוכלים עד 1 ק"ג גבינות מסוג זה בשנה, כ-7% עד 2 ק"ג, כ-7% בין 2-4 ק"ג, כ-4% כ-5 ק"ג וכ-8% בין 5-10 ק"ג בשנה.
הסקר נערך בקרב מדגם מייצג של 500 מרואיינים בנושא הרגלי האכילה והצריכה של גבינות איכותיות צרפתיות על-ידי הישראלים,
נתוני הסקר עוד הראו, כי 60% מהמרואיינים בגילאי 18-44, אוכלים גבינות צרפתיות לעומת מרואיינים מבוגרים יותר- רק 43%. כמו-כן 58% מהרווקים אוכלים יותר גבינות צרפתיות לעומת הנשואים - 48%.
עוד עולה מממצאי הסקר, כי תושבי אזור השרון הם אכלני הגבינות הצרפתיות הבולטים בקרב תושבי אזורים אחרים. 65% מהם ציינו כי הם מרבים לאכול גבינות צרפתיות איכותיות.
המרואיינים נשאלו איזו גבינה צרפתית היא המועדפת עליהם: 38% ציינו גבינות צהובות, 19% גבינות שמנת, 13% גבינות עובש, 12% גבינות חצי קשות, 7% גבינות כחולות, ו-4% אוכלים את כל סוגי הגבינות ללא העדפה מסוימת.