אכילה של חצי אשכולית שלוש פעמים ביום לפני ארוחות מסייעת כפי הנראה להסרת קילוגרמים מיותרים, כך על-פי מחקר חדש עליו דווח השבוע בסן דייגו.
נוסף על כך, אנשים האוכלים אשכוליות באופן קבוע, נהנים מירידה בכמות האינסולין, שכמות עודפת שלו מעלה את הסיכון להשמנה ולבעיות בכלי הדם והלב.
לדברי החוקרים, ממצאי המחקר מצביעים על כך כי תוספת של אשכולית לתזונה היומית יכולה להיות רעיון מועיל. באשכולית טרייה קיים מרכיב אינרטי (לא פעיל) המסייע להורדה במשקל ולכן הם ממליצים על כך.
לדבריהם, אנשים מודעים לדיאטת האשכוליות כבר משנות השלושים והנושא עולה מחדש מפעם לפעם במהלך השנים.
כדי לבדוק את השפעת אכילת האשכולית על הירידה במשקל, ביקשו החוקרים ממאה אנשים שמנים, שלא ניסו להוריד במשקל, לאכול אשכוליות באופנים שונים, ולדווח כיצד השתנה משקלם במהלך 12 שבועות.
שלוש פעמים ביום לפני כל ארוחה, כל קבוצה מהמטופלים אכלה חצי אשכולית, או שתתה כוס מיץ אשכוליות, או נטלה גלולה המכילה את מרכיבי האשכולית, או שתתה מיץ תפוחים. למשתתפים נאמר לא לשנות את הרגלי האכילה שלהם מאלו שהיו לפני המחקר.
עם סיום תקופת המחקר, אנשים שאכלו אשכוליות טריות איבדו כ-1.5 קילוגרם ממשקלם "ללא שעשו דבר נוסף", כהגדרת החוקרים. יתר על כן משתתפים אלו נהנו גם מירידה בכמות האינסולין, ממצא "מפתיע" כדבריהם.
מיץ אשכוליות וגלולות של מרכיבי אשכולית תרמו פחות לירידה במשקל, אך גם אשכוליות טריות וגם מיץ אשכוליות סייעו להורדה במשקל בקרב אנשים עם תסמונות בעייתיות של חילוף חומרים - הכוללות הפרעות חמורות כמו עודף משקל, לחץ דם גבוה, רמות סוכר גבוהות בדם ורמות כולסטרול לא בריאות הגורמות למצב של סוכרת מסוג 2, מחלות לב ושבץ.
מחקרים קודמים הראו כי האשכולית אינה משפרת את חילוף החומרים, מה שמראה כי היא תורמת להורדה במשקל על-ידי הורדת רמות האינסולין.