להיות בעלי טעם טוב במוסיקה הוא משהו שרובנו גאים בו, אבל אשה אחת לקחה את משמעות המשפט קצת יותר מדי רחוק...
המוסיקאית הדהימה את המדענים ביכולתה "לטעום" קולות.
המבצעת המקצועית, הידועה רק בשם ES, יכולה לטעום דברים שונים בפיה על-פי מרווחי הצלילים - המרחק בין שני תווים מוסיקלים - אותם היא שומעת.
הפוגה קצרה מינורית היא חמוץ, מרווח מינורי קצר יותר הוא מלוח.
המוסיקאית נבחנה במשך למעלה משנה על-ידי מדענים מאוניברסיטת ציריך שבשוייץ. הם גילו כי האסוציאציות של טעמי המוסיקה היו תמיד עקביים וכי היא הפעילה גם את כישוריה בעבודתה כשהיא משתמשת בטעם שבפיה כדי לזהות מרווח מסויים.
ולא מדובר רק בטעם, אלא גם בצבעים שהיא קושרת לקולות. התו דו למשל הוא אדום והתו פה הוא סגול.
המצב קרוי 'synasthesia' והוא נגרם על-ידי 'חצייה' של עצבים חושיים המאפשרים להבחין בחוש אחד על-ידי חוש אחר. על-פי מדענים האסוציאתציה בין קול וטעם נדירה ביותר.