יין אדום עשוי להיות טוב לבריאות בדרך כלל, אך הוא מעלה את לחץ הדם כמעט כמו שבירה מעלה, כך דיווחו חוקרים אוסטרליים היום (יום א', 24.4.05).
החוקרים הגיעו למסקנה כי אנשים הנמצאים בסיכון ללחץ דם גבוה לא צריכים לעבור ולשתות יין אדום בתקווה שיוכלו לשתות יותר.
החוקרים, מאוניברסיטת מערב אוסטרליה, דיווחו כי הקשר בין צריכת אלכוהול ולחץ דם כבר ידוע זמן רב אך ההשפעה היחסית של משקאות אלכוהוליים מסויימים שנוייה במחלוקת.
ישנם שתיינים שקיוו אולי כי רכיבים נוגדי חמצון הנמצאים ביין אדום יכולים לבטל את השפעת האלכוהול על העלייה בלחץ הדם, אך החוקרים, שדיווחו על ממצאיהם בעיתון של איגוד הלב האמריקני טוענים כי מצאו השפעה כזו בקרב 24 גברים בריאים ולא מעשנים.
כל הגברים, בגילאים 20-65, שתו אלכוהול על בסיס יומי אך היו בעלי לחץ דם נורמלי וללא הסטוריה של מחלות לב.
עבור הניסוי נמנעו הגברים מכל סוגי האלכוהול במשך שבועיים ואז או שנמנעו ממנו חודש נוסף, או ששתו 375 מ"ל של יין אדום ביום, או ששתו יין ללא אלכוהול, או 1.125 מ"ל בירה. כל גבר עבר בין ארבעת הקבוצות במהלך ארבעה חודשים.
כאשר שתו הגברים בירה, לחץ הדם הסיסטולי הממוצע (הלחץ כתוצאה מהתכווצות הלב - הנתון הראשון בנתוני לחץ הדם) עלה ב-2.9 mm HG וכאשר שתו הגברים יין עלה לחץ הדם הסיסטולי בממוצע ב-1.9 mm HG.
הבירה העלתה גם את קצב הלב בזמן השינה בחמש פעימות לדקה בממוצע, והיין העלה אותו ב-4 פעימות בדקה.
עצת החוקרים לגברים הנמצאים בסיכון ללחץ דם גבוה או הסובלים מלחץ דם גבוה היא לשתות פחות משתי כוסות ביום. כמות כזו עדיין תאפשר להם להנות מההשפעה על הכולסטרול הטוב והתכונות הנוגדות קרישה שבאלכוהול שנחשבות כמגנות על הלב.