מחקר חדש מראה בבירור יתרון נוסף לאוהבי הסויה. חוקרים, מאוניברסיטת ונדרבילט שבנשוויל, טנסי, גילו כי נשים בגיל הבלות שצרכו רמות יומיות גבוהות של אבקת חלבון סויה היו בסיכון נמוך לשברים בעצמות.
מיד עם תחילת גיל הבלות, נשים עוברות תהליך מואץ של הדלדלות העצם, בשיעור של 3%-5% בכל שנה עד שבע שנים. הדלדלות העצם מעלה את הסיכון לשברים. טיפול הורמונלי עשוי לסייע, אך הוא מלווה בתופעות לוואי רציניות. למעשה ה-FDA וקווים מנחים רפואיים חדשים שפורסמו קוראים נגד השימוש בטיפול הורמונלי כטיפול ראשוני במניעת אוסטאופורוסיס בקרב נשים בגיל הבלות. במקום זאת, אלטרנטיבות כמו התעמלות, סידן וויטמין D הן המומלצות כיום. כעת, כפי הנראה נוספת עוד אלטרנטיבה לרשימה.
החוקרים חקרו את צריכת הסויה והסיכון לשברים ביותר מ-24,000 נשים בגיל הבלות. הנשים היו חלק ממחקר נשים בשנחאי שכלל כ-75,000 נשים סיניות בין הגילאים 40-70. הגיל הממוצע של הנשים היה 60. הערכות לגבי הצריכה התזונתית של הנשים נעשו עם תחילת המחקר ואז במהלך המעקבים, בין שנתיים לשלוש שנים.
הנשים חולקו לחמש קבוצות על-פי כמות הסויה שצרכו. החוקרים לקחו בחשבון אבקת חלבון סויה ותמציות מרוכזות של פולי סויה. הקבוצה של הצריכה הנמוכה ביותר צרכה פחות מ-4.98 גרם של סויה ביום. הקבוצה שצרכה את כמות הסויה הרבה ביותר צרכה 13.27 גרם או יותר ליום.
לאחר כארבע וחצי שנים של מעקב, דווחו על 1,770 שברים. תוצאות המחקר הראו כי הנשים עם הצריכה הגבוהה ביותר של חלבון סויה היו בסיכון נמוך יחסית ב-37% לשברים בהשוואה לנשים שצרכו את כמות הסויה הנמוכה ביותר. אלו שצרכו את הכמות הגבוהה ביותר של תמציות סויה היו בסיכון יחסי נמוך ב-35% בהשוואה לאלו שצרכו את הכמות הנמוכה ביותר.
עורכי המחקר הגיעו למסקנה כי צריכת מזון המכיל סויה נמצאה קשורה לירידה משמעותית בסיכון לשברים, במיוחד בקרב נשים בשנים הראשונות של גיל הבלות. יש להתייחס לדבריהם להשפעה הפוטנציאלית של התזמון על השפעות הסויה על השלד.