בשנים האחרונות התפתחה תופעה של "התחרדות" המלונות ברחבי הארץ לקראת פסח, בשל ביקוש גדול של המגזר החרדי. השבוע דיווחה התאחדות המלונות בישראל על יותר ויותר מלונות, שהוזמנו מראש על-ידי קבוצות מהציבור הדתי (מהארץ ומחו"ל), ובמהלך הפסח הופכים לגלאט כשר.
כעת מקבלת התופעה אישוש גם מהכיוון הקולינארי. "תנובה שף", החברה המתמחה של קונצרן תנובה בשוק המזון המוסדי, מדווחת על גידול של 40% ברכישת מוצרים כשרים למהדרין בבתי המלון בארץ. סך מכירות מוצרי החלב של תנובה שף לחג שהינם בעלי כשרות מהודרת לחג עומד על כ- 10 מיליון ש"ח, המהווים גידול של 40% מאשתקד.
על-פי נתוני החברה, מספר בתי המלון שהכשירו עצמם למגזר החרדי גדל ב- 40% השנה לעומת השנה הקודמת. השהיה בבתי מלון מאפשרת למשפחות להימנע מן התהליך המפרך של הכשרת הבית לפסח. מלונות רבים זיהו את הצורך בקרב המגזר החרדי ומציעים חבילות לשהות במלון למשך כל החג, כולל אירוח באווירה מסורתית וארוחות עשירות בכשרות מהדרין.
שיאי תפוסה מלאה מקרב הציבור החרדי נרשמו בכ- 10 מלונות ברחבי הארץ, בהם בולטים מלונות בים המלח, חיפה, טבריה ואילת.