טעימה מהמילה האחרונה בתחום הפירות האקזוטיים. אגוז המלבר מביא לנו את הגרסה ההודית לאגוזים, שנאכלים טריים, קלויים או מושרים במים מלוחים כשעל-גביהם פסים לבנים וטעמם דומה לטעם הערמונים (קסטניה).
אגוזי המלבר גדלים על עצים זקופים וגבוהים וזכו להצלחה דווקא במישור החוף, שם תנאי האקלים והמשטחים המישוריים הפכו לקרקע אידיאלית לקליטת האגוזים. אברהם חסידים הוא חבר ותיק בקיבוץ מעגן מיכאל, ואחראי על הקמת בוסתן הכרמל, המתמחה בגידול פירות אקזוטיים. בתערוכת אגרו משוב שתתקיים באפריל, יחשוף חסידים פירות אקזוטיים, שפותחו במכוני המחקר ובחלקות הניסוי בישראל ועומדים כעת בפני תחילת שיווק מסחרי. "חלק מהזנים הובאו לארץ על-ידי חוקרים וחקלאים ממקומות שונים בעולם, והותאמו לתנאי האקלים בארץ", אמר חסידים.
את אגוזי המלבר ופירות אקזוטיים יוצאי דופן, כגון: בננות כחולות, בננות אדומות, פטאיה סגולה, פרי הקפה ופרי השוקולד, ניתן יהיה לטעום ולגלות בתערוכת אגרו משוב ה-17. התערוכה תציג לראשונה דוכן מיוחד המאגד את כל החידושים וההמצאות בתחום הפירות האקזוטיים מכל רחבי העולם.
השנה בולטים שילובים בין פירות, פירות בעלי מרכיבים תזונתיים משופרים וסגולות רפואיות והרבה טעמים חדשים שמוסיפים אקזוטיות לתפריט ופותחים דרך חדשה לתרבויות בישול. בין כוכבי הפירות החדשים: אגוזי מלבר, ספוטה לבנה ושחורה, צימוק יפני, קטמבילה, פרי הקפה, לוקומו, דובדבן היהודים, בננות אדומות, פרי הביצה, גבוטקאוויה, ביצת דרקון ועוד.