יקבי ציון משיק יינות לבנים קיציים, צוננים ומרעננים בהם: יין לבן יבש מסדרת ארז המורכב מענבי שרדונה ושנין בלאן. לראשונה בארץ - תדהר אמרלד ריזלינג-פרנץ' קולומברד יבש 2007.
המסורת ארוכת השנים של יקבי ציון, שזורה בטכנולוגיות ייצור מתקדמות, טיפול קפדני בכרמים ובציוד מודרני. מקור היינות הזניים בפסיפס ייחודי של ענבים איכותיים, מאזורי גידול בגליל, בשפלת יהודה ובהרי ירושלים.
יקב ציון משיק יין לבן יבש בסדרת "תדהר" המורכב מאמרלד ריזלינג ופרנץ' קולומברד המהווה חידוש מרענן למדף היינות הלבנים. זו הפעם הראשונה שמשווק בישראל יין יבש הכולל ענבי אמרלד ריזלינג.
ארז שרדונה-שנין בלאן 2007
מקור הענבים מכרמים באזור הגליל המערבי ובאזור הרי ירושלים.
היין מורכב מ-50% ענבי שרדונה ו-50% ענבי שנין בלאן. יין לבן יבש זה הינו בעל צבע זהבהב בהיר עם גוון ירקרק. ליין ניחוחות של מלון בשל, משמש מיובש, דבש, פרחים ופירות טרופיים מתקתקים. טעמו של היין מלא, עגול, מאוזן ומורכב עם סיומת רעננה ונעימה. היין תסס בתסיסה קרה ומבוקרת ושהה במיכלי נירוסטה בטמפרטורת נמוכות על-מנת לשמר את הפרחוניות המאפיינת את זני הענבים. מומלץ להגיש בטמפרטורה 14-12 מעלות. מכיל כ-13% אלכוהול. מחיר לצרכן: 49 שקלים.
תדהר אמרלד ריזלינג- פרנץ' קולומברד יבש 2007
יקב ציון משיק לראשונה אמרלד ריזלינג יבש המהווה חידוש מרענן למדף היינות הלבנים מזן זה. מקור הענבים מכרמים באזור כפר תבור ובאזור זיכרון יעקב. היין מורכב מ-75% ענבי אמרלד ריזלינג ו-25% ענבי פרנץ' קולומברד. יין לבן חצי יבש ייחודי ועשיר זה הינו בעל צבע זהבהב נוצץ עם גוון ירקרק. ארומת היין שופעת ניחוחות של פרחים, דבש, תה, קליפת מלון וליים. טעמו עוצמתי, מאוזן, פירותי עם סיומת עדינה ונעימה. מומלץ להגיש בטמפרטורה 13-11 מעלות. מכיל כ-12.5% אלכוהול. מחיר לצרכן: 35 שקלים.
על אודות יקבי ציון
יקבי ציון הוא היקב הותיק בארץ ישראל. היקב הוקם ב-1848 על-ידי משפחת שור, ברחוב הגיא בירושלים, בצמוד לכותל המערבי. המסורת ארוכת השנים של משפחת שור עוברת מדור לדור כבר למעלה מ-150 שנה. כיום היא משלבת טכנולוגיות ייצור מתקדמות, טיפול קפדני בכרמים וציוד מודרני, בכדי לייצר יינות מעולים באיכות גבוהה.
היקב מצוי בעיצומה של תנופת התחדשות והתפתחות שעיקרה הוא שימת דגש על סדרות האיכות הייחודיות: ערמון, ארז ותדהר. מקור היינות הזניים בפסיפס ייחודי של ענבים איכותיים, מאזורי גידול משובחים בגליל התחתון ובשפלת יהודה. הסגנון האופייני של היקב - יינות מודרניים, נקיים, המיועדים לשתייה מיידית, נגישים, עם פירותיות שמורה מובהקת.
צביקה שור, יינן היקב, נולד וגדל בתוך היקב. את אהבת היין ותורת הייננות קיבל מאביו, שהיה יינן היקב לפניו. כמי שגדל בבית המייצר יין, משלב צביקה את כישוריו וניסיונו, יחד עם החידושים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר והידע שרכש במהלך לימודיו.
על הכרמים:
- אזור כפר תבור - הכרמים הם מהזנים: קברנה סוביניון, מרלו, קריניאן ואמרלד ריזלינג.
- אזור רם און - הכרמים הם מהזנים: פטיט סירה, סירה, קברנה סוביניון, מרלו ואמרלד ריזלינג.
- אזור גזר סיידון - הכרמים באזור הם מהזנים: מרלו, קריניאן ומוסקט אלכסנדרוני.
- אזור מושבות השומרון - הכרמים הם מהזנים: קברנה סוביניון, מרלו וקריניאן.