יוסי נקש, מנכ"ל בית האריזה והקירור "פירות גולן" מסר, כי לקראת חג הפסח ישנה עליה של 20% בממוצע בביקוש לפירות טריים. הביקוש השנה עומד על כ-12,000 טון תפוחים לעומת השנה שעברה בה צרכו בחג הפסח כ-10,000 טון, עליה של 20%. בצריכת האגס נרשמה עליה של 16%, לאחר שבשנה שעברה צרכו 3000 טון אגס ואילו השנה 3500 טון.
בצריכת פרי הקיווי, ישנה העלייה המשמעותית ביותר השנה 28%, כמות של 700 טון קיווי, לעומת 500 טון אשתקד. מ"פירות גולן" נמסר עוד, כי בשבועות הקרובים יחל קטיף ביכורי פירות הקיץ: שסק, אפרסק ונקטרינה אשר יוכלו לגוון את שולחן החג.
על-פי נתוני הלמ"ס, צפוי גידול של 20% במכירות רשתות השיווק לקראת חג הפסח, התחזית, שבחנה את התנהגות מדדי המכירות של הרשתות בין השנים 2001 ל-2003 הראתה עליה ממוצעת של 19% במכירות המזון לפני חג הפסח.
רוב פירות הקיץ גדלים בגליל ובגולן. כ-29 אלף טון פרי מכלל היבול השנתי, נקלטים מידי שנה בבית האריזה "פירות הגולן": תפוחים, אגסים, דובדבנים, קיווי, משמש, אפרסק ונקטרינה וגם השנה נערכים במקום לקראת יבול דומה.
נקש מציין כי השנה צפוי הפרי להיות איכותי במיוחד גם בגלל מחקרים שנערכו לשיפור איכות הפרי וגם בשל תנאי החורף האידיאלי לפירות: קר וגשום ששרר באיזור הצפון, אשר השפיע לטובה על הפרי.
נקש ציין, כי מגדלי הפירות בשיתוף עם מועצת הפירות עוסקים כבר שלוש שנים בביסוס תקני איכות לפירות בהשקעה שנתית של כ-700 אלף שקל "לצערנו משרד החקלאות, לא מעביר את החומר הדרוש לוועדת הכלכלה, וכיום המדינה היא החסם לכך שהצרכן לא אוכל פרי איכותי עם אחריות ומקור יצור, מטרתנו היא ליצור אמון בין היצרן לצרכן הישראלי, על ידי האריזה הממותגת שירכוש. כאשר הפרי נרכש בתוך אריזה סגורה של היצרן הדבר מבטיח איכות גבוהה של הפרי וכן אחידות בטעמו בצורתו ובאיכותו" הוא מוסיף.
"פירות הגולן" שיווק השנה 20% מכמות התפוחים לשוק המקומי והציג השנה לאחר מחקרים של מו"פ צפון והמגדלים בגולן את תפוח הגאלה המשודרג במתיקותו ובצבעו. מחזור המכירות השנתי של "פירות הגולן" המעסיק כיום 160 עובדים מרמת הגולן, מסתכם בכ-120 מיליון שקל.