|   15:07:40
  דניאל פלורנטין  
ראש המרכז המרכז למחקר ולמידע
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
עיצוב הבית: לבד או בעזרת מעצב פנים?
כתיבת המומחים
עלויות יישור שיניים: כל מה שצריך לדעת

שיחה עם מו"ל הארץ עמוס שוקן

"אם זו העמדה שלנו אני לא יכול לאזן אותה"

ההחלטה הראשונה של עמוס שוקן, לו היה ראש ממשלה, תהיה להקים מדינה פלשתינית והשנייה להעלות את רמת החיים של הערבים בישראל. למתנחלים הוא מעדיף למצוא פתרון בו יוכלו להישאר בבתיהם כמו שערביי אום אל-פחם חיים במדינת ישראל "אני לוקח חלק מהקרדיט לעיתון הארץ על כך שפרידמן נכשל בסוף כמעט בכל היוזמות שלו" "המקום היחידי שבו אני שותף לתהליך העיתונאי זה כתיבת מאמר המערכת"
07/09/2015  |   דניאל פלורנטין   |   כתבות   |   תגובות
שוקן. מחויבות לרעיונות [צילום: אמיר לוי/פלאש 90]

עדיפות בכיסוי עיתונאי
מה יותר רלוונטי לישראל מהשכנות שלה עם שלושה מיליון פלשתינים? יש כאן משהו מדהים. תחשוב, כמה עיתונאים לדעתך מכסים את הנושאים הללו לעומת כמה עיתונאים מכסים רכילות, תקשורת, ספורט בידור וכו'

המרכז למחקר ולמידע במשרד החינוך בתל אביב אירח את עמוס שוקן העומד בראש קבוצת הארץ ומוציא לאור של עיתון הארץ וכן עיתונים מקומיים. עמוס הוא בנו של גרשום שוקן, המוציא לאור והעורך הקודם של העיתון ונכדו של זלמן שוקן מייסד הוצאת שוקן. בשיחה עם שוקן, ביקשנו ללמוד על המתרחש מאחורי הקלעים וללמוד על חזון העיתון, מדיניותו ואופן תהליכי קבלת ההחלטות.

האם אתה רואה תפקיד וייעוד לעיתון הארץ בחברה הישראלית?

התפקיד של עיתון הוא לתת לאזרח תמונת מציאות רלוונטית. מידע רלוונטי לעיצוב התודעה לגבי המציאות שמסביבו. בדמוקרטיה אחת לארבע שנים הקורא מחליט למי לבחור. הארץ מבקש להביא לקורא את מה שלדעתו שימושי ובעל ערך. אין זה אומר שהקורא צריך להסכים עם הדברים, אך המידע עוזר לו לגבש דעה גם אם אינו מסכים עם התכנים. אבי, כשעמד בראשו העיתון, טבע סיסמה: "עיתון הארץ הוא עיתון עצמאי לקורא החושב מחשבה עצמאית". הייתה לזה משמעות מיוחדת אז, כי רוב העיתונות הייתה מפלגתית ומחויבת לעמדה מסוימת בלי קשר עם העמדה נכונה או לאו, מספיק שהזדהתה עם המפלגה אליה שייכת. זה קיים היום בעיתון ישראל היום ומחויבותו לראש הממשלה.

הארץ ביקורתי מאוד כלפי ראש הממשלה. האם זה קו אסטרטגי?

אכן הארץ הוא עיתון מאוד ביקורתי כלפי ראש הממשלה בעיקר בנושאים המדיניים, אבל זה לא מנע מאיתנו רק לפני כמה שבועות לפרסם מאמר מערכת שפתח במילים "ראש הממשלה צודק". הוא דיבר אז על יחסי עבודה בהקשר של ארגון מחדש של מונופולים ציבוריים. כלומר, אין לנו מחויבות לא לאדם ולא לגוש פוליטי אבל יש לנו מחויבות לרעיונות מסוימים, ולאורם אנחנו בוחנים את הסוגיות הציבוריות. במסגרת הזו אנחנו גם מביאים דיווח שכלי-תקשורת אחרים לא מציגים בצורה שאנו מדווחים. אנו חושבים שהדיווח הזה חשוב להבנת המציאות של החיים שלנו. זה תמיד נגרר כמובן גם לדברים פוליטיים, נניח שאנחנו חושבים שמשהו מתרחש כתוצאה משליטה ישראלית על מיליוני פלשתינים - זהו מידע מאוד חשוב לקורא הישראלי. הארץ הוא העיתון היחיד שמביא את המידע הזה בצורה עקבית ותדירה.

מה המענה שלך לטענה העיקשת שהארץ הוא עיתון לא מאוזן בדיווחיו?

פעם התנפלו על הארץ חקלאים, כי נחמיה שטרסלר - שהוא אחד הפרשנים הכלכליים הבכירים שלנו - כתב, יותר מפעם אחת, שלא צריך לתת סובסידיה למים לחקלאות וצריך להיות מחיר אחיד למים לכל הצרכנים, ללא הבחנה בין צרכנים פרטיים לבין חקלאים משום שדרך מחיר אחיד כלכלי למים נעשית הקצאת משאבים הכי נכונה ללא בזבוז. בא אלי מישהו ושאל למה אני רק נותן רק לנחמיה לכתוב ולא מאזן עם כתבה כלכלית המציגה דעה מנוגדת? זה לא שחקלאים לא פרסמו מאמרים בהארץ כתגובה למאמרים של נחמיה, אבל הארץ אימץ את העמדה של נחמיה שהצורה הנכונה להקצות את המים במשק הישראלי היא שהכל יקנו את המים במחיר לא מסובסד. אם זו העמדה שלנו אני לא יכול לאזן אותה ולהגיד במאמר אחר שמחיר המים כן צריך להיות מסובסד. אותו דבר בעניינים אחרים, אני לא יכול לאזן בסיפור אחר סיפור שגדעון לוי מביא ביום שישי. זה מתאזן מטבע הדברים, יש פיגוע ואנו מדווחים עליו. אגב, הארץ לא הטיל על גדעון לוי את סגנון כתבותיו ופעילותו העיתונאית, הוא בחר לתאר את חיי היום-יום של הפלשתינים, זו יוזמה ושליחות שהוא נטל על עצמו ואנחנו לא מנענו ממנו את זה.

מה אתה אומר על הטענה שעיתון הארץ הוא עיתון מעצבן וצפוי?

התפקיד של העיתון הוא לא לעצבן, אך תפקידו גם לא לתת מחמאות, תפקידו לחשוף ולבקר. כל עיתון מדי פעם מספר סיפור הצלחה של מישהו מדי פעם, אך אם מתמקדים בתפקיד של עיתון במדינה דמוקרטית, יש גם תפקידי בידור שאני לא מזלזל בהם, אבל עיקר התפקיד הוא להעביר את המידע הרלוונטי. מה יותר רלוונטי לישראל מהשכנות שלה עם שלושה מיליון פלשתינים? יש כאן משהו מדהים. תחשוב, כמה עיתונאים לדעתך מכסים את הנושאים הללו לעומת כמה עיתונאים מכסים רכילות, תקשורת, ספורט בידור וכו'.

בוא נביט על התמונה היותר רחבה, אם אתה ראש ממשלה, תן לי שתי החלטות מרכזיות שהיית מקבל.

החלטה ראשונה שאני מקים מדינה פלשתינית והחלטה שנייה שאני עושה מאמץ להעלות את רמת החיים של הערבים בישראל. הייתי עושה מאמץ גדול לחבר את הערבים הישראלים לחברה הישראלית. אם השכן שלך מרוצה גם אתה מרוצה. אני רוצה לראות יותר ערבים ישראלים באקדמיה, בכלכלה, בממשלה, לתת להם את ההרגשה שאתם חלק מאיתנו. היחיד שעושה את זה היום הוא נשיא המדינה, ראובן ריבלין.

דמוקרטיה ניגשת לאזרח
שוקן. מרוצה מריבלין [אמיר לוי/פלאש 90]

אתה מרוצה מהנשיא?

בנקודה הזו אני מרוצה ממנו מאוד. הוא ניגש בצורה שדמוקרטיה צריכה לגשת לאזרח.

ציפית שהוא ינהג כך לפני שהוא נבחר?

כן, אנחנו צידדנו בשופטת דליה דורנר ובראובן ריבלין, בוא אקריא לך קטעים ממאמר מערכת שפרסמנו יום לפני הבחירות לנשיאות שכותרתו הייתה: "ריבלין או דורנר". בגוף המאמר כתבנו כך: "שניים מחמשת המועמדים בולטים במחויבותם ונאמנותם לדמוקרטיה ולזכויות אזרח, חבר הכנסת רובי ריבלין והשופטת לשעבר דליה דורנר, ריבלין מטיף כבר שנים לשותפות בין האזרחים היהודים והערבים וכיושב-ראש הכנסת הושיט יד לסיעות הערביות בניגוד לעמדת חבריו ממפלגות הימין..."

האם אתה חושב שהשכנות הישראלית-פלשתינית מקרינה על חיי הפלשתינים?

אני חושב שלקרבה אל ישראל יש השפעה עצומה על הפלשתינים. הם רואים פה מודל שהוא בסך-הכל מאוד מוצלח ומצליח. כשליברמן אמר שנעביר את הערבים באום אל-פחם למדינה הפלשתינית כשתקום, הערבים באום אל-פחם הודיעו שהם נשארים בישראל. זה מחמיא לישראל, זו מדינה עם מוסדות מסודרים, עם כל החסרונות והליקויים יש כאן דברים שמדינות שמסביבנו לא הצליחו להקים. אני חושב שלישראל יכולה להיות השפעה גם על איך שמדינה פלשתינית תתנהל. עם זאת, יש הרבה מה לשפר במדינה פלשתינית, קח למשל את האירוע שהיה לאחרונה, שבוע הגאווה. היחס לגייז ברשות הוא יחס שצריך לשנות אותו.

במקרה של הקמת מדינה פלשתינית, כראש ממשלה, מה תעשה עם ההתנחלויות?

לדעתי עדיף למצוא פתרון שהם יוכלו להישאר שם כמו שערביי אום אל-פחם חיים במדינת ישראל. המתנחלים יהיו כפופים לחוק הפלשתיני ולביטחון הפלשתיני. ישראל תבנה סידורי ביטחון אך קשה לי להאמין שיתקיימו סידורי ביטחון במיוחד להתנחלויות.

נערי הגבעות יסכימו לפתרון כזה?

לא יסכימו.

ואז?

המדינה יכולה להגיד להם שמתאריך מסוים אין יותר הגנה עליהם של צה"ל.

מדובר במאה אלף אנשים שיגידו שבכל תסריט הם לא עוזבים את ההתנחלויות. גם אם ראש הממשלה יגיד שהוא מוכן לעזוב את השטחים, ההתנגדות הפנימית חזקה מדי. מה תגיד לו?

אשאל אותו למה הוא מנהיג? החלטות לא חייבות להיות דרמטיות. אפשר לקבל החלטות שיכבידו עליהם את החיים שם והם יתחילו לחזור לבד. כמו ענפים עסקיים בשטחים שמפסידים כספים כי לא מייצאים ומתחילים להבין את המציאות החדשה. מצד שני, אתה יכול לספח את השטחים ולתת אזרחות. אני לא מעדיף את המצב הזה כי אני רוצה מדינה עם רוב יהודי.

מה דעתך על ההנחה הבאה: דאעש היום מאיים גם על הרשות, ולכן, מבחינת הרשות כדאי להזדרז להגיע להסדר עם ישראל ולכן שיחות השלום יואצו. מסכים?

אני לא מאמין ששיחות השלום יואצו. אני חושב שלנתניהו אין את המנהיגות שהייתה לשרון שיכולה לדפוק על השולחן ולהגיד לכל היריב-לוינים והציפי-חוטובלים: תחליטו מה שאתם מחליטים, אני עושה את מה שאני עושה.

"דניאל פרידמן נכשל בגללנו"
שר המשפטים לשעבר, דניאל פרידמן [פלאש 90]

חלק מהקרדיט
אנחנו לא "ישראל היום" אבל לעיתון יש השפעה סגולית שאין לכלי תקשורת אחרים. קח לדוגמה את תגובותינו ואת מאמרי המערכת שלנו להתנכלות למערכת המשפט, לעצמאות שלה ובפרט לבית המשפט העליון בתקופת כהונתו של דניאל פרידמן כשר המשפטים. אני לוקח חלק מהקרדיט לעיתון הארץ על כך שפרידמן נכשל בסוף כמעט בכל היוזמות שלו

מבחינתך יש לעיתון הארץ תפקיד בקרב החלקים הליברליים בחברה הישראלית?

היה אצלי חוקר שכותב על הליברליזם הישראלי. הוא סיפר שאנשים שפגש במסגרת המחקר המליצו להגיע לשיחה כאן כי עיתון הארץ נתפש, לפחות בעיניהם, כמוסד היחיד שמייצג את הליברליזם הישראלי.

האם העיתון פועל לקידום חזון חברתי?

אנחנו רק מדווחים כדי שהציבור יידע מה קורה בישראל. אני שומע מאנשים שאומרים לי ברחוב "עמוס, תמשיכו ככה, אתם הסיבה היחידה שאני יכול לגור בישראל". הכלי של עיתון הארץ הוא הכתיבה והפרסום ככל שזה מצומצם. אנחנו לא ישראל היום אבל לעיתון יש השפעה סגולית שאין לכלי תקשורת אחרים. קח לדוגמה את תגובותינו ואת מאמרי המערכת שלנו להתנכלות למערכת המשפט, לעצמאות שלה ובפרט לבית המשפט העליון בתקופת כהונתו של דניאל פרידמן כשר המשפטים. אני לוקח חלק מהקרדיט לעיתון הארץ על כך שפרידמן נכשל בסוף כמעט בכל היוזמות שלו. קח עוד דוגמה למאבק שלנו עם הכוח המוגבל שלנו - ראה את תוצאות מאבקנו במחירי הטלפון הסלולרי, זכור כמה שילמת לפני שנתיים וראה כמה אתה משלם היום.

היכן נכשלתם לקדם את החזון שלכם?

נכשלנו כישלון מצער מאוד בנושא מבקשי המקלט. ב-2014 פרסמנו 24 מאמרי מערכת בעניין הזה וזה המון לשנה אחת. יצאנו נגד הכליאה שלהם ונגד חקיקת החוקים נגדם. בזה נכשלנו, אך נקווה שבג"ץ יתקן את המצב.

איזה סיפור הארץ לעולם לא יפרסם?

אין דבר כזה. סיפור חייב לעבור שני מבחנים כדי שיתפרסם. הוא אמת ויש בו עניין לציבור. אם שני התנאים האלה מתקיימים לעיתון אין ברירה אלא לפרסם.

תפרסם רכילות אישית שתהרוס משפחה רק כי אתה רוצה לפרסם סיפור?

יש בעיתונות הבריטית כאלה הרואים ברכילות אישית משהו לגיטימי לחלוטין לפרסום. אנחנו לא רוצים להיות עיתון צהוב.

למה אין כותבים ערבים בעיתון הארץ?

אכן חסר לי בעיתון, אני רוצה לראות כותב ערבי לענייני כלכלה, לענייני תרבות, כותב לענייני ספורט, לאו-דווקא על עניינים ערבים.

אתה כמעט לא כותב בעיתון, מדוע?

המקום היחידי שבו אני שותף לתהליך העיתונאי זה כתיבת מאמר המערכת.

האם אתה מקבל החלטות מערכתיות? שותף להחלטות המערכת?

אני לא מעורב בהחלטות מערכתיות, אני לא מקבל פניות מתוך המערכת. באופן נדיר מאוד פונה אלי העורך בעניין כזה או אחר.

אתה חושב שהמערכת מנסה לקלוע לדעתך גם אם אתה לא מביע דעה באופן ברור?

הדעות שלי די ברורות ומוכרות. אני לא מנסה להסתיר אותן וגם לא מכתיב אותן.

איך נולד מאמר המערכת בעיתון הארץ?

זה התחיל אצל אבא שלי, שכל יום בשעה 12 בצהריים הייתה אצלו ישיבה עם בכירי המערכת. בישיבה דנו על נושאים שאפשר לכתוב עליהם מאמר מערכת. היו בוחרים נושא, היה דיון וסוכמה עמדה לגביו. אבי בחר מהנוכחים מישהו וביקש ממנו לכתוב את מאמר המערכת. ככה זה המשיך גם אצל חנוך מרמרי ואצל דייויד לנדאו.

אתה לא חושב שכדאי לך לעשות מהלך שיחשוף את העיתון לצעירים גם מחוץ לערים הגדולות?

לפני עשר שנים בערך התחלנו לחלק חינם אלפי עיתונים במכללות אזוריות. רצינו לחשוף את העיתון לסטודנטים מבתים שלא קוראים את העיתון. הפסקנו את המבצע הזה אחרי כמה שנים משיקולים כלכליים. אנחנו חברת מניות פרטית שצריכה להתקיים מהמניות שלה. אומנם אנחנו נראים כמו מוסד אבל אנחנו עסק כלכלי. כעת אנחנו בכל זאת בוחנים אפשרות לקיים מבצע דומה.

בעלת הכשרה בתחום החינוך המיוחד ובתחום הייעוץ החינוכי. עובדת שנים רבות כיועצת חינוכית, מדריכה ומרצה במכללות להכשרת עובדי הוראה ולהכשרת יועצים חינוכיים. במחקרים ובמאמרים מדגישה את החשיבות הקריטית בפיתוח מודעות דווקא לצרכיהם של האנשים הסובבים את הילד עם הצרכים המיוחדים: משפחתו ואנשי הצוות הרב-מקצועי העובדים איתו.
תאריך:  07/09/2015   |   עודכן:  07/09/2015
דניאל פלורנטין
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"אם זו העמדה שלנו אני לא יכול לאזן אותה"
תגובות  [ 26 ] מוצגות   [ 26 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
שוחר-שלום
7/09/15 09:34
 
שוחר-שלום
7/09/15 11:22
 
ל- שוחר-שלום
8/09/15 09:40
 
ל-שוחר-שלום
8/09/15 09:23
2
צורי
7/09/15 09:35
3
gemny
7/09/15 09:56
4
כבש 44
7/09/15 10:09
5
אהרון שחר
7/09/15 10:33
6
דניאל143
7/09/15 10:51
7
דיבורים דיבורים
7/09/15 10:58
8
מבקש ללמד אחרים
7/09/15 11:06
9
יהוידע המזוכיסט
7/09/15 11:44
10
חזק הנביא
7/09/15 11:59
11
באום
7/09/15 12:45
12
ייסגר
7/09/15 13:07
13
חזק הנביא
7/09/15 14:32
14
אמיר123
7/09/15 15:10
 
באום
7/09/15 16:00
 
הפוסל במומו
8/09/15 14:12
 
ל-פוסל במומו
8/09/15 17:17
 
באום
8/09/15 21:23
15
גדעון תבורי
7/09/15 15:36
16
ל-שוחר-שלום
8/09/15 10:01
17
ל-שוחר -שלום
8/09/15 10:54
18
ל-שוחר-שלום
8/09/15 14:29
19
איציק מהשכונה
12/09/15 14:14
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רכישת דירה היא אחד הצעדים הכי מסובכים שאנו עושים ובו-זמנית גם נחשבת לאחת ההוצאות הכספיות הכי משמעותיות שנעשה בימי חיינו. אז איך לגשת לפרויקט כזה? עם מי מדברים? מה בודקים? והכי חשוב - איך עוברים את התהליך בצורה הכי חכמה, ללא טעויות ובצורה שתחסוך לנו עד כמה שיותר כסף וכאבי ראש? אריק דניאל, מנכ"ל חברת ארזים (ג.י.א) מקבוצת אורון אחזקות והשקעות, עם תשעה טיפים שכל רוכש דירה פוטנציאלי חייב לדעת.
07/09/2015  |  אריק דניאל  |   כתבות
הממשל הרפובליקני לא היה מסוגל לטפל במשבר משום שסרב לסגת ממדיניות אי-ההתערבות. בבחירות שהתקיימו בשלהי 1932 בצל המשבר החמור ביותר שהיה בארה"ב אי-פעם, ניצח פרנקלין דלנו רוזבלט, המועמד הדמוקרטי לנשיאות
07/09/2015  |  רבקה שפק ליסק   |   כתבות
במהלך לא אופייני לעמדתה ארוכת השנים בסוגיה הישראלית-פלשתינית, הודו בחרה להימנע בהצבעה על החלטת מועצת האו"ם לזכויות אדם מה-3 ביולי 2015, המגנה את ישראל על ביצוע "פשעי מלחמה לכאורה" במהלך העימות שהתחולל ב-2014 בעזה. באופן מסורתי, הודו כמעט תמיד תומכת בהחלטות המגנות את ההפרות לכאורה של ישראל כלפי הפלשתינים, אולם הפעם נמנתה על חמש המדינות שנמנעו (ארבע האחרות היו קניה, מקדוניה, אתיופיה ופרגוואי). מתוך שאר 42 החברות במועצה, 41 הצביעו בעד ההחלטה ואילו ארצות הברית הייתה היחידה שהתנגדה. המהלך עורר תגובה מיידית בחוגים הפוליטיים הבינלאומיים והמקומיים והשערות סביב שינוי אפשרי בעמדתה של הודו בסכסוך הישראלי-פלשתיני.
07/09/2015  |  קרטיקייה באטרה  |   כתבות
תחת מעטה כבד של מדיניות "העמימות הגרעינית" שומרת ישראל מכל משמר את הסוד הביטחוני הכמוס ביותר שלה. אולם, לפחות בעיני העולם, מזה כשלושים שנה הערפול הגרעיני שעוטה ישראל על עצמה שוב אינו יכול להסתיר את הסוד, אחרי שמרדכי ואנונו, שהועסק כטכנאי בקריה הגרעינית בדימונה, צילם במו ידיו את כל המיתקנים הסודיים, הבריח את התצלומים לחו"ל ואף טרח לגלות לתקשורת העולמית כי יש בידי ישראל לא מעט פצצות אטום מבצעיות.
07/09/2015  |  עמי דור-און  |   כתבות
תשע שנים נדרשו לרשויות אכיפת החוק בגרמניה ובישראל כדי לסיים את הסגרתה לגרמניה של אסתר ים, המואשמת בגרמניה בכך שעמדה בראש כנופייה שבשנים 2003-2002 גנבו סחורות במאות אלפי אירו והבריחו אותן למזרח אירופה. אבל לפני שאנחנו ממהרים להיאנח על חוסר היעילות של הפרקליטות הישראלית, נבחן את הפרטים - ונגלה להפתעתנו שהגרמנים היו לא-יעילים באותה מידה.
07/09/2015  |  איתמר לוין  |   כתבות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
בצלאל סמוטריץ'
בצלאל סמוטריץ'
הסכמה לעסקה המצרית היא כניעה משפילה, והיא הענקת ניצחון לנאצים על גבם של מאות לוחמי צה"ל הגיבורים שנפלו בקרב, היא גוזרת גזר דין מוות על החטופים שלא נכללים בעסקה, ומעל לכל - מהווה סכ...
דן מרגלית
דן מרגלית
אם עד כה ראוי היה להציג את איתמר בן-גביר כעבריין לשעבר הרי שעכשיו הוא בלי לשעבר    רק, לכאורה, לפי שעה
צבי גיל
צבי גיל
בעיתונים משתקפת לאחרונה איזו לאות, עייפות, תשישות, רחוק ממלחמתיות. והכותרות כאילו כבדו עיניהן טרם נמנום    מעין שקיעה לתוך אפתיה
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il